Merhaba arkadaşlar;
ben Gamespyda adsl bağlantımla oyun oynamak istediğimde aşşağıdaki uyarıyı veriyor
Proxy or Firewall Detected.
GameSpy Arcade has detected that your computer's internal IP address (192.168.1.2) is different than its external IP address (85.97.57.***). This may be caused by firewalls, a NAT proxies, or other unusual network configurations and may prevent you from hosting a game. Please see our Firewall Guide for further information. You can access it by choosing "Help with GameSpy Arcade" from the Help menu.
gamespyın help sayfasında ise olabilirlikleri şöyle sıralamış
Firewalls and proxies are software programs or pieces of hardware designed to protect your computer and/or network from Internet intruders. Some of these are:
* Windows XP Firewall
* Norton Internet Security
* Tiny Personal Firewall
* Zonealarm
* Sygate (proxy)
* Wingate (proxy)
* Internet Connection Sharing aka ICS - provided by Windows 98SE and higher (proxy)
* Linksys Routers (hardware firewall)
* D-Link Routers (hardware firewall)
* Cisco Routers (hardware firewall)
benim sorun galiba son 3 ten biri yazılımsal olarak bitek xp nin firewallu devrede ondada engelleme açılmış.
sorunu çözmeye çalıştım ama fayda vermedi sorunu nasıl çözeceğim konusunda yardımcı olursanı iyi olur.
bu arada adsl modemin kontrol sayfasında advanced tabında bunları buldum
Local Network
IP Address
DHCP Server
UPnP
Internet
Connections
ADSL
IP Routing
Static Route
Dynamic Routing
DNS Server
Virtual Server
Port Forwarding
Port Triggering
DMZ Host
Dynamic DNS
Firewall
IP Filtering
IGMP Proxy
açıklarken yardımcı olması için
şimdiden teşekkürler
modeminde router oldugu icin sana internal bir ip vermis. bu durumda gerekli portların (gamespy hangisini ister bilemem) acılması gerekiyor. Dont try to kill me 'cos i'm allreadydead
fight till the blood on your hands is a blood of a king...
Sacred Blade of Tc
Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir.