Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
07/01/09 23:37 Toplam 202 oyuncu 47 sunucu 672 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Strateji » Dawn of War
Alana Geri Dön
.
Yazar

Konu: En dengesiz ünite?

darktrpr

07 Şubat 2005 20:04 %0
Karşılaştığınızda "yine mi bu" dediğiniz, en kısa zamanda düzeltilmesini istediğiniz ünite hangisi?

Scout %41.67
Fire Prism %22.92
Wartrak %35.42
Toplam oy: 48

RazoRBlades
Oyuncu
07 Şubat 2005 21:18 %0
sniper'dan tırsar oldum

GothRider, powered by Lethe

cyclog
Oyuncu
08 Şubat 2005 22:00 %0
alıntı:
Gönderen: RazoR Blades
sniper'dan tırsar oldum
GothRider, powered by Lethe

sniper!!?!? (yarılır.)

RazoRBlades
Oyuncu
09 Şubat 2005 00:05 %0
sewmiyorum abi o üniteyi öyle lazerli mazerli gelio =) kafadan sakat bi ünite

I'm elected electric spy
I'm protected electric eye

dealen
Oyuncu
09 Şubat 2005 22:39 %0
scout saçma salak bişi ya walla biraz atraksiyonlar yapılmalı acilen

manyetooo
Oyuncu
11 Şubat 2005 13:28 (05/09/2005, 16:54) %0
bence birimler ve ırklar dengeli zaten oyun masa üstü frp si için çıkarıldı tamamen aynısı ırkların genel renklerine kadar oyunda deişiklik olsaydı masa üstünü oynayan kişiler için ve oyunu çıkaran adamlar için büyük haksızlık olurdu sadece oyunda düzeltilmesi gereken tek şey ki oda büyük ihtimalle ek görev paketinde olacak olan diğer ırklar dır..

o birimlerin dengeli ateş atteğini bi düşünün o zman o birimlere ö zelliklede wartrack a sahip olan orklar yenilmezlerdi oyunda asıl damageci vuran birimler genelde yerde mevzileniyor dengeli yani isabetli bi atış yapan bi wartrack o birimlerin mevzilenmesine izin vermez oda o birimlerin direk ezilmesine neden olur bunları bi düşünelim !!!!

msn:ertankul@gmail.com
Ati get in the GAME X800xt
Fire Prism at the ready !!!!

-Promethium-
Oyuncu
27 Şubat 2005 06:27 %0
Scout'a f***** vermek kadar abzürd birşey olamaz.
Hafif ünite adı üzerinde. Space Marines'in taşıdığı şeyleri taşıyabilmesi çok abzürd. Elinde balta olan bir kedi gibi.Yani Terminator'lar Heavy F***** kullanıyor , Space Marines'ler F***** kullasın. Ama scoutlarda başka birşey olsun. ( light f***** - çakmak esprisi geldi aklıma ... çok kötüydü biliyorum sustum )
Bir de Plasma Gun.
Bence ufak bir grenade launcher ( ki aslında bu da ağır kalır , ya da Heavy Bolter değil de bolter filan verilebilir )
Bir de starcraft'taki ghost gibi olacak ama Whirlwindlere tam olarak yer gösterebilir nokta atışı yapması için . Whirlwindler onların açtığı ekrana rağmen çok yamuk sallayabiliyor.

Hellraiser10
Oyuncu
28 Şubat 2005 03:09 (28/02/2005, 03:21) %0
oyunun bence en önemli yanı senin eleştirdiin yer çünkü ünitene teknolojini geliştirip istediin silahı verebildiin tek oyun dawn of war missile launcherlı askerin savaşta tüm dengeleri bozması bence harika bişey sniper olayına gelince sniperlı asker hiç kullanmadım inş fazla range mesafesi yoktur varsa bence tek eksik bu olabilir ayrıca scout missile launcher kullanmıodu en fazla sniper kullanıodu yanılmıosam whirlwhindlerin yamuk sallaması savaşın gerçekliğini gösterio her hedefi tam vursa oyunun bi anlamı kalmazdı zaten bide büyük ihtimal sen space marinelerinden birini lider seçtin ve o görüntü seni rahatsız etmiş yanılmıosam yoksa oyunun bence pek eleştirilicek yanı yok.

Rogal Dorn
Oyuncu
28 Şubat 2005 19:03 %0
Hayır, Scout'lar tam tersine son derece dengeli bir ünitedir. Zira tek bir tanesinin fiyatı 45'dir ve maksimum 4 kişi olmaktadır. Combat'a girildiğinde, yenebileceği herhangi bir ünite yoktur (tabii ki işçiler dışında :]) Tek avantajları hiç bir şekilde terrain movement penalty yememeleri ve bu sayede vurkaç yapabilmeleridir, e o kadar da olsun demekteyim şahsen. Ayrıca sniper rifle ork ve eldar dışındaki ırklara pek bir etki yapmaz, zira sm ile csm'nin çoğu "Heavy Infantry" grubundadır ve sniper rifle'ın damage i çok düşük olacaktır.

Eğer SM oyuncusu oyunun ilk başında Armory kurmuşsa scout'lara sniper vermek için, rahatça bir squad çıkarabilir aynı parayla ve oyunu rahatça kazanabilirsiniz. Eğer reslerinizi almaya çalışırlarsa direk LP kurun, çünkü LP kurmak "decapture" etmeyi engelliyor relic, sp ve cl ları. Ayrıca full reinforced bir scout team neredeyse bir sm squad'ı kadar ediyor, sniper'lı bir sc team ise 6 kişilik bir smye geliyor ortalama fiyat olarak. Yapabileceğiniz en güzel şey bu durumda, rakibinizi maymun etmek olacaktır, tüm sp'lerinize lp atın, ve basitçe tüm üssünü yok edin, scout'un binalara damage ini düşünürseniz, size saldırmaktan başka çaresi kalmayacaktır ki "squad broken!" olayına takmayıp adamın splerini almaya odaklanırsanız, kısa sürede beş parasız kalacaktır. Ardından zaten rahatça reinforce işlemini yapabilirsiniz.

Neyse, oyunun bence en dengesiz ünitelerinden biri Defiler. Bu arada bir not, Defiler'ın ranged attack'ı (autocannondan bahsediyorum, mortar'ı saymıyorum) melee'sinden daha yüksek aslında. Ama bir autocannon bug'ı var ki, bazen autocannon çalışmıyor ve bu tam anlamıyla inanılmaz bir bug... Çalıştığından emin olana kadar emri tekrarlayın aman, yoksa yanarsınız. Aslında, oyunun res/damage bakımından en iyi ünitelerinden biri. Ama şöyle bir sorunu var ki, o lanet mortar'ını ateşlemesini engelleyemiyorsunuz, bu yüzden sizin ordunuz melee'deyken bir Defiler, morali düşük olan Kaos ordusuna diğer ordudan daha fazla zarar verecektir.

Başka bir dengesiz ünite ise (ki bence en dengesizi) Landspeeder! " Landspeeder mı? Hö?" dediğinizi duyabiliyorum, ama Landspeeder res/damage bakımından oyunun en güçlü ünitesi!! Ayrıca yüksek hız ve Jump özelliğini saymıyorum bile! Buyrun bakın:

LS COMBINED WEAPONS (range 25)
tp_infantry_low 35.33
tp_infantry_med 57.18
tp_infantry_high 49.35

tp_infantry_heavy_med 57.57
tp_infantry_heavy_high 45.67

tp_commander 12.93

tp_monster_med 53.94
tp_monster_high 12.33

tp_vehicle_low 31.67
tp_vehicle_med 20.50
tp_vehicle_high 10.51

tp_building_low 22.26
tp_building_med 10.88
tp_building_high 11.72

Bu tam anlamıyla "Muhteşem" kelimesini hak ediyor, dediğim gibi oyundaki res-damage bakımından en güçlü ünite, bu araç!

Başka bir dengesiz ünite... Killa Kan. Bir wraithlord'u yaklaşık 11 saniyede alıyor. Wraithlord ise... Ehem... Yaklaşık 23 saniyede. Bu ne demek? Bir Killa Kan'ın iki Wraithlord'u alması muhtemel!

Wartrak lar ise kesinlikle ayrı bir konu. Ben bir SM oyuncusuyum, ikincil olarak ise CSM oynuyorum. Lakin yenemediğim (yani en azından karşıdaki düzgün oynarsa yenemediğim) tek ırk Ork! Wartrakları erkenden alabilmesi, ben daha tier 2 ye yeni geçmişken kapıma mortarlı wartrak ile dayanması tam anlamıyla çıldırtıcı.

TE|Silverstar
Oyuncu
11 Mart 2005 09:09 %0
Bence Fire Prism.Hem çok hızlı hem çok güçlü hem de dreadnoughttan daha ucuz.Ayrıca jump özelliği nedeniyle ölümsüz gibi birşey.3 tane çıktı mı oyun bitiyor.

Blazen -Tiax-
Oyuncu
16 Mart 2005 23:55 %0
Wartrak. bi chaos rusher olarak başka bişi demem beklenemezdi herhalde. azbişi oyunu bilen adam savunmaya yatıp wartrak strat yapmaz mı. uyuzluk tam. dengesiz demiyorum. gıcık sadece. şükür eldar lar var da orc ları siliyolar haritadan , alın intikamımızı eldarlar

TiesTorN
Oyuncu
11 Haziran 2006 01:25 %0
Ben Defiler derim, her türlü duruma karşı bir saldırısı var. Artillery'mi dersin, taramalı tüfekmi dersin (autocannon) yoksa melee'mi dersin.. Özellikle autocannon olayı çok muhteşem, çatır çutur indiriyor herşeyi. Chaos olarak oynamamın sebeplerinden biri. Biriside Bale (herosunun adı)

I am that grips the heart in fright,
hearkens the night and silences the light...

Virus666
Oyuncu
18 Ağustos 2006 09:17 %0
Son yama birçok şeyi değiştirdi. Ama yeni exp. gelince Hem Tau Empire hem de Necrons dengesiz ünite dolu olacak... THQ yine bi dolu yama çıkaracak heralde...

Death is my destiny!!!...

Sayfa: « 1 »
Alana Geri Dön

Reklam: