Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
08/01/09 18:44 Toplam 185 oyuncu 47 sunucu 1018 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Strateji » Age of Empires
Alana Geri Dön
Yazar

Konu: Multiplayer

SLaMDuNKk
Yarbay
Yarbay
10 Aralık 2004 20:06 (10/12/2004, 20:07) %0
ya millet ben arkadasımla multi oynamak ıstıorm ama ıp fln yazıorz bırbırımızı goremıyoruz.. arkadasımın baglantısı sınırlı adsl lerden acaba onunla ılgılı mı? ya biri benimle baglanmayı denemeyı? icq:86619684 messenger:anilbuyukarslan@hotmail.com

tHe__eaGLe__
Oyuncu
10 Aralık 2004 20:43 %0
firewall ı kaldırın.bağlantı özelliklerinde, arkadaşının adsl için de eğer ethernet modem kullanıyosa özelliklerden modemin firewall ını da disable etsin. eğer olmazsa modem ayarlaını yapması laım arkadaşının
hf.

A.k.A. zone tHe__eaGLe__ aka Attack_primacy
***AOK Dm*** -Cs --- AOC Dm

fm94112034
Oyuncu
14 Aralık 2004 22:06 %0
aynı sorunu bizde yaşıyoruz çözümü daha açıklayıcı alabilirmiyim

tayto
Oyuncu
17 Aralık 2004 23:44 %0
Beyler herşey firewall da daha 1hafta önce bizede olmuştu firewall ı kaldırın xp nin kendi firewallı falanda uyarı veriyo olabilir windowsa dönüp engellemeyi kaldır diyin

yungan
Oyuncu
10 Ocak 2005 23:27 %0
Merhaba...

Öncelikle söylemeliyim ki ADSL bağlantısında dikkatinizi çekeceğim konu internet üzerinden p2p (iki kişi arasında) oynanacak direk bağlantılı tüm oyunlar için geçerli.
ADSL modeminiz eğer çoklu kullanıcı özellikli (router) ise internet tarafından atanan ip yi modem alır. (WAN ip) Modem ise kendisine bağlanan kullanıcılara iç ip ler verir. (LAN ip) eğer arkadaşınız internetten alınan ip üzerinden size bağlanmaya çalışırsa aslında size değil b ir bilgisayar gibi ip alan modeminize bağlanmaya çalışıyor demektir. Modem ise kendisine bağlanan makinelere verdiği ip leri (örneğin ZOOM modemin makinalara verdiği default ip karakteri 10.0.0.3, 10.0.0.4, 10.0.0.5 diye gider.) yönetir. Eğer arkadaşınızın internet ip sinden bağlanmaya çalıştığında modemin o bağlantıyı sizin bilgisayarınıza yönlendrmek istiyorsanız modemin arabiriminde Virtual Server bölümünden port ve ip tanımlaması yapmanız gerekmektedir.

Eğer modemin size verdiği ip yi görmek istiyorsanız Başlat>Çalıştır> dan cmd yazıp komut sayfasını açın ve direk ipconfig yazın. Modem ilk satırda sizin ip nizi onun altında ağ maskesini ve onun altında da makinanızın ona bağlanmak için kullandığı modemin iç networkte kullandığı kendi ipsini yazar.
Dönelim şimdi virtual server sayfasına tekrar. Burada port kısmına oyununuzun kullandığı portu ve ip kısmına da ilk satırdaki LAN ipnizi yazar ve modeme save ederseniz modem internetten gelen ve yazdığınız portu kullanan tüm çağrıları sizin makinanıza otomatik yönlendirecektir.

Firewall konusunda ise Türkiyede satılan bütün modemlerin fabrika ayarları firewall kapalı konumundadır. Aksi bir ayar yapmadıysanız firewall kapalı yani bu tarafta bir sorununuz yoktur demektir.

Kolay gelsin.

Yücel

www.yungan.com

mustul
Oyuncu
11 Ocak 2005 00:59 %0
peki, evdeki 2 bilgisayarın 4-port routerlı bir adsl modem kullanarak aynı oyuna nasıl girebileceği hakkında bir fikrin var mı? Aylardır bu sorunu çözemedim.

w@s@b!
Oyuncu
19 Ocak 2005 12:16 %0
bisde de aynı sorun war adsl wr bisde birbirimizi görmüoz bide ben asıl ip mi bilmiom bana onu nası örencem???

SaDgla
Oyuncu
19 Ocak 2005 17:20 %0
en iyisi ben bu sorunu cozerim diyen bir yardimsever arkadas bana yardim etsin.MSN : sadgla@hotmail.com

Sayfa: « 1 »
Alana Geri Dön

Reklam: