Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
02/12/08 05:11 Toplam 8 oyuncu 50 sunucu 208 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Konsol » Playstation Serisi
YanıtlaAlana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Chip zarar veriyor... (ps2)

M.CaLaVeRa
Oyuncu
14 Şubat 2003 16:09 %0
Kopya Cd'leri okutmak için takılan chipler cd okuyucusuna zarar veriyor.Mesih chip'ninin kaç kere optic okuyucuya zarar verdiğini kendi gözümle gördüm (Bu işten ekmek yiyen bir insan olarak).Hemen bir zarar vermese bile bir aman sonra DVD ve orginal oyun Cd'lerini okumaz hale geliyor.PS2 olan arkadaşlara tavsiyem Chip felan hiç taktırmasınlar.Orginal oyun alıp oynasınlar.Belki pahalı ama makineyi 2 sene sonra çöpe atmaktan iyidir. (Yasin Elektronik - Tahtakale)...

*** Bir Gün Herkez GALATASARAY'LI Olmayacak ! Çünkü GALATASARAY'LI olmak bir AYRICALIKTIR ***

terrice5
Oyuncu
14 Şubat 2003 16:22 %0
Tamam 2 senede çöpe atılır makina ama o 2 sene içinde aldığımız orjinal oyunların fiyatından 2 ps2 fiyatı çıkar..Zor iş

pikapika
Oyuncu
14 Şubat 2003 16:29 %0
bugüne kadar bütün konsollarımda sürekli orjinal oyun aldım ama artık bıktım.
kesinlikle verdiğim para ile alakası yok. tek sorun oyun bulmak. aradığım oyunu bulamıyoruz. bulsak bile ya oyun çok popüler olduğu için ya da çok eski olduğu için bulunuyor. her istediğim oyunu alamadıktan sonra... yarım milyarlık alet boş boş duruyor köşede. satıcılar oyun takasına yanaşmıyor, sadece satmaya uğraşıyorlar. saturn'ün bile daha fazla orjinal oyun çeşidi vardı. artık direnecek gücüm kalmadı. ps2 me chip taktırıp her istediğim oyunu oynucam. bozulursa bozulsun, boş durmasından iyidir.

M.CaLaVeRa
Oyuncu
14 Şubat 2003 16:43 %0
eminönü tahtakale civarında orginal oyun satan bir çok yer var.bilmem nerede oturuyorsun ama bu tarafa yolun düşerse elektronikçilere mutlaka uğra.çünkü acayip çeşit var hepside orginal.Ama sen bilirsin ben sadece uyarmak maksadıyla yazdım

*** Bir Gün Herkez GALATASARAY'LI Olmayacak ! Çünkü GALATASARAY'LI olmak bir AYRICALIKTIR ***

pikapika
Oyuncu
14 Şubat 2003 20:06 %0
gittim ama sadece 2 3 yerde vardı. onlarda da 3 5 oyun var. üstelik takas da yapmıyolar.
bi gün bu işe el atıcam. her orjinal oyunu getircem ve kiralıcam.

Dante Sparda
Oyuncu
14 Şubat 2003 20:47 %0
BlockBuster olasaydi Turkiyede, kimse kopya falan almazdi. bilen bilir ne oldugunu.

L e t 's R o c k B a b y !

Bonjo Drahmin
Oyuncu
15 Şubat 2003 01:48 %0
asgari maaş ın 2 oyuna denk geldiği bir ülkede kolay kolay kimse orjinal oyun almaz.
4-5 oyun bi ps2 fiyatına geliyor , 20 tane oyun alsak 2000$=3 milyardan fazla eder bu rakamlara neremle güleyim bilemiyorum.
ilk önce distribütörlerin bu olaya el atması lazım onlar fiyatları düşürdükçe kopya cd diye birşey kalmaz , kim ister kopya oyun almak? yeterki fiyatlar makul olsun.

Dante Sparda
Oyuncu
15 Şubat 2003 02:19 %0
Bizim bir oyun saticisini ariyorum, Devil May Cry'in fiyatini soruyorum,
Cevap: "80 Milyon"

Amazon.com adresine giriyorum, fiyatina bakiyorum:
"19.99$" Yani 30 - 35 Milyon civari bir sey, 2 Kopya oyun fiyatina.

Simdi bu fiyat turkiyede gecerli olsa insanlar Kopya alirlarmi?...
bence almazlar...

En yeni cikan, en pahali oyunlarinda 49.99$, yani 79 Milyon civarinda oldugunuda hatirlatmaliyimki, bu bizim ulkede olan ilginc islerden birisi daha... En yeni oyunlar bizde 140 - 150 milyon civarinda, yani orjinal fiyatinin iki kati...

eh sonuc olarak Chip taktirmak en mantiklisi, ayrica fabrikasyon DVDlerin orjinallerinden bir farki yok, fakat kesinlikle kopya CD kullanmayin. DVD olmasina dikkat edin aldiginiz Disklerin.

M.CaLaVeRa
Oyuncu
15 Şubat 2003 20:36 %0
Bu ülkeye ps2 fazla
alım gücü düşük yapabilecek bişi yok.yurt dışındaki adamlarda olay böyle değil ki

Dante Sparda
Oyuncu
15 Şubat 2003 23:25 %0
abi alim gucu dusuk olsa sadece, fiyatta yuksek benim gosterdigim gibi. Alim gucu dusuk olsa bile adam 1 - 2 ay bekler oyunun fiyati zaten mesela Amerikada 1 - 2 ay icersinde 19 dolara falan iniyo, bu bekleme suresinde rahatca 30 - 35 milyon biriktirip bir oyun alabilir PS2si olan bir insan. Ama burda masallah, Devil May Cry cikali ne kadar zaman oldu adamlar 80 Milyona satiyo. Bugun hele bir sey gordum, Resident Evil: code Veronica, PLATINUM. PlayStation'da ozel fiyat uygulanan, fiyati assagi cekilen oyunlara PLATINUM unvani verilir. bir nevi cok satilmis, klasiklesmis, vede fiyati dusurulmus oyunlar. 95 Milyon! YUHA OHAAA.... CUSS Dedim. En fazla 19 dolar verilir PLATINUM bir oyuna.

__Manyak__
Oyuncu
16 Şubat 2003 02:04 %0
Bu fiyatı aşağı çekmenin iki çeşit insana iki frklı tepkisi olur. Bir, benim gibi bir insan, 3 tane kopya almak yerine gönül rhatlığıyla 1 orjinal alır, ya da kuzenim gibi bir insan arada 10 milyon fark olsa bile sahtesini alır. Yani Tr de herşey çok pahalı ve halk artık çingeneliği mecburiyetten yapmıyor, resmen bir yaşam felsefesi olmuş vaziyette çingenelik.

Fistandantilus (Fallen Crows)
The Röh

Dante Sparda
Oyuncu
16 Şubat 2003 03:06 (16/02/2003, 03:09) %0
Ya benim Chip'im yok su anda, 3 Tane oyunum var, PS2imi alalida 1 ay oldu belki en fazla. Herneyse, orjinal alirken sizi oyalayacak, adam gibi oyunlar secerseniz oyun almak bile istemiyo caniniz cunku orjinal aldiginiz oyunda bi yerde takilinca daha bir kasma istegi oluyo icinizde, daha bi severek oynuyosunuz falan.

Metal Gear Solid 2: Sons Of Liberty
Final Fantasy 10
Devil May Cry

bende su an bu uc oyun var

Gran Turismo 3 ve
ISS Pro Evolution 2yi almayi dusunuyorum.

Bu iki oyunuda aldiktan sonra artik degisim yapicam, yani bi oyunu verip ustune para koyup baska bir oyun almak. Sizi bilmiyorum ama 1 PS2 oyunu beni baya bi oyaliyo.
(Salak degilim oyunlari bitiriyorum ama, oyunlarin icinde yan gorevler, gizli seyler vs vs. olan oyunlari aliyorum hep bu sayede beni daha cok oyaliyolar, hemde egleniyorum. aldigim 3 oyundada bu tarz seyler oldugunu anlamissinizdir ztn. )

simofle
Oyuncu
16 Şubat 2003 16:00 %0
Valla cıpsız bır yere kadar,bende karar verdım taktırıcam.Akadas demıskı 2 sene sonra cope atarsınız.Ben 2 sene ıcınde kopya oyun olarak 200 dan fazla oyun oynarım.Ama makınam cıpsız 20 sene dursun bu kadar oyun oynaman mumkun degıl.O yuzden Turkıyede yasıyorsan cıp taktıracaksın.Bu 1 1 daha 2 dır.Ps2 yı alalı 5 ay oldu toplam 5 oyun oynamadım.Banane makınadan su an ben zevkını yasayamadım aletın.Taktırın cıp rahat edın.Mıllet haftada 10 oyun oynuyor be.

Simofle
O 55 bin sosisliden biri

cstr try
Oyuncu
16 Şubat 2003 21:11 %0
ehehe taktır kardeşim
türkiyede yaşıyosan böyle
yani o kadar çok güzel oyun varki insanın içi gidiyor alamayınca
hele bir de oyun düşkünü iseniz içinizde kalıyor resmen
oyunları bitirmek için oynasam da az oyun kesmez beni
açıkçası türkiyede çipten yanayım diyebilirim

ha durumum iyi ben taktırmam diyenlere de eywallah derim
onlara da laf etmeye hakkımız olmaz

cAstOr trOy is here

-XaNDeR-
Oyuncu
16 Şubat 2003 22:47 %0
abi walla bıkere cıp taktırın ondan sonra SUPEr oyunlar arasından ter dukup secım. cıp taktırdığın zaman sıkıldığın an cıkıp bı oyun alıp gelıyosun beyenmesen de zaten 3 kurus sey wermısım nolcak saaaalık olsundıosun. orgınal aldıında ıse ıcıne bı oturuokı ps3 cıkana kadar Senden can cıkıyo

M.CaLaVeRa
Oyuncu
17 Şubat 2003 01:31 %0
malesef durum bu yapabilecek bişi yok sadece uyarmak istedim

in_FLAMES
Oyuncu
17 Şubat 2003 03:30 %0
Sadece merakımdan soruyorum.. Siz chip takıyormusunuz zarar verdiğini bile bile?

Dante Sparda
Oyuncu
17 Şubat 2003 07:03 %0
Bende chip yok su an, ama dikkatli disk secimi ile bir zarar vermeyecegide gercek. Yani PS2de Divx izleyecem, Mp3 dinleyecem diye kasipta anlamsiz CDleri kullanmak gercekten zarar verebilir. Sonucta Chip, PS2nin DVD okuyucusunun uzerine takilan bir aygit degil, yani okuyucu ile bir ilgisi yok, bu nedenle, ornek olarak soyluyorum, Chip taikilmis bir PS2de orjinal oyun oynamanin PS2ye hic bir zarari olmayacaktir. Buna bagli olarakta DVDler ile kopya CDler arasindaki farki soylemek gerek. Kopya bile olsa DVDlerde yazim metodu nedeni ile, bosluk ve jitter error gibi noktalar olusmaz -ki bu dedigim hatalar, CDlerin okuyucuya zarar vermesine neden olan hatalardir. Alti temiz, ciziksiz, kopya bir DVDnin orjinal DVDden hic bir farki yoktur, ve Chip'in tek yaptigida PS2nin guvenlik sistemini yaniltarak DVDlerde Orjinal DVD barkodu varmis gibi gostermektir.

simofle
Oyuncu
17 Şubat 2003 15:57 %0

alıntı:
Gönderen: in_FLAMES
Sadece merakımdan soruyorum.. Siz chip takıyormusunuz zarar verdiğini bile bile?

Mecbur bırakılıyoruz bı yerde.Zararlı oldugu kesın.Ama 2-3 sene benı ıdare edıcekse bence yeterlı.Cunku bu sure zarfında zaten ps2 benı doyurmus olucaktır.Ama orjınal oyun 3 senede kac tane alabıleceksın.

Simofle
O 55 bin sosisliden biri

Dante Sparda
Oyuncu
17 Şubat 2003 16:08 %0
Eh buda dogru bi yaklasim. Simofle epeydir yoktun sana bisi soracaktim bende. Siz hani knusuyodunuz bi boot CD var fln diye, getirtip deniyecem fln demistin. Noldu denedinmi onu? Calismadimi?

simofle
Oyuncu
18 Şubat 2003 01:06 %0
oyle bır sey mumkun degılmıs arkadaslar.Palavraymıs.Deneyen bırısıyle konustum tek basına calıstırmıyormus

Simofle
O 55 bin sosisliden biri

Dante Sparda
Oyuncu
18 Şubat 2003 01:11 %0
Hmm anladim, Saolasin soyledigin icin.

tOw.grave
Oyuncu
19 Şubat 2003 12:32 %0
ben çip taktırdım, bütün bayram sefasını sürdüm gittiğimiz yerde internet bağlantısı ve pc olmadığından rahatça sefasını sürdüm, zaten PS2 burger king den çıkmışdı, verdiğim para yokdu, çip taktırmadan önce tek oyun oda yanında gelen TIF vardı oda 2 günde bitti tüm turnuvalar felan, sıkmaya başladı, çip taktırdım, Gıran turizma aldım hiç tavsiye etmem oyun çok yavaş, burnout2 aldım bunu tavsiye ederim, oyun baya hızlı arabalar 150mil yapıyor ve sende o hızı rahat hissediyorsun ekranın karşısında,

2 sene ömür biçmişsinizde, çip taktırasıya kadar PS2 yi sadece 1 hafta kullandım 2-3 ay kadar alet yattı,

çiplere yurtdışında bakarsanız hepsi yarı fiyatına Türkiyenin, Türkiyede herhalde herhangi bir pazar oluşturulmamış, herşeyin fiyatı heryerde farklı, 120dolarada aynı çip var, 80enede, 7 milyona dvd kopya oyunda var 15milyonada hemde aynı oyun popülaritesine göre değişiyor desem oda değil, yani garip, bir arkadaşın dediği gibi bu alet Türkiyeye lüks, benim allaha şükür halim vaktim yerinde, ama gidipde bir oyuna 120milyon vermem, veya o civarda bir fiyat, daha önce PS2 yi DVD player yerine almayı düşünüyordum hem DVD hem oyun diye düşünüyordum sonra vazgeçdim, promosyon olarak çıkıncada napacaz elimiz mahkum

PS2 nin normal olarak 2 sene gidebileceğini düşünmüyorum, toz toprak, düşme üzerine birşey dökme, ESKİME MODASI geçme bunlar olacağına makinanın hakkını verip 2 senede çöpe atmayı tercih ederim.

[an error occurred while processing this directive]

crzr`
Oyuncu
19 Şubat 2003 14:04 %0

alıntı:
Gönderen: grave.DSD
zaten PS2 burger king den çıkmışdı

hehe ben de beleşçiyim kardeşim resim yarışmasında kendi yaşında tr 1. oldu beleşe konduk

bende çip yok beyler ve taktırmıyom zarar veriyo diye bi tane orjinal gt3 var başka bişi yok ühühü

Dante Sparda
Oyuncu
19 Şubat 2003 14:21 (19/02/2003, 14:22) %0

alıntı:
Gönderen: grave.DSD
"Gıran turizma"

Zuahaha supersin abi

Sayfa: « 1 2 3 4 »
YanıtlaAlana Geri Dön

Reklam: