Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
07/01/09 19:35 Toplam 204 oyuncu 47 sunucu 1033 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Yardım / Diğer » Teknik Destek, Bağlantı
Alana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Iki bilgisayarın birbirine bağlanması

Zerohaxor
Oyuncu
16 Ocak 2005 13:36 (16/01/2005, 13:42) %0
elimizde airties rt-210 modem ve 2 bilgisayar var. benim kullandığım bilgisayar windows xp home edition ingilizce (sp2). diğeri ise windows xp prof. edition türkçe (sp2). 2 bilgisayarı birbirine bağlayıp dosya aktarımı yapmak, oyun falan yapmak istiyoruz fakat başarısız olduk. bağlamak için 2 bilgisayarıda cat-5 kabloyla DSL modeme bağladık. ikisinde de internet var fakat dediğim gibi dosya aktarımı yapamıyoruz..

workgroup isimlerini aynı yaptık. ip ayarlarını manuel girdik yine yemedi..
http://www.safranart.com/files/ip-ayarlari.jpg http://www.safranart.com/files/ayar-mayar.jpg

önerisi olan varsa paylaşırsa sevinirim..

tristam
Oyuncu
16 Ocak 2005 18:45 %0
İki bilgisayar arası ağ oluşturmak için cross kabloyu modeme değil bilgisayarlar arasında bağlamak gerekir. Şöyle anlatayım;

PC<===>modem<===>PC: Bu şekilde bağlarsanız ağ olmaz, sadece iki bilgisayar da internete girebilir fakat birbirlerini göremezler.

PC<===>PC<===>modem: Bu şekilde bağlarsanız iki bilgisayarda birbirini görebilir, fakat ilk bilgisayarın internete girebilmesi için modeme bağlı olanın açık olması gerekir.

Eğer her iki bilgisayar da birbirine bağlı olmaksızın internete girebilsin ve arada ağ olsun istiyorsan ikişer tane ethernet kartına, iki adet PC ile modem arası kabloya(zaten elinde varmış), ve bir adet cross kabloya ihtiyacın olacak. İlk ethernet kartlarından PC'leri modeme bağlarsın, ikinci ethernet kartlarından cross kablo ile birbirine bağlarsın. Cross kablo senin elindeki kablonun aynısı, sadece bir ucundaki renk dizilimi değişik.

tristam
Oyuncu
16 Ocak 2005 18:51 %0
Bu arada resimlere şimdi baktım, Manuel IP verirken DNS'ye birşey yazmayacaksın. Default Gateway'e de birşey yazmana gerek yok, eğer PC'lerden biri diğeri üzerinden internete bağlanmayacaksa.

Bu arada hatırlatayım, XP Home Edition Workgroup'u varsayılan olarak MSHOME yazar, Prof. Edition ise Workgroup yazar. İkisini de aynı yapmalısın.

Zerohaxor
Oyuncu
17 Ocak 2005 15:01 %0
Hmm cevapların için sağol. Yani diyosunki modem üzerinden dosya aktarımı, oyun falan oynayamayız. Bu durumda elimdeki diğer ethernet kartını kendi bilgisayarıma bağlayıp diğer bilgisayara cross'la bağlantı yapmam lazım. Ekstra cross almak gerekicek. Neyse çekeriz ya sorun olmaz.

Peki 2'den fazla bilgisayar olduğunda ne yapıcaz?

Bauglir
Oyuncu
17 Ocak 2005 23:30 %0
bende de benzer bi olay var. hub var ona bağlanıyo herşey. 2 pc nete de giriyor dosya aktarımı da oluyor.

Truth might be changed by victory!

FatalERROR!
Oyuncu
18 Ocak 2005 01:23 %0
2 tane ethernet 1 tane cross cat5 kablo al ya da elindeki cat5 kabloyu cross biçimine çevir. XP ethernetleri görüyor herşeyi hallediyor önemli olan Workgroup doğru olması. 2 den bilgisayar için hub alınır öyle bağlanır bu sefer kablolama düz olur her bilgisayar için.

Zerohaxor
Oyuncu
18 Ocak 2005 04:00 %0
Cross bağlantı nasıl yapılır bi anlatabilirmsiniz.. IP ayarları, protokoller vesaire..

zappap
Oyuncu
18 Ocak 2005 11:22 %0
Bende 2 bilgisayar var birinde onboard ethernet var ancak dieri 8 yillik ve içinde ethernet yok benim sorunum ikisini nasil baglayip dosya paylasimi ve internet paylastircaz

Bastan anlat1rsaniz iyi olur...

-PeccimisT-
Oyuncu
18 Ocak 2005 12:11 %0
ikisindede ethernet olması lazım... Cross cabloyla ethernetten bağlayınca YEREL AĞ BAĞLANTISI olarak görmesi lazım (sp1,sp2) o zaman Landan oyun oynayıp dosya paylaştırabilin oki?

I Love This Game...
Because too hot!

ZeneX
Oyuncu
18 Ocak 2005 12:25 %0
bak şu şekilde de yapabilirsin.
Birkaç bilgisayarı birbirine bağlamak için santral gibi kutular oluyor lan yapmak için adını unuttum şimdi her halde anlamışsınızdır. Bu santral den al 3 tane ethernet girişi olandan. Sonra modemi ve iki bilgisayarı buna bağla. Hem bağımsız olarak internet kullanırsın hemde bilgisayarlar arasında veri alışverişi yaparsın.

tristam
Oyuncu
18 Ocak 2005 12:28 %0
Daha önce söylediğim gibi, 1 adet cross kablo alacaksın ve bu kablonun uçlarını iki bilgisayardaki ethernet kartlarına takacaksın. Eğer iki bilgisayarda da workgroup aynı ise IP vermene bile gerek yok. Yüklü olması gereken protokoller ise ; Client for Microsoft Networks, Internet Protocol (TCP/IP) ve File and Printer Sharing for Microsoft Networks. Bu şekilde bağladığın zaman iki bilgisayar da birbirini görecek ve veri alış-verişi yapabilecekler. Her iki PC'nin de internete bağlanması için birer ethernet kartı daha alman gerek çünkü diğer ethernet kartları ile ağ oluşturmuştuk. Sıradan ethernet kabloları ile modem ile PC'leri birbirine bağlayacaksın, böylece iki PC de internete girebilecek.

tristam
Oyuncu
18 Ocak 2005 12:31 %0
alıntı:
Gönderen: -ZeneX-
bak şu şekilde de yapabilirsin.
Birkaç bilgisayarı birbirine bağlamak için santral gibi kutular oluyor lan yapmak için adını unuttum şimdi her halde anlamışsınızdır. Bu santral den al 3 tane ethernet girişi olandan. Sonra modemi ve iki bilgisayarı buna bağla. Hem bağımsız olarak internet kullanırsın hemde bilgisayarlar arasında veri alışverişi yaparsın.

HUB'dan bahsediyorsun fakat ayrıca ona para vermeye gerek yok. Gerçi fiyatı nedir bilmiyorum ama 7-8 dolara alacağı ethernet kartı ve 3-5 milyona alacağı cross kablodan daha pahalıdır herhalde.

ZeneX
Oyuncu
18 Ocak 2005 16:37 %0
cross çok karışık. Zaten herkes fikrini söylüyor sonucun ne olacağı topic i açana bağlı

Zerohaxor
Oyuncu
18 Ocak 2005 18:41 %0
12 post olduğunu görünce sevindim sevinmesinede hepsi boş..

tristam
Oyuncu
18 Ocak 2005 19:21 %0
alıntı:
Gönderen: Slash`mx
12 post olduğunu görünce sevindim sevinmesinede hepsi boş..

Arkadaşım nasıl yapılacağını anlattık, beceremediysen sorun sendedir. Teşekkür edeceğine söylediğin söze bak...

Zerohaxor
Oyuncu
18 Ocak 2005 19:29 %0
Ah pardon senin mesajını görmedim. Baktım millet takılmış, kendi derdini falan anlatmaya başlamış, oraya verdim ayarı..

Dediklerini yaptık, yine olmadı.. Ek olarak Windows Components'daki Peer-to-Peer'ide yükledik, yine olumsuz.. Tek çare HUB gibi görünüyo..

ZeneX
Oyuncu
18 Ocak 2005 19:47 %0
hub abi en sağlıklısı ne kasıyorsun.

tristam
Oyuncu
18 Ocak 2005 19:52 %0
Norton Internet Security gibi yazılımlar yüklü mü bilgisayarlarda? Kendi evimdeki ağı kurarken Norton Internet Security diğer PC'ye erişmemi engelliyordu.

Zerohaxor
Oyuncu
19 Ocak 2005 04:42 (19/01/2005, 04:43) %0
2 günlük kullanım için niye HUB'a para veriyim? Elimdekilerle yapabilirsem yapıcam. Olmadı çokta fifi.

Ayrıca bütün Firewall'lar kapalı.

allreadydead

Moderatör
19 Ocak 2005 15:05 %0
DNS i gateway de verdigin ip ile degistir. modemindeki firewall dan gerekli portları ac gerekirse tamamen kapa. diger makinada dosyaların paylasıma acık olması lazım. degilse gene olmaz.

Dont try to kill me 'cos i'm allreadydead
fight till the blood on your hands is a blood of a king...
Sacred Blade of Tc
Oynasana.com bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve Oynasana.com'un görüşlerini yansıtmayabilir.

Sayfa: « 1 »
Alana Geri Dön

Reklam: