Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
07/09/08 09:14 Toplam 33 oyuncu 46 sunucu 502 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Turnuva & Organizasyon » Siberlig
Alana Geri Dön
.
Yazar

Konu: San francisco'da gerçekten ne oldu?

jess
Oyuncu
18 Ekim 2004 11:59 %6
Selam,

Daha önce vakit bulamadığım için ancak açıklama yapabiliyorum. Şu anda Seattle'dayım, önümüzdeki bi kaç gün içinde kısmetse evde olacağım.

San franciscoda yaşadıklarımız öncelikle büyük şanssızlıktı. Kanada CS takımının yenilmeyi hazmedemeyip rezillik çıkarmasından başka birşey değil. Sportmenliğe ve orada bulunuş amacımıza tamamen aykırı hareket etmişlerdir.

Yenilince çirkeflik yapmışlardır.

Olayın detayı tartışılmaya bile değmez. Gökhanın türkçe bağırması ve yaptığı hareketlerin kasıtlı olduğunu düşünen kanadalıların ortalığı bulandırmasından başka birşey değildir.

İyi kadro oluşturamadıkları için turnuva boyunca eziyet çeken WCG baş adminleri Joseph ve Shiva'nın yine ne yapacaklarını bilemediklerinden (Aynı anda aksayan onlarca hakem kararıyla da uğraşıyorlardı) 20 saat süren tartışmadan sonra maç tekrarı kararı almışlardır.

Karar olay başladıktan tam 20 saat sonra alınmıştır ki, bu süre içinde gerek biz gerek de kanada takımı hakemler üzerinde baskı kurmaya çalışmıştır. Türkiye CS takımı TeamQuash kendinden emin kanadalıları yine yeneceklerine inanmaktadır.
WCG Ortadoğu bölge sorumlusuna takımı çekip türkiyeye dönme talebimiz iletilmiştir. Blöfde olsa yine ortalık karışmış bu sefer de WCG Turnuva Direktörü ve Ortadoğu bölge sorumlusu ile yine bir toplantı yapılmıştır. Böyle bir olayın gerçekleşmesinden dolayı defalarca kez özür dileyerek, Rusları da devre dışına çıkarıp, sadece Kanada ile tek maç yapıp turnuvaya devam etmemizi istediler. Biz de resmi Yazılı açıklama istedik.

Kanada takımının suçlamalarını kesinlikle kabul etmediğimizi ve hakem komitesinin vermiş olduğu kararı doğru bulmadığımızı ama kural gereği maça çıkacağımızı açıklayan basın bildirisi
istedik. Sanırım Gotfrag'da da yayınlandı.

Bütün bu olaylar gelişirken, Türkiye turnuvanın ilk gününden beri en flash takım görüntüsünü hiç kaybetmedi. Yabancı basının en çok ilgi gösterdiği takımlardan biriydik. Bayrak töreni sonrası bizimkilerin Çin TV'sine verdikleri görüntüler inanılmazdı. Tüm oyuncular ve takım kaptanları, WCG stratejik partnerleri, Samsung yöneticileri, WCG yöneticileri ve kanadalı olmayan tüm hakemler bizim yanımızdaydı. Atacanın söylediği gibi masada maç kaybetme falan yoktu yani. Bütün dünya bizimleydi orada ve bütün dünyaya allahın denyosu kanadalıları bide üstüne rusları yenebilecek güçte olduğumuzu gösterdik. BYOC arenada da italyanları ezip duruyorlardı...

Orada yaşanan 20 saatin ne kadar stresli olduğunu sanırım bitek bizler biliyoruz. işin içinden iyi sıyrıldık. Tekrar maçında şansımızı denedik.. alternatiflerimiz vardı; maça çıkmayabilirdik, saatini değiştirebilirdik ya da ertesi güne atabilirdik. O anda takımımız ne istediyse onu yaptık, az bir farkla kaybettik, ama Türklerin oyun dünyasındaki başarılı imajını bir çok önemli kişiye gösterdik.

turnuvanın sonunda, wcg komitesi beni en iyi takım kaptanı ödülüne layık görmüş. WCG genel müdürü takdim etti sağolsun, böylelikle Türk takımı onurlandırılmış oldu. Yaşadığımız stresi ve sıkıntıyı benimle paylaşan diğer ülkelerin takım kaptanları da buradan hakkettiğimiz şekilde ayrıldığımız için teker teker tebrik ettiler. Siberlig WCG'nin başarılı partnerlerinden biri olduğunu herkese göstermiş oldu.

Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettik, içiniz rahat olsun. Takımıma yanlış davranışlarda bulunmadığı için sonsuz teşekkür ederim.

Görüşlerim kişiseldir, kimseyi bağlamaz.

ImpLosioN
Oyuncu
18 Ekim 2004 12:49 %0
Bence Şampiyon'luktan daha güzel birşey yapmışsınız..

selcjK
Oyuncu
18 Ekim 2004 13:22 %0
oh be sonunda resmi açıklama geldi. umarız seneye bu tür aksaklıklar olmaz ve Türkiye takımı hakettiği başarıyı yakalar.

Ride! Ride Now! Ride for Ruin!
The worlds ending! DEATH!!

^reco
Oyuncu
18 Ekim 2004 15:42 %0
son eg maçında durum 5-5 di artık yendık dıodum cunku beraberlık de yetıodu son 2 round dan 1 ını alırız dıe planlıodum , ama olmadı ne yazik ki..bence cok büük bi adım attık dünya katagorisinde,devamı inşallah gelir

[rqm] 2run
Oyuncu
18 Ekim 2004 15:58 %0
+1 - insanlar keşke zaman geçmeden yaşamış oldukları durumlardan ders çıkarabilseler...
Belki böylece önceden yaşanmış olan haksızlıkları daha sonra yaşamayız

Exter ` hunt3r
Oyuncu
18 Ekim 2004 16:41 %0
Gerçekten yaşananlar içler acısı..

-Masiva bir şeymidir,boş durmuyor Halik bile;

-Bak tecelli eyliyor bir şe'n-i günagün ile

dredd.CCH
Oyuncu
18 Ekim 2004 17:57 %0
bizi en çok üzen, sizlerin orda herşeyi kabullenip yabancılar tarafından manevi olarak ezildiğinizi sanmaktı. ama uğraştığınızı ve olayın peşini bırakmadığınızı görünce gönlümüz rahatladı. artık krallar gibi dönebilirsiniz ülkenize.

jess
Oyuncu
18 Ekim 2004 22:56 %0
alıntı:
Gönderen: [rqm] judge
eeet karşı tarafın yapmış olduğu gerçekten acizce bir davranış...Demek ki maç sonrasında itiraz etmeyip 20 saat sonra bile etsek tekrar oynanabiliyormuş birde bülöf yapıp çekilcem deyince sanırım umursamıyorlar , bunuda profesyonellik defterimize ekliyelim hatta birazdaha ileri gidicek olursak artık takımların sadece masa başı taktik çalışmaması gerektiğini , dışarıda olucak olaylar içinde eğitilmesi gerektiğini anlamış olduk acaba diyorum o grupta SK olsaydı aynısı yapabilirlermiydi jess ...

Türk milli takımı San Fransiscoda gerektiği kadar umursandı. Yanlış bir davranışı olmadı kimsenin. SK olsaydı zor olurdu bence, ya da Türkiye son yılın şampiyonu olsaydı...

Artık kazanmaya alıştırın kendinizi, dışardakilerin sizlerden farkı yok.

hybs
Oyuncu
19 Ekim 2004 02:47 %0
alıntı:
Gönderen: jess

Artık kazanmaya alıştırın kendinizi, dışardakilerin sizlerden farkı yok.

kesinlikle yerinde soylenmis en dogru cumle...

CooLHanD
Oyuncu
19 Ekim 2004 08:27 (19/10/2004, 09:29) %0
işte sanırım herkezin bekledigi açıklama geldi ama bundan bile bişeyler çıkarmaya çalışılıyorya...

cz takımımızın(TQ) başına gelen talihsizlikten başka bişey diil,hiçbiriniz sanmıyorum ki ataca yı benim kadar iyi tanımıyordur.O anda orda türkçe bagırmasının dışında hiç bir olay olmadıgı gibi türkiye en çok dikkat çeken milli takım olmuş.Diger branşlarda da gösterilen başarı cz ile birleşince serhat ın aldıgı ödül de üstüne eklenince bence gayet başarılı geçti WCG 2004.

şunu eklemek istiyorum.Artık tartışmalara bir son verelim bir kaç kişi hala siberlig hakkında yok şöle yok böle diyor.Bu çok yanlış bugün siberlig olmasaydı hiç ama hiç kimse oyun dünyasını bu güne getiremezdi yurt dışında hele ki amerikada bize bu şansı veremezdi.Ayıp ya ... artık taktir edin ..
ayrıca ne olursa olsun wcg 2004 ün en iyi takım lideri siberlig resmi çalışanı ve benim çok yakın arkadaşım olan Serhat seçildi.Buda kolay diil...Ayrıca gene siberlig resmi çalışanlarından Özberk wcg 2004 de resmi hakemdi.ve singapurda gene olacak buda önemli..
diger branşlarda bizleri temsil eden oyuncularımı (cesk) çok çok içten tebrik ediyorum daha yolun başındayız.Çok daha iyi olacagız..
ataca kankam takımınla beraber çok iyi yoldasın aynen devam et ertbab olarak yanındayım..(bu arada Ahmet abi yi unutmamak lazım az ugraşmadı isimsiz kahramanım benimve bildigim kadarıyla amd ayarlamak için çok ugraşan Cengizi pas geçemeyiz...Aramıza yeni katılmasına ragmen çok iyi işler yapıyor.Bu insanların çabalarını taktir edip bu başarıda şu ana kadar isimlerinin geçmemesine şaşırıyor ve yadırgıyorum..Hepsine sonsuz teşekkürler..

bize bugün hiçbir art niyet olmadan buruk da olsa bu sevinçi yaşatan(ki wcg 2004 kesinlikle başarılı geçmiştir.2005 daha başarılı olacak bu yaşananlar sayesinde) bütün oyuncuları ve siberlig organisazyonuna teşekkür ediyorum CooLHanD olarak.
F1 adamımsın

saglıcakla kalın.

www.coolhandcafe.com
CooLHanD^AnK :hatay sk. 24/4 kızılay
CooLHanD^IsT :ıhlamurdere cd. yeniyol sk. no:11 beşiktaş

bidpai
Oyuncu
19 Ekim 2004 20:40 (19/10/2004, 20:41) %0
Bu açıklamadan dolayı tşk ediyorum, eline sağlık jess

112358
Oyuncu
19 Ekim 2004 20:45 %0
Abi bundan da birşeyler çıkartmaya çalışan zihniyet e şaşıyorum. Açıklama yapıldı, Eline sağlık serhat böyle olmaması lazımdı ama şans bizden yana değildi. Sağlık olsun ne diyelim, tq ye bundan sonra başarılar...

Fibonacci Circle. Her Rakam önündeki rakamla toplanırsa ardındaki rakamı verir !
1+1=2
1+2=3 2+3=5

MeTaHuMaN
Oyuncu
20 Ekim 2004 14:53 %0
Türkiyeyi temsil ettik demenden dolayı cok tesekkur ediyorum...
Beyni yozlaşmıs insanlar orda Turkiye milli bayrağını taşıdıgımızı bilmiyorlardı her halde...

If you have a fear you can feel the fear with StaLKeR.
www.teamquash.com
teamquashmrblack@hotmail.com

Wess
Oyuncu
21 Ekim 2004 23:08 %0
Gene bızım mılletınımızın ozellıgı bı Kısıyı veya bı olayı o kadar cok buyuttugumuz ıcın onları kral olarak goruoruz ...
aslında kendıne ınanan ve guvenen her takım gıder sk nın karsısında catır catır oynar yenılse bıle...
Her oyunda ole ama onların bızden bı farkları war belkıde aramızdakı tek fark onlar hayatlarını adamıs adamlar gunde 8-9 saat ıdman yapıorlar ....
Bunu kımseye kasıtlı fln solemıorum

HeLLF1Re
Oyuncu
22 Ekim 2004 21:06 %0
anladıım kadarıyla en azından bi ödül almışız ayrıca gruptan çıkan veya çıkamayan birsürü başarılı oyuncumuz olduunu görmekte gerçekten gurur verici

Romano`
Oyuncu
23 Ekim 2004 14:34 %0
peki su ex_interp olayı nedir?

a.k.a wildmaster

Face your fears, Live your dreams..

Wess
Oyuncu
24 Ekim 2004 12:38 %0
Hıc gırme o ısın ıcıne cıkamazsın herkes bısı dıor yanı ne sen sor ne ben solım

Ya bu arada ole hıle mıle olaylarına ınanmıorum o yuzden sende ogrenme :]

jess
Oyuncu
25 Ekim 2004 10:18 %0
alıntı:
Gönderen: -fulcrum-
a.k.a wildmaster

Ümitin bilgisayarında Ex_interp ayarları ile oynanmış. Kendimden ne kadar eminsem ümitin de o ayarlarla oynamadığından o kadar eminim. Zaten bu konunun üzerinde bile durulmadı. Sigara molası sırasında değiştirildiğini düşünüyoruz. Kanadalı hakemlerin çoğunluğu göz önüne alınınca... günahı onların boynuna...

zalih
Oyuncu
25 Ekim 2004 21:41 %0
Güzel Abilerim/Kerdeslerim sevindirdiniz, cök güzelsiniz, Dunya sizin ile gurur duydu-duysun!
Öptüm sizi cannlarim, siz devam edin; !*HardCore*! calisin, özellikle CS, UT, ve WC üzerine!

eyvallah

tL.Fa7aL
Oyuncu
26 Ekim 2004 13:13 %0
Tebrikler

bggr
Oyuncu
30 Ekim 2004 20:43 %0
artık bıdahakı sefere

Across
Oyuncu
01 Kasım 2004 16:04 %0
alıntı:
Gönderen: -fulcrum-
a.k.a wildmaster

undertaker... Bu adamı tanımam etmem. demolarını izledim ve beğendiğim bir oyuncu... ex_interp denilen olayla uzaktan yakından alakası olduğuna kendi söylese inanmam. Ümit Türkiye'de bu oyunun tanımmasında ve önemsenmesinde emeği geçen insanların başında gelir. Saygı duyarım ve severim. vndtt ile oynamak için Ank. ya gittigimde tanışmıştık. Gerçi o hatırlamaz belki... Herkes çapını bilecek... WCG halkemlerinden bahsediyorum. Korkularından ne yapacaklarını şaşırdılar. 3D nin onundeki engeli kaldırmak için yaptıkları çirkefe sonra özürle karşılık verdiler. Bence böle. teamquash şampiyon olacaktı. Yapmadılar, sonra teşekkür belgesi verdiler. Seneye görüşmek üzere dedin mi Serhat ? Seneye de aynı şeyi yapmıcaklarından ne kadar emin olacaz. Mantıksızlıklar üzerine kurulu bi iddayı nasıl bu kadar basit bir kararla sonuçlandırdılar anlamadım. sormadılar mı "Arkadasım bunu bize nasıl ispatlıcaksınız? bu resmen Türkiye'yi lekeler... ispatlayın öle karar verelim" demediler mi? Demezler... Çünkü; amaçları en başından beri bence takımımızı elemekti. Şimdi binbir şirinlikler yapıp gönül mü alıyolar? Geçecekler bunları... Yine de Serhat ve teamquash a teşekkür ederim. Size sözüm yok. yapılabilecek her şeyi yapmışsınız ve Türkiye yi temsil etmişsiniz. Teşekkürler.

Saygılar...

"Dünyayı değiştiremiyorsan, Dünyanı değiştir."
[ #since1453 @ Quakenet ]

ieL
fakirdik

08 Kasım 2004 19:02 %0
Jess içimiz rahat sen türkiye yi en iyi şekilde temsil ettik diyosan öledir geri kalanlar vız gelir tırıs gider... Sen merak etme şu her türk gençinin vermesi gereken öss muhabbeti bir bitsin bu türkiye nin her oyunda zirveyi zorlayan bir takıım olduğunu görecekler ayrıca cs kadar diğer oyunlara da önem verilmeli.Ben şahsen fifa 2005 için girecem tabi fifa wcg de 2005 de de seçilirse.

zq
Oyuncu
10 Kasım 2004 12:08 %0
tum turkıye adına teamquash tsk ederım hLL olsun sıze

gon/hard | CLan

noex.m4cb3th
Oyuncu
14 Kasım 2004 23:33 %0
Seneye de, ondan sonraki sene de, hatta ondan sonraki sene de aynı seyi yaparlarsa demişsin ya.Evet yaparlar, cünkü Türk Milleti olarak haksızlıgı sineye çektiğimizi onlar da cok iyi biliyor.Siz Kanada ile tekrar macına cıktıgınızda kaybetmişsiniz her seyi.Eger yüzde yüz haklı olduguna inanıyorsan neden tekrar macına cıkıyorsun?Biz Türk Milleti olarak hep sunu deriz"Evet yenildik ama ezilmedik, kardeşim ezilmedin falan değil, Allah'ın Kanadalıları çatır çatır hakkınızı yemiş işte başka lafa gerek yok bence, ne ezilmemesi.

Sayfa: « 1 2 »
Alana Geri Dön

Reklam: