Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
21/11/08 12:03 Toplam 24 oyuncu 49 sunucu 573 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Diğer Oyunlar » Diablo Serisi
Alana Geri Dön
Yazar

Konu: Adsl den server kurma??

baba-med
Oyuncu
12 Ağustos 2004 19:19 %0
adsl den nasıl server kurulur? ip fln yok o işi nasıl hallederiz??

-Drizzt-
Oyuncu
12 Ağustos 2004 21:17 (12/08/2004, 21:46) %0
ben de olayı bugun cozdum,anlatmaya calışıyim.
oncelikle routerin(modem die tabir ettigimiz sey) bi sayfası olması,internet explorer a routerin ip numarasını yazdıgımızda bu sayfa acılması gerekiyor(benimkinde 192.168.1.1) sonra karsimiza cikan kucuk pencerede kullanici adi ve parola olarak ikisinedde "admin" yazıp sayfayı açıyoruz.yandaki menulerden advanced setup/nat/dmz ye gelip dmz yi aktif hale getirioruz ve host ip olarakk da bilgisayarmızıa verdigimiz lan ip* sini girioruz. apply dedikten sonra dmz nat ayralarını bypass ettigi icin firewall devredisi kaliyor.ama yinede bi yazılımsal firewall kullanmanızı öneririm(sygate,zonealarm,norton...)yoksa bilgisayarınıza çok küfredersiniz(bkzizzat yaşadım)

lan ipu da denetim masasında ag baglantilarina geldigimizde adsl modemi ile iliskilendirilmis olan "yerel ag baglantisi" isimli baglanti oluyor.buna sag tiklayip ozellikler dedigimizde karsimiza cikan pencerede tcp/ip kısmını secip ozellikler dioruz ve "ip adresi" kısmının hemen sag tarafinda gorunen ip,bizim lan io miz oluyor...

server kurarken ise yine bu router in sag tarafindaki menude device info/wan a geldigimizde karsimiza cikan sütunun en sag kısmında ip miz yazıyor.bunu diger arkadaslarimiza verioruz ve diabloya dalioruz )
eger soruların varsa(ki kesin var) icq dan bul beni,hem senle konusmam da lazim zaten icq=259253851

Drizzt Do'Urden...
mail:drizzt@usa.com

geldiler
Oyuncu
15 Ağustos 2004 18:36 %0
ben de arkadaşla aynı derrten muzdaripim. dediklerini yapmaya çalıştım ancak ağ bağl.da yerel ağ/tcp.ip den manual ip atadım mı bağlantım kesiliyor.

-Drizzt-
Oyuncu
15 Ağustos 2004 18:39 %0
ag baglantilarini manual atarsan onun altindaki DNS sunucu adreslerini de girmen gerekir...beni icq dan bulursan dns adreslerini soyleyebilirim...

Drizzt Do'Urden...
mail:drizzt@usa.com

konami
Oyuncu
20 Kasım 2004 21:44 %0
alıntı:
Gönderen: -Drizzt-
ben de olayı bugun cozdum,anlatmaya calışıyim.
oncelikle routerin(modem die tabir ettigimiz sey) bi sayfası olması,internet explorer a routerin ip numarasını yazdıgımızda bu sayfa acılması gerekiyor sonra karsimiza cikan kucuk pencerede kullanici adi ve parola olarak ikisinedde "admin" yazıp sayfayı açıyoruz.yandaki menulerden advanced setup/nat/dmz ye gelip dmz yi aktif hale getirioruz ve host ip olarakk da bilgisayarmızıa verdigimiz lan ip* sini girioruz.

hic bir sey anlamadim

crazy_of_diablo
:)

Upland Prince
Oyuncu
21 Kasım 2004 20:11 %0
anlasan şaşardım zaten bahse girerim sen bilgisayarın açma düğmesini kullanırken de birisinden yardım alıyorsundur

MyImmortal
Oyuncu
24 Kasım 2004 21:41 %0

alıntı:
Gönderen: Upland Prince
anlasan şaşardım zaten bahse girerim sen bilgisayarın açma düğmesini kullanırken de birisinden yardım alıyorsundur

_DiabLo_

[dMb]ToRTuReR
Oyuncu
25 Kasım 2004 23:58 %0
www.showmyip.com da ipnizi ogrenin burda gercek ip yazili bazi siteler firewall koruma olarak kullandigi 195.175.37.? gibi ipler kullanabiliyor ip niz 80.213.?.? formatinda olmasi gerekiyor

AzurEel
Oyuncu
01 Aralık 2004 04:34 (01/12/2004, 04:35) %0
Adsl modemlerde - routerli ise modemin (zoom x4 , x5 gibi)
DMZ server ayarını yapman lazım.

bu sayede , dışarıya açık port bnırakabilirsin, firewallarından istedikleri gibi gelir çıkarlar.
dmz : demilitarized zone demek, askerden arındırılmış bölge (=

diablo 2 uzaktan iletişim için kaç portunu kuıllanıo firewall loglarından kontrol edip biğ güzel bakabilirsin.

bi de : ip adresine dikkat edin
10.0.0.2 veya 192.168.1.1 gibi ise bunlar yerel adreslerdir. ( 10.x.x.x ve 192.188.x.x )
yani bunları ben bilgisayarıma yazarsam, gatewayden dışarı gidip aramz kimseyi, local networkte kalır.

gerçek dış ip numarası senin internetten nasıl göründüğündür : www.danasoft.com/vipersig.jpg buraya da bi bakın

81.213.x.x veya 81.214.x.x veya 81.215.x.x benzeri görünmeli.

aman dikkat, dışardan ip numaranız görünürken ttnet görünmez proxy uyguluyo , 195.175.37.* falan gibi bişeyse, bi daha kontrol edin , o muhtemelen yalancı ip'dir, ttnet bizi koruyo işte aklı sıra.

Sayfa: « 1 »
Alana Geri Dön