|
|
 | Alana Geri Dön |
|
| Yazar | Konu: Adsl den server kurma?? | | Oyuncu |  | 12 Ağustos 2004 19:19 %0 | |
| | adsl den nasıl server kurulur? ip fln yok o işi nasıl hallederiz?? | | | |
| | Oyuncu |  | 12 Ağustos 2004 21:17 (12/08/2004, 21:46) %0 | |
| ben de olayı bugun cozdum,anlatmaya calışıyim.
oncelikle routerin(modem die tabir ettigimiz sey) bi sayfası olması,internet explorer a routerin ip numarasını yazdıgımızda bu sayfa acılması gerekiyor(benimkinde 192.168.1.1) sonra karsimiza cikan kucuk pencerede kullanici adi ve parola olarak ikisinedde "admin" yazıp sayfayı açıyoruz.yandaki menulerden advanced setup/nat/dmz ye gelip dmz yi aktif hale getirioruz ve host ip olarakk da bilgisayarmızıa verdigimiz lan ip* sini girioruz. apply dedikten sonra dmz nat ayralarını bypass ettigi icin firewall devredisi kaliyor.ama yinede bi yazılımsal firewall kullanmanızı öneririm(sygate,zonealarm,norton...)yoksa bilgisayarınıza çok küfredersiniz(bkz izzat yaşadım )
lan ip u da denetim masasında ag baglantilarina geldigimizde adsl modemi ile iliskilendirilmis olan "yerel ag baglantisi" isimli baglanti oluyor.buna sag tiklayip ozellikler dedigimizde karsimiza cikan pencerede tcp/ip kısmını secip ozellikler dioruz ve "ip adresi" kısmının hemen sag tarafinda gorunen ip,bizim lan io miz oluyor...
server kurarken ise yine bu router in sag tarafindaki menude device info/wan a geldigimizde karsimiza cikan sütunun en sag kısmında ip miz yazıyor.bunu diger arkadaslarimiza verioruz ve diabloya dalioruz )
eger soruların varsa(ki kesin var) icq dan bul beni,hem senle konusmam da lazim zaten icq=259253851
Drizzt Do'Urden...
mail:drizzt@usa.com | | | | Oyuncu |  | 15 Ağustos 2004 18:36 %0 | |
| | ben de arkadaşla aynı derrten muzdaripim. dediklerini yapmaya çalıştım ancak ağ bağl.da yerel ağ/tcp.ip den manual ip atadım mı bağlantım kesiliyor. | | | | Oyuncu |  | 15 Ağustos 2004 18:39 %0 | |
| ag baglantilarini manual atarsan onun altindaki DNS sunucu adreslerini de girmen gerekir...beni icq dan bulursan dns adreslerini soyleyebilirim...
Drizzt Do'Urden...
mail:drizzt@usa.com | | | | Oyuncu |  | 20 Kasım 2004 21:44 %0 | |
| alıntı: Gönderen: -Drizzt-
ben de olayı bugun cozdum,anlatmaya calışıyim.
oncelikle routerin(modem die tabir ettigimiz sey) bi sayfası olması,internet explorer a routerin ip numarasını yazdıgımızda bu sayfa acılması gerekiyor sonra karsimiza cikan kucuk pencerede kullanici adi ve parola olarak ikisinedde "admin" yazıp sayfayı açıyoruz.yandaki menulerden advanced setup/nat/dmz ye gelip dmz yi aktif hale getirioruz ve host ip olarakk da bilgisayarmızıa verdigimiz lan ip* sini girioruz.
hic bir sey anlamadim
crazy_of_diablo
:) | | | | Oyuncu |  | 21 Kasım 2004 20:11 %0 | |
| | anlasan şaşardım zaten bahse girerim sen bilgisayarın açma düğmesini kullanırken de birisinden yardım alıyorsundur | | | | Oyuncu |  | 24 Kasım 2004 21:41 %0 | |
|
alıntı: Gönderen: Upland Prince
anlasan şaşardım zaten bahse girerim sen bilgisayarın açma düğmesini kullanırken de birisinden yardım alıyorsundur
_DiabLo_ | | | | Oyuncu |  | 25 Kasım 2004 23:58 %0 | |
| | www.showmyip.com da ipnizi ogrenin burda gercek ip yazili bazi siteler firewall koruma olarak kullandigi 195.175.37.? gibi ipler kullanabiliyor ip niz 80.213.?.? formatinda olmasi gerekiyor | | | | Oyuncu |  | 01 Aralık 2004 04:34 (01/12/2004, 04:35) %0 | |
| Adsl modemlerde - routerli ise modemin (zoom x4 , x5 gibi)
DMZ server ayarını yapman lazım.
bu sayede , dışarıya açık port bnırakabilirsin, firewallarından istedikleri gibi gelir çıkarlar.
dmz : demilitarized zone demek, askerden arındırılmış bölge (=
diablo 2 uzaktan iletişim için kaç portunu kuıllanıo firewall loglarından kontrol edip biğ güzel bakabilirsin.
bi de : ip adresine dikkat edin
10.0.0.2 veya 192.168.1.1 gibi ise bunlar yerel adreslerdir. ( 10.x.x.x ve 192.188.x.x )
yani bunları ben bilgisayarıma yazarsam, gatewayden dışarı gidip aramz kimseyi, local networkte kalır.
gerçek dış ip numarası senin internetten nasıl göründüğündür : www.danasoft.com/vipersig.jpg buraya da bi bakın
81.213.x.x veya 81.214.x.x veya 81.215.x.x benzeri görünmeli.
aman dikkat, dışardan ip numaranız görünürken ttnet görünmez proxy uyguluyo , 195.175.37.* falan gibi bişeyse, bi daha kontrol edin , o muhtemelen yalancı ip'dir, ttnet bizi koruyo işte aklı sıra. | | | | |
|
|
|
|
|
|