| Yazar | Konu: Mouse&pad&quaker |
| Oyuncu |  | 20 Nisan 2006 11:21 %0 | |
|
Arkadaşlar ms explorer 3.0 mouse kullanıyorum ve padim kumaş bu zamana kadar idare ettim ama artık mousela pad alayım diyorum.Mouse olarak g5 mi mx518 mi kestiremiyorum g5 in q2 ve q3'te sorun yarattığını duydum ne problemi bilmiyorum ama öyle duydum hangisini tavsiye edersiniz ? ve deneme şansınız oldu mu?
Pad olarak razer'ın 70 ytl civarındaki padini düşünüyorum kullanan varmı aranızda yada hangi pad en iyidir en kusursuzdur ve bu dediğim mouselarla hangisi max performans verir bilgi verirseniz sevinirim.
Bu topici özellikle Teknik serviste değil burda açtım sadece q2 ve q3 oyuncularının fikirlerini almak istiyorum lütfen yerini değiştirmeyin. |
| |
|
|
| Albay |  | 20 Nisan 2006 11:51 %0 | |
|
logitech microsoft ve razer mouse kullananlarada test ettirdim kesinlikle hem ucuz hem kaliteli hemde gercekden pro oyunculara hitap eden A4-Tech X-7xxF serisi mouselerden almani tavsiye ediyorum.
http://www.hepsiburada.com/department.aspx?Categoryid=9149 |
| |
| Oyuncu |  | 20 Nisan 2006 12:26 %0 | |
|
Özellikleri muhteşem görünüyo ama ucuz olduğu için önyargı oluşturuyo.
Test ettirdim demissin yani oyuncuların fikri a4 dün daha iyi ve kullanışlı olduğumudur ve pad olarak tavsiyeler neler? |
| |
| Albay |  | 20 Nisan 2006 13:53 %0 | |
|
ben kullaniyorum arkadaslarda geldi kullandilar ve gayet memnun kaldilar kesinlikle daha iyi diyemem ama onlardan assagi kalir yani yok sunuda belirteyim bendeki x-708 modeli 800dpi ve sorunsuz ama baska forumlardada gordugum ve okudugum kadariyla bu yeni x-7 serisinden herkes fazlasiyla memnun butun modellerine ve ozelliklerine bu adresden bakabilirsiniz;
http://www.a4tech.com/en/product1.asp?CID=102&SCID=103 |
| |
| Yüzbaşı |  | 20 Nisan 2006 14:31 %0 | |
|
Bende mx518 war.Mousepad de bole deisik ustu kremli gibi bise .mx 518 buyuk maus biras.Zor oluo kullanırken eline tam oturmuo.Bide ilk 1 hafta falan takılmalar oluodu sag ust e cıkarken faln artık olmuo.Cok nadir tus takılması oluo ama aynı anda oyun kitlenio gibi oluo oyundan oluo sanırım anlayamadım onu.Ama su an buyuk olması haricinde memnunum.A4 tech de 2500 dpi modeli 32 ytl mis anlayamadım walla eger sorun cıkmıosa onu kacırma derim.
alıntı: Gönderen: LaStHeRo[atc]
Arkadaşlar ms explorer 3.0 mouse kullanıyorum ve padim kumaş bu zamana kadar idare ettim ama artık mousela pad alayım diyorum.Mouse olarak g5 mi mx518 mi kestiremiyorum g5 in q2 ve q3'te sorun yarattığını duydum ne problemi bilmiyorum ama öyle duydum hangisini tavsiye edersiniz ? ve deneme şansınız oldu mu?
Pad olarak razer'ın 70 ytl civarındaki padini düşünüyorum kullanan varmı aranızda yada hangi pad en iyidir en kusursuzdur ve bu dediğim mouselarla hangisi max performans verir bilgi verirseniz sevinirim.
Bu topici özellikle Teknik serviste değil burda açtım sadece q2 ve q3 oyuncularının fikirlerini almak istiyorum lütfen yerini değiştirmeyin.
|
| |
| Albay |  | 20 Nisan 2006 14:44 %0 | |
|
| 2500dpi olan lazer mouse 2000dpi ve altindakiler optik lazer olan 2500dpi yi kullanmadim daha yeni geldi ayrica TR ye alip kullananlar varsa onlara danismak lazim veya deneyerek almak lazim optikdeki kadar lazerdede basarililardir umarim. |
| |
| Oyuncu |  | 20 Nisan 2006 17:46 %0 | |
|
| 2500lüğü 32 liraya aldım. mx310'a o kadar bayılmış olduğuma pişman ettirdi beni. a4'ün bu modelleri varken gidip mous'a 100 milyon gibi bir şey yatırmak kabızlıktır derim. |
| |
| Albay |  | 20 Nisan 2006 17:49 (20/04/2006, 17:49) %0 | |
|
Burada bu mouse ile ilgili bir cok yorum bulabilirsiniz 2500dpi lazer olanlarida kullananlar var fikir edinmis olursunuz;
http://forum.donanimhaber.com/m_6713963/tm.htm |
| |
| Oyuncu |  | 20 Nisan 2006 18:09 %0 | |
|
La sanki bilgisayar yada ekran kartı alıyonuz mous isimlerine bak adı üstünde mous ya bide pad a bak 70 ytlik pad ne özelligi var masajmı yapıyo ellerine. Alttan sıvı salgılayıp dahamı cok kayganlastırıyo hayret yahu  |
| |
| Oyuncu |  | 20 Nisan 2006 19:22 %0 | |
|
4$a4tec mouse +8$a4tech klavye
benim müthiş kombinasyonumdaki ve Etkili adam gecirmeyen kombolarımın degişmez ikilisi |
| |
. |
| Oyuncu |  | 20 Nisan 2006 20:08 (20/04/2006, 20:17) %6 | |
|
A4'ün bu mouseunu almaya karar verdim gibi görünüyo: http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=9149&productid=bd700516
Arkadaşlar verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim eğer başka kullananlarda varsa fikirlerini almak istiyorum.
Pad olarak: http://www.progamex.com/asp/show_stock.asp?product=RZ_eXact-Mat
Razerın bu padini düşünüyorum bunun hakkındada yardımcı olursanız sevinirim. |
| |
| Oyuncu |  | 20 Nisan 2006 21:34 %0 | |
|
Mouse padin Lazer Engine kullanan mouselarla uyumlu olup olmadığını nasıl öğrenebilirim ve yukarda verdiğim linkteki mouse için (A4'ün oyuncu mouse'u) hangi pad en mantıklı olacaktır ?
Razer'ın padi veya thunder 9 olarak düşünüyorum uyumluluğu hakkında bilgi almak istiyorum.Kullanan varmı bunları? ve aranızda A4'ün dediğim mouse'unu denemiş birileri varsa (+) ve (-) yanlarını söyleyebilir misiniz?
alıntı: Gönderen: X77
Ancak alacagin mousepadin de Lazer Engine kullanan mouselarla uyumlu olup olmadigina bak. Mesela X-ray thunder 9 ile ilgili yorumlarda Lazer mouselarda sorun cikardigini kullanilamadigini, funcun da bir yuzunun kullanildigini yaziyor. O yuzden once netten lazer mouse / pad uyumuna bak.
Son soz, once Lazer A4 her tur yuzeyde padde sorunsuz mu, arastir, eger alirsan pad almadan once mat yuzeyli ansiklopedi gibi seyler dene once. Bez padden uzak dur A4 icin.
|
| |
| Albay |  | 20 Nisan 2006 21:58 %0 | |
|
| last senin verdigin linkdeki mouse lazer ona gore arasdir.Bu arada mouseyi alirsan mutlaka bir inceleme yazisi yayinla. |
| |
| Oyuncu |  | 21 Nisan 2006 00:11 %0 | |
|
| Arkadaşlar daha fazla bilgi ve tavisye bekliyorum biraz yardımcı olun pls . |
| |
| Oyuncu |  | 21 Nisan 2006 02:32 %0 | |
|
Sert pad'ler her zaman cloth pad'lerden daha fazla kayganlık ve performans sağlarlar fakat çıkardıkları ses daha yüksek olur ve sert olduklarından rahatsız ederler.
Thunder 9 alacak olursan mutlaka içinden çıkan skatez'le kullanmak durumundasın yoksa duvarda mouse kullanır gibi olursun. Skatez'le mükemmel bir kayganlığa sahip fakat X77'nin de dediği gibi lazer mouse'larla Thunder 9'da sorun yaşayan çok insan var. Ben MX510'la çok iyi performans almıştım ama lazer mouse düşünüyorsan dediğim gibi Thunder'dan uzak durmanı tavsiye ederim, netteki yorumlara dayanarak.
Razer pad'ler hakkında çok bilgim yok. Zamanında Boomslang 1000'le verdikleri pad paçavraydı, umarım çoook aşama katetmişlerdir bu konuda. Ben gene de bir fUnc ya da bir Steel pad kadar iyi mousepad üretebileceklerini zannetmiyorum. Fakat ne yazık ki burda Steel pad ve fUnc ürünleri bulunmuyo.
Son olarak aşağıdaki link'teki ürün ve yorumları incelemeni tavsiye ederim.
http://www.newegg.com/ProductSort/Subcategory.asp?Brand=2202&N=2000290202&Subcategory=202&Manufactory=2202
No Pain No Gain |
| |
| Oyuncu |  | 21 Nisan 2006 03:39 %0 | |
|
Thunder 9'un lazer mouse'larda sorun yarattığını düşünürsek optic ama yüksek dpi'lı bir mouse almak sorunu çözmüş olacak.
Mouse olarak A4 TECH X-718F'i düşünüyorum hem fiyat açısından iyi hem optic mouse thunder'la sorun çıkarmaz hemde fiyatı çok iyi.
İnferno pad'le gelen skatez'den bahsetmeişsin sitelerden baktığım kadarıyla böyle bişey hiç eklenmemiş eminmisin öyle olduğuna?
Birde kadıköy'deki eksen bilgisayarın mağzasına gitsem her çeşit pad'i bulabilir miyim yoksa sadece netten mi görebiliyoruz?
alıntı: Gönderen: Inferno
Thunder 9 alacak olursan mutlaka içinden çıkan skatez'le kullanmak durumundasın yoksa duvarda mouse kullanır gibi olursun. Skatez'le mükemmel bir kayganlığa sahip fakat X77'nin de dediği gibi lazer mouse'larla Thunder 9'da sorun yaşayan çok insan var.
|
| |
| Oyuncu |  | 21 Nisan 2006 08:13 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: zipprus
2500lüğü 32 liraya aldım. mx310'a o kadar bayılmış olduğuma pişman ettirdi beni. a4'ün bu modelleri varken gidip mous'a 100 milyon gibi bir şey yatırmak kabızlıktır derim.
zippr inde katkılarıyla ben de artık A4 tech x-750f kullanıyorum. bu fiyata bu performans inanılır gibi değil gerçekten. ben senin yerinde olsam hiç durmam hemen alırım.
not: alışma problemi oluyo biraz 2 gün oldu alalı hala strafe yapamıyorum 
nO OnE kNoWs.... |
| |
| Oyuncu |  | 21 Nisan 2006 11:17 %0 | |
|
pad olayı diyorsan o biraz karışık baba.
x-750f in kullanma kılavuzunda metal veya alaşımlı yüzeyde kullanmayın diye yazıyo.
ben biraz padsiz cilalı tahta yüzeyde kullandım ama mouse'un alt yüzeyi mükemmel düzlükte olduğu için masadaki en ufak hatayı (yamukluğu) bile hissettirdi.
kumaş pad çok iyi sonuç verdi. dandik bi kumaş pad'de denedim gerçekten sonuç mükemmel.
özellikle DPI arttıkça kaygan yüzeyler iyi sonuç vermiyo elinizin titremesi bile ekrana yansıyo, oysa kumaş ve biraz yumuşak yüzeyler dediğim gibi oldukça iyi sonuç verdi.
nO OnE kNoWs.... |
| |
| Oyuncu |  | 21 Nisan 2006 11:54 %0 | |
|
A4 TECH X-718F mouse için thunder 9 uygun değil midir?
Lazer mouse'larda sorun çıkardığını söylemişti X77 ama 718 optic mouse sanırım problem çıkarmaz birde Flu sen metal ve alaşımlı padlerde kullanmayınız yazısından bahsetmiştin skatez kullanırsak bu problem ortadan kalkar gibi görünüyo ve bu ibare nerde yer alıyor link verirsen iyi olur.
Yardımınız için sağolun.
alıntı: Gönderen: flu[knot]
pad olayı diyorsan o biraz karışık baba.
x-750f in kullanma kılavuzunda metal veya alaşımlı yüzeyde kullanmayın diye yazıyo.
ben biraz padsiz cilalı tahta yüzeyde kullandım ama mouse'un alt yüzeyi mükemmel düzlükte olduğu için masadaki en ufak hatayı (yamukluğu) bile hissettirdi.
kumaş pad çok iyi sonuç verdi. dandik bi kumaş pad'de denedim gerçekten sonuç mükemmel.
özellikle DPI arttıkça kaygan yüzeyler iyi sonuç vermiyo elinizin titremesi bile ekrana yansıyo, oysa kumaş ve biraz yumuşak yüzeyler dediğim gibi oldukça iyi sonuç verdi.
nO OnE kNoWs....
|
| |
| Oyuncu |  | 21 Nisan 2006 12:13 %0 | |
|
O zaman tavsiyeni dinliyorum ama gene bir soru iki ürünüde bulabileceğim bir mağza var mı istanbul da netten spariş olayından hoşlanmıyorum .
Birde içinden skatez çıktığına eminmisin ?
alıntı: Gönderen: X77
x718 ve thunder9 cok iyi ikilidir.
Kullanma klavuzunda yazan meta/alasim seysi basya hikaye, parlak yuzeyi kastediyorlar.
|
| |
| Albay |  | 21 Nisan 2006 12:19 %0 | |
|
| Ben x-708 i kumas padla kullaniyorum ve hic bir sorun yasamadim herhangi takilma ses cikarma vs... sorun yasamadim. |
| |
| Oyuncu |  | 21 Nisan 2006 12:58 %0 | |
|
O zaman tavsiyeni dinliyorum ama gene bir soru iki ürünüde bulabileceğim bir mağza var mı istanbul da netten spariş olayından hoşlanmıyorum .
Birde içinden skatez çıktığına eminmisin ?
netten siparişden hoşlanmıyosan mecidiyeköy e gidiceksin.. dijitalcenter in kıytırık bi showroom u var orda profilonun arkasında sor söylerler.. showroomdan alışveriş yapılabiliyor.. thunder9 bulabilicegin tek yer..
ps : bide thunder9 a baya eleştiri gelmiş ama bir zamanların efsane ikilisini hatırlatırım..
razer diamondback + thunder9 |
| |
| Albay |  | 21 Nisan 2006 13:14 %0 | |
|
efsane demisin ama galiba yazilanlari okumamisiniz diamondback optik bir mouse burada soylenen lazer mouselerde sorun yarattigi yoksa optik icin hala en iyi secenekdir kendileri.
yukaridada dendigi gibi sen x-7xx bir A4 al sonra kitap ansiklopedi vs yuzeylerde dene olamdi git kumas bir pad al onlar ucuz oluyo ve heryerde bulunuyor bakdin oda olmadi x77 dedigi gibi varsa diger markalai padlar git arkadaslarinda dene mutlaka biri uyar mousene simdiden hayirli olsun. |
| |
| Oyuncu |  | 21 Nisan 2006 13:22 %0 | |
|
Bez pad var ama artık gözüm parada değil rahat edeyim istiyorum en mantıklı thunder görünüyo padi aldıktan sonra mouse pek önemli değil çünkü fiyatı 30 ytl bişey değil baktım olmuyo değiştirme şansım var ama pad'i değiştirmem.
Denedikten sonra ayrıntılı bilgiyide yazıcam buraya mouse'tan memnun kalmassam MX518 düşünüyorum,birde bu skatezler A4 için uyumlu olurmu yani sadece mx serisi için değil dimi? |
| |
| Oyuncu |  | 21 Nisan 2006 13:36 %0 | |
|
A4 TECH X-718F mouse için thunder 9 uygun değil midir?
Lazer mouse'larda sorun çıkardığını söylemişti X77 ama 718 optic mouse sanırım problem çıkarmaz birde Flu sen metal ve alaşımlı padlerde kullanmayınız yazısından bahsetmiştin skatez kullanırsak bu problem ortadan kalkar gibi görünüyo ve bu ibare nerde yer alıyor link verirsen iyi olur.
Yardımınız için sağolun.
walla açıkcası thunder 9 kullanmadım o yüzden uygun olup olmadığını bilmiyorum.
evet skatez kullanırsan kalkabilir ama denemediğim için bir şey söyleyemem
kesin birşey söyleyeceksem ve yardımı olacaksa; x-750f alacaksan parlak, kaygan ve metal alaşımlı yüzeylerde çok kasman lazım çünkü hassasiyet çok artıyor kontrol zayıflıyor ama kumaş pad'lerde gerçekten mükemmel sonuç veriyor.
link olayına gelince ben kullanma kılavuzunda gördüm ama A4 tech in sitesinde de yazıyor olabilir bir bak istersen.
http://www.a4tech.com/en/product2.asp?CID=102&SCID=103&MNO=X-750F
bi de örnek vereyim: benim sens 9 du, x-750f aldıktan sonra masa üzerinde (pad'siz) oynarken sens'i 5'e düşürmeme rağmen iyi sonuç alamadım kumaş pad'le sens'i 7 olarak ayarladım 800 DPi da gayet iyi sonuç verdi. ama biraz daha alışmam lazım netekim strafe, bunny falan baştan öğrenmem gerekecek sen de bu sorunları yaşayabilirsin. ama hedef işi çok kolay oldu %75-79 arası raille oynadım dün.
yani yumuşak pad'de ısrarlıyım
nO OnE kNoWs.... |
| |
| |