Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
09/01/09 08:38 Toplam 1 oyuncu 47 sunucu 332 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Call of Duty » Klan Duyuru
Alana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Clan prosedürü hakkında

manfred.
Oyuncu
19 Mart 2006 15:08 (19/03/2006, 17:40) %35
Son zamanlarda gözüme çarpan Klan vs... başlıklı konular hakkında arkadaşlarımızın daha detaylı bilgi edinmesi ve böylelikle izlemesi gereken adımlarında yardım amaçlı ufak bir yazı yazma gereği duydum...

Klan nedir ?

* Herşeyden önce Klan aynı amaç için toplanmış bireylerden oluşur. Amacı kesinlikle sinerji oluşturmak değildir. Birbirini destekleyebilmek , birbiriyle iyi şekilde anlaşabilmek gibi temeller üzerine kurulur. Amacı genelleme yapmak gerekirse ; organizasyonlar da , ya da karşılaşmalarda mücadele vermek , birlikte zaman harcamak daha iyi ifade etmek gerekirse kişisel kaygılardan arınıp bir bütün halinde hareket etmektir...

Klan Kurmak

* Öncelikle Klan kuracak kişinin belli başlı sorumlulukları bilmesi gerekmektedir. Kendi klanını ifade etmenin yanı sıra Klanına dahil ettiği kişininde sorumluluğunu üstüne alacaktır. Klanında bulunan kişilerin davranışlarından birebir etkilenecek kişidir ve bu konuda ' ben ne yapabilirim ki ? ' gibi bir tutuma girmesi söz konusu değildir. Klan ciddi bir kavram olarak algılanmalıdır. Kuracak ya da kurmuş olan kişinin bu durumda kendi oluşumuna dahil edeceği kişileri belli bir öninceleme ( bilgilenme ) sonrasında dahil etmesi kendisi için olduğu kadar aynı ortamı paylaştığı kişiler içinde çok önemlidir...

Teknik prosedür zaten Takımım sekmesinden kolayca başarılabilecek bir detay olduğu için bu konuda bir bilgilendirmeye gitmeye gerek duymuyorum...

Klan aramak

* Oyun , Elektronik Spor kavramı altında yer bulur. Kavrama dikkat edersek buda bir tarz spordur. Emsallerine baktığımızda Klan arayacak kişinin CV bırakmak , kağıt üzerinde gövde gösterisi yapmak ya da bu tarz tutumlar içinde bulunmak gibi yapacağı şeylerin aslında bir önemi yoktur. Ayrıca bu yaptığı , dışarıdanda kendini itici göstermenin ya da küçümsenmesinin veyahut ciddiye alınmamasının birebir nedeni olur...

Klan arayan arkadaşlarımızın izlemesi gereken yol :
Server içinde oyunlarına devam ederek , klan liderleriyle Özel mesaj kullanarak , yazışarak , uygun bir zaman dilimi içinde server dahilinde buluşup oyununu göstererek gerçekleşebilir. Neticede buna bir spor olarak bakacaksak oyununu görmediği , karşısında ki kişiyi tanımadığı vs... hallerinde Klanına oyuncu dahil eden Lider zaten doğru tercih olamaz. Sonuçta Lider de karşısındaki kişiyi iyi şekilde kendini temsil etmesinide hesaba katarak ince eleyip sık dokur. Bunu yaparkende sadece oyunsal yeteneğe şüphesizki bakmayacaktır...

Klan Maçı

* Klan maçı yapmak için ; öncelikle maç yapmayı düşündüğünüz Klan liderine maç teklifinde bulunursunuz. http://www.oynasana.com/forum/m257843 Teklifiniz onaylandıktan sonra ; zaman , server , map , oynayacak oyuncular gibi standartlar belirlenir ve http://www.oynasana.com/forum/m257843 ilgili forumdaki prosedürlere uyularak yetkililere gerekli bilgilendirme yapılır. Maç zamanı geldiğinde oyuncular server'a dahil olur. Uygun şartlar altında Görevli yetkilinin yönlendirmesiyle maç gerçekleşir. Sonuç belirlenir ve server terkedilir. Maç sırasında da uyulması gereken kurallar mevcuttur. Bu kuralların netlik kazandığı zamanda kullanıcılarla paylaşılacağı kesindir. O zamana kadar da maçı yöneten yetkilinin Direktiflerine uymak zorunludur. Şimdilik uygulanan hoşgörünün ve esnekliğin unutmayın ki hiç bir organizasyonda tekrarının olmayacağı ve Kurallarla belirlenen cezaların uygulanacağı aşikardır.

Hazırlık maçları şimdilik oyuncuların prosedürlere alışmasını kafalarındaki maç kavramının nasıl olacağı hakkındaki bilgilerinin netleşmesini sağlamak amacıyla oldukça büyük bir avantajdır.

Klan maç detayları

* Maçlar S&D oyun modeli kullanılarak yapılmaktadır. Bu açıdan S&D oyun tipi hakkında bilgi edinmek oldukça önemlidir. Yalnız S&D oyun tipinin yanında. PAM oyun modununda gayet iyi analiz edilmesi gerekmektedir. Çünkü takımların uygulayacağı taktik ve stratejilere birebir etki etmektedir. Bu açıdan Maç yapacak Klanların özellikle PAM modu hakkında detaylı bilgi edinmesi hem onlar hemde rakipleri için bir avantaj , maçın akışı açısında da faydalı olacaktır...

Not : Amacım sadece kendi bilgilerimi ihtiyacı olan kişilerle paylaşmak. Bu açıdan yeni oluşumların ve eski oluşumların bu ortamda iyi bir şekilde bütünlüşmesini sağlamaktır.

Saygılarımla , manfred

mesh
Albay
Albay
19 Mart 2006 15:21 %2
Güzel olmuş.. Yararli bilgiler, klan kurmakla ilgilenen ya da bir klana girmek isteyen herkesin okumasi gerekli.

Eshreff
Tümgeneral
Tümgeneral
19 Mart 2006 16:10 %0
bu yazi icin harcadigin zamana, elektrige ve bo$una bastigin onca tu$a yazik olmu$ manf. "klan ariyom" ve "klan kuruyom" lari, ogretici bir uslupla engelleyemezsin.
onlar, i$in mutfagini bilemezler, sorumlulugu ve misyonu algilayamazlar.

private

Moderatör
19 Mart 2006 16:38 %0
alıntı:
Gönderen: Eshreff
bu yazi icin harcadigin zamana, elektrige ve bo$una bastigin onca tu$a yazik olmu$ manf. "klan ariyom" ve "klan kuruyom" lari, ogretici bir uslupla engelleyemezsin.
onlar, i$in mutfagini bilemezler, sorumlulugu ve misyonu algilayamazlar.

Sen de doğuştan bilmediğine göre bunları, pekala hepside en az senin kadar anlarlar, algılarlar. Merak etme.
@Manfred: Çok güzel yazı, herkesin okuması gerekli.
Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir.

Eshreff
Tümgeneral
Tümgeneral
19 Mart 2006 17:01 %0
seni bilemem, ama ben yazili bir kaynaktan ogrenmedim bu i$i, ki bu i$in teamullerden olu$tugunu soylemek de yanli$ olmaz.

Malkavian.
Yüzbaşı
Yüzbaşı
19 Mart 2006 18:59 %0
ellerıne saglık manf.

Aver--M--Age
Albay
Albay
19 Mart 2006 19:03 (19/03/2006, 19:04) %0
Sağolasın...

KoMiKaZe-CoD
Oyuncu
19 Mart 2006 19:07 %0
O zaman yazılı kaynaklardan öğrenmediğini anladığını, bu yazıyı okuduktan sonra karar verdin.Yani okumak güzel birşey dimi?Eline sağlık manfred.

alıntı:
Gönderen: Eshreff
seni bilemem, ama ben yazili bir kaynaktan ogrenmedim bu i$i, ki bu i$in teamullerden olu$tugunu soylemek de yanli$ olmaz.

HeRKeS KaZaNMaK iÇiN oYNaR
aMa HeRKeS KaZaNaMaZ,
SeN KaZaNMaK iÇiN oYNa!

Eshreff
Tümgeneral
Tümgeneral
19 Mart 2006 19:21 %0
sen once yazili kaynaklardan etken-edilgen cumle kurmayi ogren, sonra gel bu konuda yorum yap lutfen =)

_yakali_
Oyuncu
19 Mart 2006 19:29 %0
emege saygı...

JUST Y@K@LI

bigtiger
Oyuncu
19 Mart 2006 19:47 %0
clan açmak isteyen arkadaşlar için çok yararlı bi bilgi.eline sağlık.

EMEĞE SAYGI!

Aragorn TR
Oyuncu
19 Mart 2006 20:51 %0
guzel bi ''acıklama'' olmus manfred senı begenen bı oyuncu olarak elıne saglık kardes bu arada PAM modunu nasıl yonlerden tanıyabılırız.???(f ye basıp ready yada not ready olmak dısında)

maxigenous
Albay

Albay
19 Mart 2006 21:06 %0
dostum bu fake .

A line allows progress , a circle does not .

|X|TReMe
Oyuncu
20 Mart 2006 00:00 %0
Çok güzel yazı manf. ama keşke harcadığın emeğe gösterilmesi gereken saygıyı da görsen (:

NiKIL
Orgeneral
Orgeneral
20 Mart 2006 00:12 %0
4 4 lük bir yazı teşekkürler insan herşeyi doğuştan öğrenmiyor
bilinebilecek herşeyi çok güzel yazmışsın bence büyük bir boşluğu doldurdun ellerine sağlık

AZ bilen ADAM
|UrL|NiKIL
UnReaLevel

DioMedeS.
Oyuncu
20 Mart 2006 00:42 (20/03/2006, 00:53) %0
alıntı:

Not : Amacım sadece kendi bilgilerimi ihtiyacı olan kişilerle paylaşmak. Bu açıdan yeni oluşumların ve eski oluşumların bu ortamda iyi bir şekilde bütünlüşmesini sağlamaktır.
Saygılarımla , manfred
@ http://www.teamviolentus.com

Saygıdeğer biraderim manf, uğraşmışsın insanlara yardımcı olmaya çalışmışsın hoş . Ama S&D serverlarında hatta PAM sunucularında rastladığım bazı klan mensupları ; klan kavramı ile taban tabana zıt karakterler. bir kaç monolog sunayım:

Amerikalı Klan mensubu Almanlara sesleniyor (ve ciddi) : "Pusmayın oyunun zevki kalmıyor.Ne anlıyorsunuz pusmaktan!."

Alman bir klan mensubu Thompson ile vurulmasının ardından: "Bu Thompson kesinlikle kaldırılmalı , keşke pompalı yerine thompson kalksaydı.."

yine Haki üniformasıyla bir Müttefik : "Pusalım bu el ???"

bu ve bu tip serzenişler derlenirse 2 fasiküllük Ansiklopedi çıkar ya neyse....

kaç ay oldu hala S&D modunun amacı zerre kadar kavranmamış.Yenileri ve 15 yaş altı olanları es geçiyorum öğrenirler ancak aylarca serverlarda gördüğüm fakat , S&D modunda ne yapması ne yapmaması gerektiğini kavrayamamış olanlara ne demeli,
Klan arıyorum , Klan arıyorum. Klan arıyorum !!!! Ee kardeşim neden arıyorsun klanı, ne yapacaksın, nedir misyonun ???
isminin başına cafcaflı görüntü mü arıyorsun yaz kafandan bişey gitsin. Arkadaş mı arıyorsun sanal alem ve real alem insan dolu , bulursun... Klan demek takım demek , Takım demek bir amaç uğruna organize çalışma demek, S&D'un amacı belli amaç bireysellikten arınmış ,takım ruhu ile rakibi etkisiz kılarak görevi yerine getirmek...

_batuhan_
Oyuncu
20 Mart 2006 01:33 %0
Yazının clan kavramını bilmeyenler için çok faydalı olacağı şüphesiz.

@Diomedes çok doğru ve güzel örnekler vermişsin ne diyim. Böyle diyologlara bende çoğu kez şahit oldum.

WurkacTuRk
Albay
Albay
20 Mart 2006 03:38 %0
Bilgilendirme yazilari guzeldir bu tip yazıların sayısının artmasıda oyuncular ve ortam için iyidir.

Her yeni oyunda oyuna yeni baslayan,alisma doneminde olan veya alisamayan insanlar vardir ve her daim olacaktir.

Kimi çarçabuk ne nedir ne degildir ögrenir, kimi ortalama bir zaman surecinde ögrenir, kimi ögrenmekte agir kalir, kimiyse eksik veya yanliş öğrenir ama zamanla duzelir;
bazilari ise yanliş ögrenir ve yanliş oldugunu kabul etmeyip inad eder.

Oyun oynayanlar bazi seyleri eksik bilsede veya bilmedigi konuda israr ve inatda etse saygi ve terbiye çerçevesini aşmadıkları, kotu niyet gutmedikleri sürece bu kişilere yaklaşım ılımlı olmalı.
Karşılıklı konuşurken veya bir şeyi izah ederken karşı taraf kuçumsenmeden, hor gorulmeden sakince izah edilmeli.
Anlatmaya zaman ayırmasanız dahi en azından bilgi alabilecegi kaynak gosterilmeli.

Çırak ustasını geçmez ise sanat ı solar.
Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir.

DNA Maniac
Oyuncu
20 Mart 2006 13:04 %0
manfred eline sağlık. ayrıca bu konuyu sabitleyen admine de teşekkür ederim. bence çok iyi olmuş.

[KG-T]DNA Maniac - takım gevezesi

Nosferatu.
Oyuncu
20 Mart 2006 14:46 %0
bencede güzel yazmış manfred...

alıntı:
Gönderen: Malkavian.
ellerıne saglık manf.

okuyana afiyet olsun anlayan anlar inş.

reddead
fakirdik

20 Mart 2006 20:28 (10/12/2006, 01:37) %0
işte bu ya haftalardır önlemek istediğim olayı bu yazının biterdiğine inanıyorum...umarımki bu yazıyı herkez okur ve buna göre davranır...manfred eline sağlık diyorum başkada laf çıkmaz benden:)esen kalın...

JS
Oyuncu
21 Mart 2006 15:27 %0
Eshreff'in tepkisi bu konuları defalarca anlatmamıza, söylememize rağmen,forumda araştırmayan ISRARLA konu başlıkları açıp söylenenleri duymazdan gelerek hala aynı soruları soranlaradır.Ek olarak Manfred'in yazısına da tepki değildir...
Manfred cod aleminde her zaman büyük katkıları olmuş önemli bir insandır,tebrikler...

M4STER
Oyuncu
24 Mart 2006 17:21 %0
Klan Kurmak
* Öncelikle Klan kuracak kişinin belli başlı sorumlulukları bilmesi gerekmektedir. Kendi klanını ifade etmenin yanı sıra Klanına dahil ettiği kişininde sorumluluğunu üstüne alacaktır. Klanında bulunan kişilerin davranışlarından birebir etkilenecek kişidir ve bu konuda ' ben ne yapabilirim ki ? ' gibi bir tutuma girmesi söz konusu değildir.

Öncelikle bu kısıma dikat edelim takım kaptanları....

Touch&Go

09 Aralık 2006 17:52 %0
oldukça güzel hazırlanmış eline sağlık

goldfish
Oyuncu
18 Ocak 2007 17:41 %0
eline sağlık güsel olmusta ben nasıl nerden clan kurcağım bu cod2 de biri bana solesin yaw bilmiyorum ben

Sayfa: « 1 2 »
Alana Geri Dön

Reklam: