| Yazar | Konu: Esl nereye gidiyor? |

|  | 29 Mart 2005 15:49 (29/03/2005, 22:08) %0 | |
|
Aramızda hiç ESL'ye bakanınız var mı? Toplam 52 tane takım 5on5 liginde mücadele veriyor. Ve bu 52 takımdan saysanız,15 tane bile burada ve burada belirtilen kurallara uyanı yok.
*Forumlar içler acısı. "Bel altı geğikler" ve "aq"'lı "mq"'lı çirkin kısaltmalı sohbetler hat safhada. Örneğin; bu konu. Şimdi söyleyin Türkiye'nin takımlarını Avrupa vitrinine çıkartan bu ligin forumlarında, böyle konu nasıl duruyor ve silinmiyor?
* Ortada lig sıfırlanacaktır diye bir söylenti çıkmış, herkez kafasına göre takılıyor, kimse tarafından resmi hiç bir açıklama yapılmıyor.
* Çoğu maçın demosu yok.Halbuki "hermaç demo alınmalı ve admin talep ederse bu demolar admine taraflar tarafından yollanmalıdır." Bu kural ESL tarafından yazılmış. Burda kendi aklımdan yazmadığıma emin olabilirsiniz. Forumlarda bunca hile olayı dönerken, acaba hangi maçın demosu alındı, yada admin tarafından istendi? İstense yollanabilinirmiydi? Ekran görüntüleriyse eksik olarak veriliyor. Sunucularda ESL'ye ait bir yetkili olmadığı için "steam id ekran görüntüsü" alan yok denecek kadar az. Aslında Steam ID ekran görüntüsü maç yapan taraflar tarafından çekilmesi gerekiyor ama çoğu takım fake oyuncu oynattığı için ve ESL sitesine kayıtlı oyuncuların infosunda Steam ID'leri yazmadıkları için, ekran görüntüsü almıyorlar.
* Ceza puanı logları sayfası. Aslında çok güzel bir uygulama. Maçları seviyeli hale getirebilir ama sadece 1 takım şimdiye kadar ceza yemiş. Halbuki maç esnasında hile bahanesiyle yada değil, taraflar birbirlerine küfür ediyorlar. Ama elden bir şey gelmiyor malesef. Kurallar sayfasında "Kural dışı hareket ve cezalar" kısmı türkçeye bile çevrilmemiş. Aslında çok ağır cezalar olduğu o kısımda açıkça belirtilmiş. Tabi anlayana.
Bunlar ESL hakkında aklıma gelen sadece birkaç eksiklik. "Bu ESL ne olacak?", "ESL 5on5 ligi sıfırlanacak mı?" gibi soruların yanıtı bir anca önce yetkili birileri verse ve lig'e artık bir çekidüzen gelse iyi olacak.
Saygılar.
We turn 0n ideas
| Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir. |
|
| |
|
|
| Oyuncu |  | 29 Mart 2005 17:04 %0 | |
|
Tamamıyla katılıyorum. Sunu da ben eklim. Feyk takımlar acıp sonuc girerek puan alanlar da var.
Bizim bi macımızda sole bi olay gercekleşti. Adamları 2 mapta da ezdik, ss alırken hata yapmısız ve train in son bolumunun ss vardı bi tek. bizde onu ekledik. ss olmasına ragmen elemanlar 24 0 / 24 0 sonuc girmisler. Ben geri cevirdim sonucu duzeltmeleri icin, cevap gelmedi. Cafe kapandı ve bi sonraki gun ESL yi acıp baktığımda, hayatımda gormedigim bi sacmalıkla karsılastım. Sonuc bizim kontrolumuz dısında onaylanmıs. Ben red edip geri cevirmeme ragmen. Adminlere msj attım, sallayan yok. birileri bu ligde yetki aldıysa, ltf yetkilerini ligin lehinde kullanmaya baslasın. Şu maçtan bahsediyorum...
http://www.esl-europe.net/tr/cs/5on5/mr12/ladder/match/1833725/
ve bu takım hakkındaki yorumları da okumanızı isterim, hala bu takımlar ligden banlanmıyo...
http://www.esl-europe.net/tr/cs/5on5/mr12/ladder/team/1071244/?comment=0#comments
Server sorunumuz yuzunden ESL maclarımızı rakip takımların ayarladığı serverlarda oynamak durumunda kalıyoruz çogu zmn. Bu da söle sorunlara yol açıyo; Adamlar ilk map yeniliyolar, serverda hata oluyo, giremiyoruz, sonra kicklenip maça çıkmadı şeklinde ceza alıyoruz. Bu cezayı veren yetkililer, neye dayanarak veriyo bu cezaları. Maçı mı izleyip, yönettiler.
http://www.esl-europe.net/tr/cs/5on5/mr12/ladder/match/1834107/
Bunlar kendi adımıza tanık olduklarımız. Biz bu ülkede adam gibi takımlarla, adam gibi maç yapmak ve başarımızda payları olmasını, başarılarında payımız olmasını istiyoruz. ESL gibi bir organizasyonun sorumluluğunu kim üstlenmişse ltf sorumluluklarını yerine getirsin. Adminlere msj atıyoruz cvp vermeyi bırakın, okuduklarını bile sanmıyorum. Steam aldık her birimiz paramıza kıyıp, önüne gelen ligde fing atıyo. Hilelerde cabası. "Adam bana maça çıkmadan önce hile var demeyin sakın" diyo, hangi base e gittiysek 5 kişi orda bekliyolar, aimler , wallar vs vs vs... Bizde lig maçı yapmıyoruz artık. Kendi adımıza üzücü. Umarım adminler ve CS oyuncuları adınada üzücü olur. Aksi taktirde bu ülkede daha çok bekleriz bi dünya şampiyonu çıkarmayı. Kısaca imkansız diyim ben size. Nette kazima kasan iki üç bebeden kurtulmak istiyoruz ve ESL de bu gibi insaları görmek istemiyoruz.
Saygılarımla...
[ #snc.tr @ Quakenet ] For Our History |
| |
| Oyuncu |  | 29 Mart 2005 17:14 %0 | |
|
yaaa bırakın esl yi adamlar hayali bi lig kurmuşlar ipe sapa gelmez işler yapıyolar.herkes bi hevesle giriyo esl ye sonra bıkıyo..bakarsanız dikkatlice sürekli maç yapan ve halinden memnun olan 1 takım bile yoktur.bu konu esl sitesindede çok fazla dile getirildi.tek sorun senin değil mert abi bi sürü takımın başına aynısı geldi sonuçta esl denen lig hiç bir işe yaramıyor bu ülkede sadece önceden maçların planlı olmasına yarıyodu artık o özelliğide yok sadece insanların birbirlerine ana bacı küfür ettikleri ve erkekliklerini klavye karşısında gösterdikleri bi adres haline geldi....
herkese iyi günler iyi çalışmalar |
| |
| Oyuncu |  | 29 Mart 2005 17:16 (29/03/2005, 17:19) %0 | |
|
TR bölümü başı boş bırakıldı, kendini bilmez tipler doldu.ilk zamanlarından gittikçe uzaklaştı..
http://www.esl-europe.net/tr/cs/5on5/mr12/ladder/team/1071111/
asdfdcxz... |
| |

|  | 29 Mart 2005 21:47 (29/03/2005, 21:48) %0 | |
|
Halbuki Avrupa'da öylemi?
Örneğin, ESL Eu.Bir diğer örnek Fransa.
Biz neden onlar gibi olamıyoruz?
We turn 0n ideas
| Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir. |
|
| |
| Oyuncu |  | 30 Mart 2005 13:30 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: nvda`
We turn 0n ideas
Neden öyle olamıyoruz ?
Bence Türkiyede bu işle ilgilenen insanlar onların yarısı kadar ilgi gösterseler ve oyuncularda biraz daha samimi olsa bu iş halledilir.
Hileciler, küfür edenler, kafasına göre çakallık yapanlar avrupada yok mu? Elbette var. Ama; o yetkililer kendilerince çözüm üretmişler ve olabildiğince bu adamları ligden uzak tutuyolar. Geyik olsun diye kurulan takımları siliyolar, herkes tarafından hileci olarak gösterilen insaları ve takımları da siliyolar. ilgileniyolar yani. Aynısını yapmak ne kadar zor? Bence hiç deil. Adminlerce? Bilmiyorum...
Adminler bu forumları ne kadar okuyup degerlendiriyo? Onu hiç bilmiyorum ve bu beni gerçekten üzüyo...
| |
| Oyuncu |  | 31 Mart 2005 14:36 (31/03/2005, 14:39) %0 | |
|
| ESL türkiye tam bir rezalet. 1 tane admin mi yok o fake takımları silecek, forumdaki küfürleri silecek. oysa almanya, fransa vb. avrupa ülkelerinde en önemli online turnuva bu ESL. mouz, attax, sk.de, pentagram, GG, Factory, plan-B, team uk vb. birçok ünlü clan ESL'de oynuyor. ESL türkiye=2 tane gerizekalı admin |
| |

|  | 31 Mart 2005 20:31 %0 | |
|
Aslında ortada admin var. Yeni takımları biri onaylıyorsa bir adminin bunlardan haberi var demektir.
alıntı: Gönderen: NECMİ
ESL türkiye tam bir rezalet. 1 tane admin mi yok o fake takımları silecek, forumdaki küfürleri silecek. oysa almanya, fransa vb. avrupa ülkelerinde en önemli online turnuva bu ESL. mouz, attax, sk.de, pentagram, GG, Factory, plan-B, team uk vb. birçok ünlü clan ESL'de oynuyor.
We turn 0n ideas
|
| |
| Oyuncu |  | 31 Mart 2005 20:38 %0 | |
|
Dediklerinize katılıyorum..
ideas for life |
| |
| Oyuncu |  | 01 Nisan 2005 12:34 %0 | |
|
RK olarak esl de ilk maçımızdı izmir magicinn de topladık clanı ordan katılacaktık gittik fln... 1 adamımızda cafe dışından ewinden katılacaktı...Maç başlamadan habire netten düşüyordu bu adam en sonunda girdik adam tekrar düştü şansızlık işte dedim maçı erteliyelim olmaz dediler hükmen yendik dediler bende kızdım ne haliniz varsa görün dedim..Baktım oraya yazmışlar 24-0 mı ne bende onaylamadım bir zaman sonra onaylamazsan otomaik resmileşiyor elimden hiç birşey gelmedi....
Kafam attı admini buldum birşey yapamam diyor felan bende dedim o zaman biz eslden çekiliyoruz sonradan zaten netten maçlarda hileciler dolu clanı da kapattık yani ne tat ne tuz kaldı a.q böyle işin biz sadece zevkine ve arkadaşlık dostluk ümidiyle girmiştik bu işe neyse umarım tekrarlanmaz şu anda wolf: enemy territory deki RK clan kaptanıyım inanın cs den 100 kat fazla zevk ve arkadaşlık ortamı güzel zevkli clan maçları küfür dert tasa yok hile yok ... Herkeze saygılar umarım cs yi bu bok dolu çukurdan kurtarırsınız bye |
| |
. |
| Oyuncu |  | 01 Nisan 2005 18:07 %0 | |
|
Neden oyle olamiyoruz kisaca bi aciklama yapiyim ;
d2 Bomb Area B'de o ufak girintiyi tarayip B tuneldeki adami oldurunce mac sirasinda BAN yerseniz hll turkiye damara devam okke dersiniz. aq mq pro****** tripleri ve yazi stilleriyle bu daha da katlaniyor. g yi q diye yazan ozentilerden ne hayir gelir ki ?
oyle isler yapicaksin ki ozenilen adam olacaksin.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good man to do nothing.. |
| |
| Oyuncu |  | 01 Nisan 2005 21:41 %0 | |
|
esl türkiye liginde oynamaya çalışan arkadaşlar ; boşuna uğraşmayın , gerçekten yetkilelerin ilgisi git gide sıfıra doğru gidiyor en iyisi international lige katılmak 3 ay da bir yapılan turnuvalara iştirak etmek. cscl 2. sezon nunda toplam 200 klandan sadece bizim takımımız ve darkpassage klanı vardı, yine esl spring cup ta 64 takımdan bizim takımımız ve make your game adlı bir türk klanı daha vardı. en acısı 380 üyeli eu ligine kayıtlı yanılmıyorsam yalnızda 4 klan var bunların sadece 2 si maç yapmış türk liginin öldüğü ortada hile desen orda küfür desen yine orda maalesef forumların hali ortada "bu oç mu acaba?" diye forumlar açılıyor. sizlere tavsiyem eu ligine katılmanız karşı takımı türk serverında oynamaya ikna ederseniz çokda zevk alabilirsiniz. 1 map türk 1 map yabancı serverda oynayabilirsiniz. ayrıca en ufak sorunda adminlere ulaşırsanız 10 dk içinde sorununuz çözülür. türk liginden umudu mu kestim diyorsanız ; http://www.esl-europe.net/eu/cs/5on5/mr12/ladder/
Ride! Ride Now! Ride for Ruin!
The worlds ending! DEATH!! DEATH! DEATH!!
DEATH!! DEATH!!!
|
| |
| Oyuncu |  | 01 Nisan 2005 21:44 %0 | |
|
ayrıca türk liginin bu hale gelmesinde en büyük rolu yetkilelerin kurallara bakmadan başvuran tüm klanları lige kabul etmeleri şu an lige kayıtlı 50 küsür klan var ama bunların 15 ten fazlası esl kriterlerini yerine getirmiyordur. ama diğer liglerde steam id logo vs olmadan lige başvuru bile yapılmıyor bu da ayrı bir ayrıntı. ligin ilk açıldığı aylara bakıyorum birde şimdi ki zamana üzücü.
Ride! Ride Now! Ride for Ruin!
The worlds ending! DEATH!! DEATH! DEATH!!
DEATH!! DEATH!!!
|
| |
| Oyuncu |  | 01 Nisan 2005 22:48 %0 | |
|
| İnsanlar bunun oyun oldugunu unutmus unutmayı bırak birde babasına ailesine dil uzatıyolar o arkadas belki burdan okuyodurda o karakterde bir insanın yetisdirdigi aileyide tanımak lazım ! |
| |
| Oyuncu |  | 02 Nisan 2005 01:34 %0 | |
|
We turn 0n ideas
Özellikle esl almanyaya dikkatinizi çekerim. Lan party ler eşliğinde esl pro seriesler mevcut. |
| |

|  | 02 Nisan 2005 11:22 %2 | |
|
Haklısın ama şimdilik 5on5 ligimiz düzgün olsun, yeterde artar bile. (;
alıntı: Gönderen: thecrasher
Özellikle esl almanyaya dikkatinizi çekerim. Lan party ler eşliğinde esl pro seriesler mevcut.
We turn 0n ideas
|
| |
| Oyuncu |  | 02 Nisan 2005 23:12 %0 | |
|
geçen sene nfs ve generals liglerinde oldukça aktiftik ancak artık eskisi gibi değil. Oyunculuk sektörü çok değişken bi sektör, ne zaman ne olacağı bilinmiyor.Tabir yerindeyse oyuncuları gazlamak lazım birde sıkı adminler lazım
It's not how you play the game... |
| |
| Oyuncu |  | 05 Nisan 2005 13:35 %0 | |
|
bunun icin cok guzel bir atasozu var ama sonunu hatirlayamiyorum belki yardimci olan biri olur
"Ayni Hamam ayni ."
tuuh aklima gelse tam yazicaktim |
| |
Marmara Net Cafe

|  | 05 Nisan 2005 14:14 %0 | |
|
Hack olaylarina son bulunsun...!!!!
Angarato Amandil..!!
Her Şey Yalan..
|
| |
| Oyuncu |  | 05 Nisan 2005 22:42 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: Marqnue
hey allahim o kufurlu forumu acan sensin errayn bide buraya yazi yaziosun helal ya bu kadar yuzsuzluk yok abi wallahi billahi helal
hAHAA ilginç |
| |
| Oyuncu |  | 07 Nisan 2005 20:42 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: necrosis
oysaki v. 7.1,1.0 zamanlarında her şey ne kadar güzeldi, herkez birbirine destek oluyordu, ne yazik ki öyle bir şey yok artık
Cunku simdi herkes KRAL, kimseye bi sey denmiyo. Ama turnuvalarda da kimseyi goremiyoruz LAn da... Laf Laf Laf... Alayı bos muhabbet...
| |

|  | 08 Nisan 2005 11:00 %0 | |
|
Hala bir gelişme yok. 
We turn 0n ideas
|
| |
| Oyuncu |  | 10 Nisan 2005 19:27 %0 | |
|
Hala bir gelişme yok.
We turn 0n ideas
Daha ccok beklersin dicem ben sana... Cunku sadece ben bu benzer 5 6 forum actım OSN ya... sallayan olmadı. Adamlar ellerindeki yetkiyi ne baskasına veriyolar, ne de kullanıyolar. Kitlemisler herkesi. Guluyolardır ordan. pfff... sonra bizden bi seylerolcak. bizden olsa olsa koca bi YALAN olur. herkese gl...
| |
| Oyuncu |  | 11 Nisan 2005 12:48 (13/04/2005, 15:18) %0 | |
|
mutlaka ilgilenilecektir.Bu aralar turnuva filan epey yoğun bir program var sanırım.
It's not how you play the game... |
| |
| Oyuncu |  | 16 Nisan 2005 19:52 %0 | |
|
Aramızda hiç ESL'ye bakanınız var mı? Toplam 52 tane takım 5on5 liginde mücadele veriyor. Ve bu 52 takımdan saysanız,15 tane bile burada ve burada belirtilen kurallara uyanı yok.
*Forumlar içler acısı. "Bel altı geğikler" ve "aq"'lı "mq"'lı çirkin kısaltmalı sohbetler hat safhada. Örneğin; bu konu. Şimdi söyleyin Türkiye'nin takımlarını Avrupa vitrinine çıkartan bu ligin forumlarında, böyle konu nasıl duruyor ve silinmiyor?
* Ortada lig sıfırlanacaktır diye bir söylenti çıkmış, herkez kafasına göre takılıyor, kimse tarafından resmi hiç bir açıklama yapılmıyor.
* Çoğu maçın demosu yok.Halbuki "hermaç demo alınmalı ve admin talep ederse bu demolar admine taraflar tarafından yollanmalıdır." Bu kural ESL tarafından yazılmış. Burda kendi aklımdan yazmadığıma emin olabilirsiniz. Forumlarda bunca hile olayı dönerken, acaba hangi maçın demosu alındı, yada admin tarafından istendi? İstense yollanabilinirmiydi? Ekran görüntüleriyse eksik olarak veriliyor. Sunucularda ESL'ye ait bir yetkili olmadığı için "steam id ekran görüntüsü" alan yok denecek kadar az. Aslında Steam ID ekran görüntüsü maç yapan taraflar tarafından çekilmesi gerekiyor ama çoğu takım fake oyuncu oynattığı için ve ESL sitesine kayıtlı oyuncuların infosunda Steam ID'leri yazmadıkları için, ekran görüntüsü almıyorlar.
* Ceza puanı logları sayfası. Aslında çok güzel bir uygulama. Maçları seviyeli hale getirebilir ama sadece 1 takım şimdiye kadar ceza yemiş. Halbuki maç esnasında hile bahanesiyle yada değil, taraflar birbirlerine küfür ediyorlar. Ama elden bir şey gelmiyor malesef. Kurallar sayfasında "Kural dışı hareket ve cezalar" kısmı türkçeye bile çevrilmemiş. Aslında çok ağır cezalar olduğu o kısımda açıkça belirtilmiş. Tabi anlayana.
Bunlar ESL hakkında aklıma gelen sadece birkaç eksiklik. "Bu ESL ne olacak?", "ESL 5on5 ligi sıfırlanacak mı?" gibi soruların yanıtı bir anca önce yetkili birileri verse ve lig'e artık bir çekidüzen gelse iyi olacak.
Saygılar.
We turn 0n ideas
Bencede haklısın fakat onemlı olan bız degılız bunu engellıcek olan adminler.Forum kurallarına uymayaları siteden uzaklaştırmaları onların görevi.. |
| |
| |