Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
08/01/09 19:43 Toplam 197 oyuncu 47 sunucu 1016 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Yardım / Diğer » Teknik Destek, Bağlantı
Alana Geri Dön
Yazar

Konu: Anakart uçtu ! [hata kimde ? ]

powermonger
Oyuncu
14 Aralık 2004 13:19 %0
Olay şöyle gelişti : Ekran kartımın sağlamlığını kontrol etmek için arkadaş bilgisayarını bize getirdi ve ekran kartımı onun bilgisayarına taktık ,sorunsuz çalışınca ya anakartımda sorun küçük bi ihtimal ram'de dedim ve son olarak rami ona takmaya karar verdik . Arkadaşım ram'imi çıkarttı ve kendi bilgisayarına 'diğer ucu' tam oturmadan taktı ve bilgisayarı açınca yanık kokusu geldi ve hemen kapattık koku geçti.Makineyi bi daha açtığımızda ekran açılmıyor dıddıdıdıddıdıdıdıt diye kesintisiz ses geliyordu anlaşılan anakart yandı.
Arkadaşım sonraki gün bilgi işlemde çalışan birine sormuş ve o da 'ram tam oturmadıysa bilgisayar rami tanımaz bu yanma nedeni değil ,sorun DDR rami senin anakartına takmasındandır' demiş .Bunun üzerine arkadaşın anakartının model numarasını aldım ve internette DDR 200 ,266,333 ramleri destekli olduğunu söyledim arkadaşım da evinde anakartının kutusunda öyle yazdığını onayladı .[Bu arada benim taktığım ram hiç hasar görmedi 3gündür eskisi gibi çalışıyor bilgisayarım] Onun ramini diğer 2ram slotunda denedik yine bootlamadı bilgisayar.

Biz halen niçin yandığını anlayamadık . Anakart benim Ram'i onun anakartına takmam yüzünden mi yandı yoksa ramin diğer ucunu anakartına tam oturtmadan bilgisayarı açtığından yanmış olabilir mi ?

Benim sistemim : KT4AV [KT400A]via AMD anakart , AMD athlon 2500+xp işlemci [2ghz] ,PC3200 512mb DDR ram[etkin saati 200fbs şu anda] ,FIC radeon9600xt 128mb ekran kartı,winxp

Diğer sistem : Gigabyte p4titan[sis648],P4-2400intel işlemci ,512mb SD ram ,128mb geforce2mx400 ekran kartı ,winxp

RazoRBlades
Oyuncu
14 Aralık 2004 13:27 %0
sd ? ddr ?
siz anakart üstündeki ram türünü değiştiren switchlerle oynadınız mı ?

~~ Amin Mella Ille Sebla ~~

powermonger
Oyuncu
14 Aralık 2004 13:31 (14/12/2004, 13:31) %0
Hayır tek yaptığımız benim anakarttan rami çıkartıp onun ramini çıkartıp aynı yere benim rami takmamız oldu.
AIDA32 diye program var bende orda bellek birimi olarak 512mb SD ram yazıyor bende DDR değilmiş öyle gözüküyor şu an

powermonger
Oyuncu
14 Aralık 2004 13:43 %0
Bu arada 'anakartınızda yanık izine rastlanırsa garanti servisi kabul etmiyor' demiş anakartına bakan kişi [anakartı satın aldığı yer] .
Gerçekten böyle bir olay var mı ,yani bi gün anakartınız yanarsa yanık izinin olmaması mı gerekir garanti kapsamına girmesi için , yoksa adam çocuğa yeni anakart satmak için böyle birşey mi uyduruyor çünkü hiç anlam veremedim söylediğine :\

Elimde bi 'warranty conditions' belgesi filan olsa bakacağım da var mı yok mu diye gigabyteın sitesini didik didik ettim yine bulamadım garantiyle ilgili birşey

RazoRBlades
Oyuncu
14 Aralık 2004 17:34 %0
ben cpu yu yaktım değiştirdiler. değiştirirler sorun olmaz ( ama itiraz eden yerler de mevcut) halen senin board'un sorununu anlayabilmiş değilim

~~ Amin Mella Ille Sebla ~~

crzr`
Oyuncu
14 Aralık 2004 17:49 %0
ben de anlamadım ama eskiden tüm sistem dandik güç kaynağı nedeniyle yanmıştı, ekran kartım garantiliydi ve yenisi geldi

powermonger
Oyuncu
14 Aralık 2004 19:58 %0
Anakartı garantiye yollamışlar bugün ,1-2hafta sonra gelir tahminen
Bu arada benim board KT400A çok güzel çalıştı 5ay boyunca ama ne zaman eski 128mblık asus geforce2'mi bırakıp FIC Radeon 9600xt aldım sistemde mavi ekranlar [otomatik restart atıyodu bu özelliği bilgisayar-gelişmiş-başlangıç ve kurtarma bölümünden kaldırdım artık elle reset atıyom ] ,oyunlarda çökmeler vs her türlü gıcık hata mevcut bulunmakta.Mesela yarım saat önce bilgisayarı açarken windows ekranına gelir gelmez mavi ekran verdi ,reset attım boot olmadı ,bilgisayarı kapadım açtım yine mavi ekran verdi ,yine restart attım bios bootlamadı [ekran karanlık ],kapadım açtım bu sefer windows çalıştı.Ayrıca bilemiyorum bu da anakartımla mı ilgili ama XP'nin SP2'yi kurduğumdan beri explorer sürekli geçersiz işlem yürütüyor ,nette 1saat dolaşsam 30defa explorer çöküyor en az ,hemen görev yöneticisinden drtswn[doktor watson : hata ayıklama programı] 'ı kapatıyorum explorer yeniden oluşuyo devam edebiliyorum işime, inşallah bu talihsizlikler yeni anakart ile son bulacaktır , bazı arkadaşlar sorunun ramden de olabilceğini söylüyor ama ben ekran kartı-anakart uyumsuzluğunu duydum ama ekran kartı-ram uyumsuzluğu olur mu bilmiyorum

Manatox
Oyuncu
14 Aralık 2004 20:48 %0
Sen sorunun powersuply den olup olmadığını örenmek için bide işlemci hızını düşürmeyi dene (133 yada 100 fbs ye düşür).Bu şekilde işlemci az da olsa daha az enerji harcayacak ve eğer powersuply dense ve güç yetmezliği sınırlardaysa sorun çıkarmaz makina.(Bunu böyle yapmak zorunda kalmıştım zamanında powersuply yetmediği için ve bikaç ay böle idare etmiştim).Tabii bunun yerine yeni powersuply da alabilirsin...

powermonger
Oyuncu
14 Aralık 2004 21:05 %0
önerin için teşekkür ederim,bu söylediğini de deniyeceğim.Ancak bu ihtimal diğerlerine oranla daha zayıf kalmakta benim için , çünkü :
1-35dolara aldığım [sanırım ismi everest] psu benden çok daha güç tüketen bir sistemi olan bi başka arkadaşta daha var sistemi sorunsuz
2-Ekran kartımı test ettiğim bir arkadaşın psu'su 1yıl önce aldığı bilgisayarında standart olarak gelen benimkinin 3te 1i boyutunda bir psu ve denediğimiz her oyun sorunsuz çalışmakta
3-Sorun sadece güç kaynağında olsaydı sadece mavi ekran olayı yaşardım , ancak oyunda görüntü bozukluğu ,masaüstüne düşme ,masaüstüne hata vererek çökmeler ,explorer çökmeleri vs [sistemi çoğu kez formatla baştan kurdum ,virüs ,worm girmemesine de çok dikkat ettim , herşeyin son driverlarını da kurdum] bunlar güç kaynağından olmaması gereken sorunlar diye tahmin ediyorum

Sayfa: « 1 »
Alana Geri Dön

Reklam: