| Yazar | Kalıcı konu: Hl2'de oyun içinde sorun yaşayanlar... |
| Oyuncu |  | 24 Kasım 2004 14:43 %0 | |
|
VALVe geçen gün bir Steam güncellemesi ile HL2'de oyun sırasında bazı sorunlar yaşayanlar için bir dosya tarama sistemi sundu. Bu sistem ile HL2, CS: Source veya HL1: Source dosyalarındaki bozukluktan veya eksiklikten dolayı oluşan scriptlerin çalışmaması, oyunun ilerlememesi gibi sorunlara çözüm sunuyor. Aşağıdaki linklere basarak Steam'in oyun dosyalarını taramasını ve hataları bulmasını sağlayabilirsiniz.
Half-Life 2
Counter-Strike: Source
Half-Life: Source
YENİ: DoD: Source
Ayrıca VALVe oyundaki bazı ses problemlerini giderecek olan yeni Steam güncellemesini bugün yada yarın çıkaracak.
The truth is out there... |
| |
|
|
| Oyuncu |  | 08 Ocak 2005 23:38 %0 | |
|
Hocam senin verdiğin linklere tıkladım, HL2 yi yükledi, nasıl oldu bilmiyorum ama 256K ADSL ile hızı göstermedi ama Disk Space e göz attım yaklaşık olarak 2 Gb indirmiş, bu nasıl oldu ben şahsen çözemedim..? % 20-40-60-80 oldu ve kendi kendine kapandı, diğer iki linkte de tıklıyorum ama biraz durup hemen kapanıyor dolması gereken ibre... Herneyse yine de aşağıdaki hatayı alıyorum...
Fatal Error - could not acquire necessary game files because the connection to Steam servers was lost |
| |
| Oyuncu |  | 09 Ocak 2005 04:27 %0 | |
|
| Yukardaki linkler oyunları çekmek için değil, Yüklenmiş olan oyunların dosyalarının düzgün olup olmadığını kontrol etmek için bir sistem. |
| |
| Oyuncu |  | 12 Ocak 2005 13:45 %0 | |
|
Tamam bende farklı birşey söylemedim ama sanırım anlatamadım pardon...
Yani ben oyunu oynarken birden karşımda hata ile karşılaştım ertesi gün, oyun açılıyor sağ altta Loading yazıyor, 10 saniye sonra masaüstüne gelip Fatal Error. diye hata veriyor... |
| |
| Oyuncu |  | 14 Ocak 2005 02:35 %0 | |
|
[PH]Salyangoz!Tebrik ederim yani bir bende mi oldu bu hata diye düşünürken sendede baş göstermiş.Ama çözümünü ister benim yoldan yap ister başka yollar ara.Bende de Fatal Eror olduğunda SteamApps klasöründeki dosyalar hariç Steam'ı silip baştan yüklemiştim.Sorun çözüldü.Seninde çözülür umarım.
NOT:Steam'ın son sürümünü indirip kurman gerekmektedir.Linki:
http://www.steampowered.com/download/SteamInstall.exe |
| |
| Oyuncu |  | 24 Şubat 2005 12:32 %0 | |
|
| Arkadaşlar Half Life 2 yi dün yükledim saatlerce bu sorun yüzünden bilgisayarla boğuşuyorum. Oyunun ilk bölümünü açtığımda ilk 5-10 dakikalık video bölümü çok yavaş ve kesik kesik çalışıyo. Daha da kötüsü oyun ara ara bilgisayarı yeniden başlatıyo. Bu çok sinir bozucu bir hal aldı. Kimi zaman F6 yla kaydettiğimde kimi zamanda kendi kendine bilgisayar yeniden başlatılıyo. Daha önce hiçbir oyunda böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Nedenini ve çözümünü bilen birileri yardımcı olursa çok sevinirim. Amd 2000+ , 512mb ram ve 128mb Geforce 4mx ekran kartı kullanıyorum. |
| |
| Oyuncu |  | 24 Mart 2005 17:18 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: mtguneri
Arkadaşlar Half Life 2 yi dün yükledim saatlerce bu sorun yüzünden bilgisayarla boğuşuyorum. Oyunun ilk bölümünü açtığımda ilk 5-10 dakikalık video bölümü çok yavaş ve kesik kesik çalışıyo. Daha da kötüsü oyun ara ara bilgisayarı yeniden başlatıyo. Bu çok sinir bozucu bir hal aldı. Kimi zaman F6 yla kaydettiğimde kimi zamanda kendi kendine bilgisayar yeniden başlatılıyo. Daha önce hiçbir oyunda böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Nedenini ve çözümünü bilen birileri yardımcı olursa çok sevinirim. Amd 2000+ , 512mb ram ve 128mb Geforce 4mx ekran kartı kullanıyorum.
|
| |
| Oyuncu |  | 19 Nisan 2005 18:11 %0 | |
|
| arkadalar benim bilg. p4 2.8 512mb ram 128 mb geforce 440 mx oyuna başgınç videosunda çok kastı oyun hiç kasmıyor ama belli sureden sonra bilgisayar restart atıyor bunun nedeni ne olabilir.... |
| |
| Oyuncu |  | 29 Nisan 2005 21:36 %0 | |
|
arkadaslar bende half-life 2 cd sı var ama yuklerken 4. cd de hata verıyor. d3d9.dll dosyası bulanamıyor dıyor ne yapmam gerekır
yenı cd aldım ondanda aynı sorun var
yardım edersenız sevınırım |
| |
| Oyuncu |  | 13 Mayıs 2005 14:34 %0 | |
|
| herkese selaamlar nasılsınız arkadaşlar nasıl gidiyor sizleri bayadır göremiyorum şündü askerdeyidim iizine geldim nasıl gidiyor bakam hl görüşmeyeli ensa zamanda gelecem aranıza kendinize çok iyi bakın bye murat |
| |
. |
| Oyuncu |  | 06 Haziran 2005 21:09 %0 | |
|
| arkadaşlar öncelikle herkese merhaba bu foruma ilk defa yazıyorum.. HL2 aldım(kopya) ve oyun actıgımda kafasına gore beni masaüstüne atıyo.. ve hiçbir hata mesajı vermeden sadece bir uyarı sesi war okadar.. formlardaki orjinal CD alın tartısmasına tekrar girilmesini istemiyorum.. çözümü olacak arkadaslardan mesaj bekliyorum. ( bilgisayarım p42.8 512 ram , 128 gforce fx 5200) şimdiden saolun arkadaslar ( bu arada aldıgım half life2 , 3 cd ve normal kurulum zip felan deil..) |
| |
| Oyuncu |  | 18 Haziran 2005 18:35 %0 | |
|
arkadaşlar ben hl2 aldım 3 cd içinde dosyalar var setup falan yok rar lı onu nasıl yükleyecez bi yardımcı olun bana lütfen her gün uğraşıyorum ama yapamıyorum. (( |
| |
| Oyuncu |  | 12 Kasım 2005 23:09 %3 | |
|
Arkadaşlar ben arkadaşdan half life 2 yi aldım oyunu kurdum
ama kayıtlı bölümleri açtığımda A.I.Disabled diye bir yazı çıkıyor ve karakterlerin hiçbiri oynamıyor
sizde neden olabilir??? |
| |
| Oyuncu |  | 13 Kasım 2005 11:31 %0 | |
|
arkadaşlar half-life 2 yi kurdum (copya ) çalıştırdığımda hata veriyor. ekran ayarlarını safe moda alıp tekrar çalıştırın diyor. ne yaptıysam çalıştıramadım. 256 mb ekran kartı ve 1 gb ram. vay aynı cd ler ile başka bir makinaya kurdum çalışıyor. Ne yapmam gerek.
savascu@hotmail.com |
| |
| Oyuncu |  | 12 Eylül 2006 13:05 %0 | |
|
güzel kardeşim hl2 ye cevap için yazıyorum.
Sanırım öldüğün zaman A.İ. Disabled çıkıyor değil mi? Onun için konsola girip ( " tuşuna bas ) oraya ai_disabled yaz enter a bas sorunun gider.
bir de arkadaşlar ben oynarken bazı bölgelerde diğer insanların yardımına ihtiyacım olduğunda bana yardım etmiyolar. Mesela adam bana kapıyı açacak ama olduğu yerde bekliyor onu nasıl halledebilirim cevap yazarsanız sevinirim. |
| |
| Oyuncu |  | 03 Ocak 2007 17:14 %0 | |
|
| ya ben steamı yükledim.normal yazıyo updating steam diye.ama sonra yine küçük bir pencerede:error diyo;steam.exe(main exception):unable to load library steam.dll yazısı çıkyo lütfen yardım edin |
| |
| Oyuncu |  | 08 Şubat 2007 00:23 %0 | |
|
Selamlar geçengün orjinal Half Life 2 aldım yükleme işlemlerini steam dahil hepsini yaptm half life'ı launch yapıp oyuna girdm fakat loading'e gelince 2 saniye takılıp windowsa çıkıyrm.atıyor..
herhangi bir hata mesajıda yok..Directx8.1 yüklü görünüyor oyunun option'ında fakat gerekli olan Directx9.0c setupu var ama nereye yükliceemi soruyor bende bilmiyrm oyunun genel yüklemesinde bir hatam olabilirmi yada directx9.0c yi nereye yüklemeliyimm yardımlarınızı bekliyorum
msn: cagrisivrikaya@hotmail.com
şimdiden teşekkürlerrr |
| |
| Oyuncu |  | 13 Temmuz 2007 13:16 %0 | |
|
| A.İ. Disabled hatası için forumlara baktım.. herkes farklı birşey söylüyo.. hepsini denedim olmadı.. konsola ai_enable yazınca sorun ortadan kalkıyo.. bu kadar basit.. |
| |
| Yarbay |  | 24 Temmuz 2007 23:22 %0 | |
|
ne bu kadar basiti abi, ai_disabled sorununun çözümü yok. Eğer illegal bir hl2 kopyasına sahipseniz bu sorunla karsılasıyosunuz. Konsola ai_disable yazmak sorunu çözüyomus gibi görünüyo ama çözmüyo. Çünkü; bi kere yapay zeka tam anlamıyla çalısmıyo, takım çalısmasını falan bırakıyo karakterler. Sadece sizi görürlerse ates ediyorlar çok basit bi kaç hareket yapabiliyorlar. Dikkat edin bak kuslar uçamıyor bile Asıl can alıcı nokta ise ai scriptlerinin çalısmıyor olması. Yani o bölümde size kapı açması gereken birisi varsa o kapıyı asla açmıyor. Tek çözüm asla ölmemek, ölürseniz oyuna bölümün ta başından başlamak.. |
| |
| Yarbay |  | 24 Temmuz 2007 23:27 %0 | |
|
| DirectX 9 meselesine gelince, bu oyunun kullanacagı shader ayarlarını belirtiyor. Bilgisayarında kurulu directXyazılımıyla alakası yok. Yani geforce4'ler directX7 (ya da 8 olabilir tam hatırlamıyorum bunu) geforcefx'ler directX 8.1 daha üst model kartlar directX 9 ayarlarını kullanıyor. Bunlar oyunun grafik ve efekt kalitesini etkiliyor. Suyun yansıması atesin havayı dalgalandırması gibi.. Ekran kartına baglı bunu yazılımla değiştiremezsin.. |
| |
| Oyuncu |  | 02 Ağustos 2007 15:44 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: goo_khan
ne bu kadar basiti abi, ai_disabled sorununun çözümü yok. Eğer illegal bir hl2 kopyasına sahipseniz bu sorunla karsılasıyosunuz. Konsola ai_disable yazmak sorunu çözüyomus gibi görünüyo ama çözmüyo. Çünkü; bi kere yapay zeka tam anlamıyla çalısmıyo, takım çalısmasını falan bırakıyo karakterler. Sadece sizi görürlerse ates ediyorlar çok basit bi kaç hareket yapabiliyorlar. Dikkat edin bak kuslar uçamıyor bile Asıl can alıcı nokta ise ai scriptlerinin çalısmıyor olması. Yani o bölümde size kapı açması gereken birisi varsa o kapıyı asla açmıyor. Tek çözüm asla ölmemek, ölürseniz oyuna bölümün ta başından başlamak..
eğer kapıyı açmıyormu?veya sap gibimi duruyor?direk orayı kaydet ve loading yap açar kapıyı  |
| |
| Oyuncu |  | 02 Ekim 2007 23:34 %0 | |
|
Arkadaslar ben hl2 yı 20 part seklınde netten cektım.Partlar sorunsuz bır sekılde acıldı oyunu yukledım (ama oyunu yuklemek 2 saat surdu tam)oyuna gıryorum auto saveden sonra bellek read olamadı gıbıbı mesaj cıkıyor we oyun kapanıyor ne yapabılırım acılınden lutfen bu oyunu oynamayı cok ıstıyorum
muratesme_01@hotmail.com |
| |
| Oyuncu |  | 11 Ekim 2007 10:30 %0 | |
|
slm arkadaslar benım de bır sorunum var . Bende tum half lıfe serısı var alırım kurar oynarım ama bu hıc basıma gelmedı hl epısode 1 aldım oynadım ılklerde soyle bırsey dedı (hl2.exe dosyası gorevı sonlandırdı ) sasırdım oyun kapandı ınat yaptım tekrar actım bu sefer oynadım hl 2 guseldı oynadım. ardından yenı cıkan ıcınde tum hl serılerı bulunan bır oyun cıktı THE ORANGE BOX yukledım oynamak ıcın bu oyunu kurdum HL 2 epısode 2 PORTAL ve TEAM FORTRESS 2 YUKLEDIM oynamak ıcın basına gectım oyun acılıyor kel kafalı olan ensesınde vana olanı gordukten hemen sonra su uyarı cıkıyor ( hl2.exe dosyası oyunu kapatmak zorunda ) ve mecbur kalıyorum kapatıyorum PORTAL ı actım aynı sorun ondada var team fortress 2 yı actım aynısı ondada oluyor arkadaslar kafayı yıycem gece yarılarına kadar bekledım oynamak ıcın ama avcumu yaladım bana yardım edersenız sevınırım
not: oyunlarin hepsi orjinaldir kopya falan degil arkadaslar |
| |
| Yarbay |  | 12 Ekim 2007 02:38 %0 | |
|
| valve müşteri hizmetlerine sor bi de? |
| |
| Oyuncu |  | 16 Ekim 2007 14:20 %0 | |
|
| Abi ben HL2 EP2 yi pcye kurdum .exe dosyası oluşturmam için parametreler verdi yazıldığı gibi .exe dosyasını oluşturdum ama oyun açılırken "bu oyun minimum ayarlara gereksinim duyduğundan directX.8 ihtiyacı vardır" deyip oyunu kapatıyo.Sorunu bi türlü çözemedim. |
| |
| |