Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
22/11/08 21:53 Toplam 267 oyuncu 48 sunucu 1176 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Aksiyon » Jedi Knight Serisi
Alana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Lightsaber rengi felsefesi nedir?

[KoV]-AfterMAtH-
Oyuncu
06 Aralık 2003 00:36 (06/12/2003, 00:36) %0
Beyler şu lightsaber rengi felsefesi nedir (Oyunda diil!!!) ?
Tamam Sith'ler red kullanıyoda, iyilerin remgarenk saberları war... Yani windunun ki mor, ama Yoda'yla Luke da en az onun kadar iyi dövüşmelerine rağmen onlar yeşil kullanıyo... Hangisi en iyisi we neden turuncu çok mu nadir?

BeNiM GeLDiĞiM YeRDe CeSeTLeRe ArKaNı DöNMeK ... ApTaLLıKTıR!!!

grynn
Albay

Albay
06 Aralık 2003 14:27 %0
Bende hep merak etmişimdir onu.Bilen varsa söleye..

Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage (a.k.a ; Grynn , Botanika)

Alomatik
Oyuncu
06 Aralık 2003 20:34 %0
SWG hakkında yazılar okurken kendi saberinizi bulduğunuz kristalleri kullanarak yaptığınızı ve onun rengine uygun olduğunu okumuştum sanırım. ve saber yapmakta kullanılacak bi kristal kolay bulunamayacağı için hangisini bulursan onunla yaparsın heralde saberini.

Sephiroth.
Oyuncu
07 Aralık 2003 12:28 %0
ağlamadan.

herkes sevdiği rengi seçio

Darth Tranquil
Oyuncu
07 Aralık 2003 12:58 (07/12/2003, 12:59) %0
Sith'ler ve onların müttefikleri olan Dark Jedi'lar Kırmızı Bakınız Darth Maul, Darth Vader, Count Dooku(Darth Tryanus)
Kendilerini Force'a adamış ve bir olmaya çalışan Jedi'lar Yeşil Bakınız:Yoda
Kendilerini Galaksi'de düzeninin koruculuğuna adayan Jedi'lar Mavi Bakınız: Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker
Kendilerini Force'a denge getirmeye çalışan Jedi'lar Sarı Bakınız: Yüksek Konsey'deki bazı Jedi Master'lar
Kullanırlar

Umarım açıklayıcı olmuşumdur

^Hz^legolas_x
Oyuncu
08 Aralık 2003 00:12 %0
Morlarda arası

[M]asters [O]f the [A]ces

plotst3r
Oyuncu
10 Mart 2004 13:59 (11/03/2004, 21:02) %0
.

[KoV]-AfterMAtH-
Oyuncu
11 Mart 2004 20:27 (11/03/2004, 21:13) %0
....

BloodAngel
Oyuncu
13 Mart 2004 00:24 %0
fakat dark forces 2: jedi knight ta karşına çıkan tüm dark jedi ler renkli kılıçlı idi
yun sarı
sariss mavi
boc mor(duel)
ikizler turuncu
jarec te kırmızı...
bence en matıklısı kristal olayının az bulunması
ama tüm saf dark jedi ve sith ler kırmızıyı tercih ediyor...
bilemiyorum artık

''Drink deep of victory and remember the fallen''
Sepulchre of Heroes on Baal Secondus

obi-wan_kenobi
Oyuncu
09 Temmuz 2005 19:49 %0
bende tam bilmiorum ama sevilen renk olayı olmalı. cunku kristal okadarda az bulunan bisey deil. cunku DANTOOINE die bi gezegende CRYSTAL CAVE(kristal magarası) die bi yer war we ici kristal dolu... ama sith lerin we yandaslarının kırmızı secmesi bi gelenek galıba. haa bıde sey war. jedilar egitimleri sırasında lightsaber kullanmaı ogrenırken yapımınıda oreniolar.

CometCowboy
Oyuncu
09 Temmuz 2005 21:36 %0
alıntı:
Gönderen: Darth Tranquil
Sith'ler ve onların müttefikleri olan Dark Jedi'lar Kırmızı Bakınız Darth Maul, Darth Vader, Count Dooku(Darth Tryanus)
Kendilerini Force'a adamış ve bir olmaya çalışan Jedi'lar Yeşil Bakınız:Yoda
Kendilerini Galaksi'de düzeninin koruculuğuna adayan Jedi'lar Mavi Bakınız: Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker
Kendilerini Force'a denge getirmeye çalışan Jedi'lar Sarı Bakınız: Yüksek Konsey'deki bazı Jedi Master'lar
Kullanırlar
Umarım açıklayıcı olmuşumdur

bu açıklayıcı da, eklemek ve düzeltmek istediğim bir kaç nokta var. Jedi lar, eğitimlerinin son aşaması olarak kendi saber larını yapıyolar biliyosunuz, ve bu saber sadece savaşmak ve korunmak için değil, aynı zamanda onların felsefesinin bir parçası. Bir jedi nasıl force olmadan jedi olmassa, aynı şekilde lightsaber i olmadan da bir jedi olamaz.

Şimdi konuya dönelim. Saber içinde kullanılan 2 tip kristal var. Bunlardan ilki enerji unitesinden gelen ışını fokus ederek lense yönlendiren renk kristali. Renk kristalleri hakkında Darth Tranquil arkadaşımızın dedikleri doğru olmakla beraber, bir jedi nin bulunduğu klasman onun renk seçimini kısıtlamaz hiç bir zaman. Genel olarak bazı sınıfların bazı renkleri kullandıkları doğrudur kendi kılıçlarında, fakat bulundukları sınıf renk kısıtlaması yapmaz. Yani sonuç olarak herkesin kendi zevki ve seçimidir. Örnek olarak Exar-Kun (eski cumhuriyetin en büyük karanlık jedi larından biri, kendisi galactic civil war'un mimarıdır) yıllarca çift taraflı mavi lightsaber kullanmıştır.

Sith ve Dark jedi ların çoğunun kırmızı lightsaber kullanmalarının sebebi, renk kristallerini jedi lar gibi doğadan değil de, yapay yollarla sentetik olarak elde etmeleridir. Sentetik kristaller enerjiyi daha iyi fokus ettiği gibi, aynı zamanda da enerjinin kırmızı olarak açığa çıkmasını sağlar.

Öteki taraftan, lightsaberlarda kullanılan 2. tip kristal, güç kristalidir. Lensten geçen enerji bu güç kristallerine iletilir. Güç kristali kullanımı zorunlu olmadığı gibi, genel olarak Ililum gezegenindeki buz mağarasından çıkarılan "ilium" kristalleri güç kristali olarak kullanılır. Yine bu kristaller çeşit çeşittir, ve jedi kristal mağarasında uzun bir meditasyon döneminden sonra kendi doğasına en yakın olan, ve kendine en iyi cevap veren güç kristalini seçer.

Zeragorn
Oyuncu
16 Temmuz 2005 22:39 (17/07/2005, 15:32) %0
eklenti olarak

Mor: Windu sevdiği içinmiş

-Xeon-
Oyuncu
16 Temmuz 2005 22:59 %0
Mace Windu'nun niye mor lightsaberi mi var? Filmlerin röportajlarını izlediyseniz, Mace Windu'yu oynayan karakter George Lucas'a mor rengi çok sevdiğini, lightsaberinin mor renk ışık vermesini istediğini söylemiş, sormuş. George Lucas da adamı kırmamış. İsteyen Episode II'nin bonus DVDsini izlesin izlemediyse.

-bLazE-
Oyuncu
16 Temmuz 2005 23:17 %0
evet Samuel L. Jackson istediği için mordur ama işte expanded universe tüm bunlara mantıklı açıklama getirmeye çalışıyo.

Paşazade
Oyuncu
18 Temmuz 2005 04:09 %0
Bir kaç yerden yıllar evel okuduğum kadarıyla light saber'ın
renkleri, jedi'ların karakterine göre oluyor. Birde benim kendi
izlenimim varki mavi padawan learnerların yeşil ise master
statüsündeki jediların. Mor saberda arkadaşın dediği gibi Samuel
L. Jackson'ın G. Lucas'tan ricası üzerine uygulanmış.

Tabii Samuel L. Jackson olayı haricinde yazdıklarım şu an
detayına fazlasıyla inildiği için bir kesinlik taşımamakta. Fakat
bir paralellik söz konusu olduğu için halen memoryimde
inanarak saklıyorum .

Dark_Jedi_Saner
Oyuncu
18 Temmuz 2005 11:52 %0
Jedi guardian, jedi consular, jedi (hatırlayamadım) force u kullanma özelliklerine göre kılıç renkleri değişiyor. (bkz. kotor2 pdf manual)

guardian (mavi) daha çok combat a yönelik, consular (yeşil) force kullanımına yönelik.

The Darkside of The Force

-bLazE-
Oyuncu
18 Temmuz 2005 17:10 %0
işte onlar expanded universe ağırlıklı ve oyunlarda jedi ları klasmanlara yani alt kitlere ayırabilme amacıyla yaratılan şeyler. george lucas filmlerinde öyle bir açıklama getirmedi.
mesela Jedi Master Luminara Unduli lightsaber combat da oldukça ileri bir seviyede olmasına rağmen mavi değil yeşil lightsaber kullanır. Yoda da lightsaberını nerdeyse forcela direk etkileşimi kadar etkili kullanmasına rağmen (bunu o bahsedilen klasmanlara sokmaya çalışırsak Jedi Sentinel, yani sarı lightsaber a girer) yeşil kullanır.

phadech
Oyuncu
18 Temmuz 2005 18:04 %0
Benzer bir tartışma şurada da var. Bir bakın isterseniz.

-Xeon-
Oyuncu
19 Temmuz 2005 13:51 %0
bLaZe, George Lucas bile kitaplara fazla kapılmayın diyor

DragosDen
Oyuncu
20 Temmuz 2005 22:45 %0
Benim kotor2den bildiğim bişey var bayağı bi lightsaber rengi var mavi, yeşil, kırmızı, turuncu, sarı, gri, bronz(oyunda alınmıyo ama datası var), camgözü, viridian(türkçesi ne bilmiyorum) ve mor.

Güç cristallerinden bayağ war. Adegan, Rubat, Ruusan, Nextor, Dragite, Firkrann, Phond, Bondar, Velmorite, Sigil, Jenraux, Kasha, Opila, Eralam, Stygium, Damind, Sapith, Pontite, Upari, Ultima-Pearl, Solari, Loradian Gemstone, Barab Ore Ingot, Ankarres Sapphire, Kaiburr*, Quixioni**, Hurrikaine.

*En güçlü tarafsız kristal
**Dark side enerji ile beslenen kristal. Çok güçlü

CometCowboy
Oyuncu
24 Temmuz 2005 23:40 %0
en güçlü dark side kristali quixoni diye bi kristal, onderonda cantina dan ediniyosun

onu dışında dark side için best combination:
kişisel kristal+quixoni kristali+superior diatum energy cell+expert fencing emitter+improved beam gem lens

light side için best combination:
kişisel kristal+upari kristali+superior diatum energy cell+expert fencing emitter+improved beam gem lens

Solitude
Oyuncu
30 Temmuz 2005 15:54 %0
Mace Windu mor saber olayının biraz devamı var. Dediğiniz gibi Samuel Jackson Lucas'a gider ve sorar abi bu kılıçların renk olayı nedir diye. Lucas'da anlatır işte şu renk budur bu renk budur diye. Samuel'de der ki abi ben mor hastasıyım, benim saber mor olsun mu der. Lucas hayır der olmaz konuya uymaz der. Samuel üzülür ama çok dert etmez kendisine, çekimlere devam eder filan. Sonra filmin galası mı artık neyse oyuncular ilk defa izleyecek bitmiş halini, Samuel bir bakar saber'ı filmde mordur. Hüzünlenir gözyaşlarını tutamaz.
Ardından ex. universe çalışanları ve Lucas şöyle bir açıklama getirirler olaya. Windu weapon master olmasının yanında fantastik bir insandır. Yıllarca lightsaber mimarisi üzerinde çalışmıştır ve sonunda sadece kendisinin kullanabildiği özel bir saber yapmıştır. Bu saber'ın özelliği içinde kristal olmamasıdır. Onun yerine bir energy vortex mi ne vardır. Kristal olmadığı için ve bu energy vortex şeyinden dolayı rengi mordur saber'ın.
Aynı sebepten diğer jedilar lightning'i absorb etmek zorunda olmalarına rağmen Windu direk olarak saber ile enerjisini emebilmekte böylece filmde kılıcını kaybetmeden önce Palpatine'in lightning'ini sallamamaktadır.
Böyle fantastik olaylarda olur işte. Benim toplayabildiğim bilgi bunlardır, yanlışımız var ise affola.

-bLazE-
Oyuncu
30 Temmuz 2005 22:21 %0
nasılsın soli ne var ne yok?

1-2 düzeltme yapiyim madem o kadar yazmışsın :)

Mace Windu'nun lightsaberına "Electrum" diye yazış bir isim verdiler.
Bi de o lightsaberla lightning deflekte etme olayını herkes yapabiliyo (bkz. Obi-Wan Kenobi normal cyrstal fx lightsaber ile)

bu arada ultimada spell vardı bi tane energy vortex idi galiba onu brit bankın önündeki portala atarlardı direk pk olurlardı fln vay be aklıma onlar geldi bir anda :)

Solitude
Oyuncu
30 Temmuz 2005 23:19 %0
Ne yapalım be blaze, ölen multi camiasında (CS hariç ) arada bir böyle gelip izliyoruz işte. Resmen soğudum herşeyden düzgün oyun bile beğenemiyorum son zamanlarda. Allahtan Republic Commando gibi oyunlarla geliyorlar da şöyle bir titreyip geliyoruz kendimize
Hah ben de o ismi hatırlamaya çalışıyordum attım öyle energy vortex diye
Obi-Wan'ın saber'a absorb olayını anlamadım bende. O sadece Windu'ya özel diye biliyordum, diğer herkezin normal Yoda gibi absorb etmesi lazım ama neyse. Zaten bir şey birşeye uymuyor ki şu evrende

ZımbaTeli
Oyuncu
10 Ağustos 2005 17:56 %0
ışın kılıcı dıye bır sey yok tur ışık kılıcı dıye bır sey vardır

bunlar tamamen uydurma ya gozunuzle gordunuzmu bu kılıc ları yada bu cedayları nerede yasarlar ne yaparla sadece bı roman kahramanı bunlar

valla ben ep3 te olı van kelonı ve anakın skarwarkerın kullandıgı ışık kılıclarını gordum metro sıtıye getırmıslerdı olee duruyorlardı ne bı ısık varda nede bı ışın

Okuma Yazma Bilmiyorum Parmak Bassam Olurmu?

Sayfa: « 1 2 »
Alana Geri Dön