Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
08/09/08 13:09 Toplam 132 oyuncu 47 sunucu 765 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Yardım / Diğer » Ultima Online (Arşiv)
Alana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Dövüşlü chat

coperfield
Oyuncu
13 Ağustos 2002 19:52 %0
Ya adamlar ellerindeki butun scriptleri kaptırdılar baska yerlere adamları gitti(bir kacı)Kapatıoz dediler yapamadık..Cıkıp baskaları catır catır becerdi biz beceremedik diyemediler..Dovuslu chat dediler..Laroux sende cıkmıs hala dovusenler var dıosun..Aslında Bu insanların hakkı var..Bu insanlar emeklerini verdiler,sabırlarını verdiler, baska yerlerde OSN'i savundular..Snn uo'nun en kotu zamanlarında bile acın bakın forumları OSN RLZ die avaz avaz baardılar..Sonuc??

Dovuslu Chat...Kim yaptı ..tartısmaya acık..

Neyse yaa..Hayat dewam edio..Ama Snn buyuk bir player kitlesini kaybetmeye razı ise beni hicte ilgilendirmez..

Demonian[Assassin]

morgue
Oyuncu
14 Ağustos 2002 13:36 %0
quote:
Gönderen: DEATH_KNIGHT
gmler çok az kaldı bitiyo falan diyorlardı....
Şimdi iş bitmiş zaten ben o zaman bi gm arkla görüşmüştüm bana 50 kişilk bir test server ı olduğunu sölemişti eee son zamanlarda yani serverda son gördüğümüz gmlerde artık bitti falan demeye başlayınca çoğu millet orjinal serverı beklemeye koyuldu...
_

Lord Deathknight
Lord of DEATH

Bence test serveri filan yoktu, benim iddiam bu OSN de 50 kişinin bulnudugu Test Serveri Hic olmamıstır tamamen palavradır, Gmler serverla ugrasmamak için bu palavrayı sıktılar biz de yedik tabi ki. Eger gercekten oyle bisey varsa screenshotlarıyla OSN2 beta-tester ları bunu kanıtlsınlar ben de sevinc içerisnde utanayım

Sevgiler& Saygılar

mag
Albay

Albay
15 Ağustos 2002 18:20 %0
Aslında bu konuya mesaj yazmamam daha uygun olacak, zamanında bunları defalarca açıkladım, artı sen gelip level turnuvasında benimle konuştuğunu da iddia ediyorsan ya söylediklerimi anlamak istemiyorsun yada meseleye duygusal olarak, subjektif yaklaşıyorsun. Tabi bu tavırınla ne kazanabilirsin o da ayrı bir mesele.

Herneyse tekrardan bu forumda bir kullanıcımızın "işte gerçekler" konulu mesajına attığım yanıtı gönderiyorum, bilmeyenler de görsünler; yazılanlar şu an içinde geçerliliğini koruyor. Bu yanıttan kısa bir süre sonrada hepinizin bildiği uo projesinin sonlandırılmasıyla ilgili duyuru yayınlandı.

Çok açık ve kesin ifade ettiğimiz gibi bundan sonra Oynasana.com için Ultima Online defteri kapanmıştır.

Bu aşamadan sonra her kim size OSN bağlantılı bir ultima online servisinin tekrar açılacağını / böyle bir ihtimalin olduğunu söylüyorsa itibar göstermemenizi tavsiye ederim.

please enjoy.1

quote:
Gönderen: magnvs
Yazılanlardan bazıları doğru bazıları yanlış, bir de şu bakış açısından bakalım.

Oyuncularımızın kendi ifadesine göre ultima online ülkemizde son zamanlarda "dövüşlü chat" halini almıştır.

Her önüne gelen www.sphereserver.com adresinden ilgili sunucu yazılımını ve worldfile'i vb.'i alıp ortalama 2-3 günde kendine bir sunucu açabilir. Hatta biraz zorlayıp kablonet bağlantısıyla bile açarsınız, tek bir makine ufak bir bandwith, tıpkı bir chat sunucusu açar gibi. Hatta ekibimizden ayrıltılan bir veletin yazdığı osn tarafından profesyonelce tasarlanmış bağlantı programının modifiye bir versiyonunu kendinize yaptırabilirsiniz elemanın eline iki kuruş sıkıştırarak (Kabul ediyorum, Bu konuda suçlu biziz, artık böyle insanlarla çalışmıyoruz). Onun dışında sunucuyu yonetmek için vakitleri çok değerli olmayan gençler bulursunuz, tabi bol bol hileler yalan dolanlar olur ama bir şekilde ayakta durursunuz çünkü kişisel zevklerini tatmin ettiğiniz insanlar olayı devam ettirler elbette. Bu yöntemde bize uymuyor, zamanında başımıza neler geldi biliyorsunuz, kocaman adamlar neler yaptılar, ne rezaletler çıktı, oturup şahsen logları inceleyip kapının önüne konmalarına önayak oldum. OSN onurlu ve dürüst bir oyun deneyimi için var, yoksa gayet kolay gidip ülkemizin önde gelen bir lisesinin bir sınıfının öğrencilerine ultima online freeshard projesi teslim ederiz 7/24 coverage olur, belki işler; ama migde bulandırır, biz böyle şeylere göz yumamayız.

Kıssadan hisse; yani sadece veletler değil sosyal hayatları chat 'den ibaret olan kişilerlede çalışmayacaksınız, hatta bunlara bulaşmayacaksınız onun için uo.stratics'dende şaşmayın derim şahsi tavsiyem olarak.

Counter-Strike, Quake 2 yada benzerlerinde durum biraz daha farklıdır. Sunucu zaten oyunun üreticisi tarafından ücretsiz dağıtılır ve hatta üzerine tüm yeteneklerinizi kullanarak ayrı moduller yazabilirsiniz, tam bir güvenlik sağlayabilir, herşeyi kontrol ve monitor edebilir ve daha az insan gücüyle daha fazla kişiye robust bir hizmet verebilirsiniz. Speed'di hileydi vb. gibi durumları ise engellemeniz çok kolaydır. Ama tabi standart bir kullanıcı bunu yapamaz, çok yüksek donanım gücü ve yüksek bandwith'e ihtiyacınız olur. Programlama ve networking gibi konularda uzmanlık gerektirir.

Başka bir istatistiki dataya gelirsek 2 counter-strike yada başka bir first person shooter sunucusunda bir ayda oynayan farklı oyuncu sayısı Türkiye'nin hemen tüm shardlarındaki ultima online oyuncu sayısına eşittir. Nedenmi kimse günde 3-4 saatten fazla bu tür oyunları oynayamaz daha kısa sürede daha fazla ve yoğun bir oyun deneyimi yaşanır o günkü doz tamamlanır, yerlerine başkaları gelir onlar oynar. Ultima Online'da ise tam bir chat formasyonu hakimdir, insanlar girer muhabbet eder yakınırlar. İkiside farklı tür oyunlar, ikiside farklı zevklere hitap ediyor bu konuda herhangi bir sözüm yok elbette.

Artı şöyle bir durum var OSN ultima online sunucusunu açtığında ülkemizde ortam çok farklıydı, yurt dışında bırakın online oyun oynamayı download yapmak bile dert olurdu. Şimdi ise adsl, kablonet gibi bir bağlantıyla ayda 50-60 milyona 140-150 ms ping'le yurt dışında oyun oynama imkanınız var, gidip Origin Systems International'ın sunucularında bu oyunu gerçek vatanında oynayabilirsiniz, elbette biraz para vermeniz gerekir, ama naparsın onlar çoluk çocuk çalıştırmıyor, belli bir düzey ve güvenliği sağlamak için o parayı vermelisiniz.

Gelelim sadece OSN Dünyası 2 olurmu olmazmı, bazılarınızın yazılarını okuyorum OSN2 asla olmayacak oyuncular kendi arasında söylenti yarattı , aslında OSN'in böyle birşey yaptığı yok vb. gibi bir takım laflar dolaşıyor ortalarda. Birinci elden bu konuda ilgili açıklamaları Evil'la beraber zamanında Ankara'da sizlerle yüz yüze konuşurken yaptık evet. Şu an ki durum nedir, OSN2 olacakmı yada olmayacakmı, bu konuda yakında bir açıklama yapılacak. Ne kadar yakın derseniz herhalde Mayıs ortalarına doğru bu konuda bir tablo ortaya çıkacak. Ne olucak derseniz bende bilmiyorum ama ya 1 yada 0 olacak kimseyi daha fazla bekletmeye yada ortada bırakmaya niyetimiz yok merak etmeyin. Ama olursa enazından nasıl birşey olacağını biliyorsunuz, Olmazsa OSI var çok dert etmenize gerek yok.

hepinize iyi eğlenceler.

1 mgs2:sons of liberty

Rewendor
Oyuncu
15 Ağustos 2002 21:21 %0
quote:
Aslında bu konuya mesaj yazmamam daha uygun olacak, zamanında bunları defalarca açıkladım, artı sen gelip level turnuvasında benimle konuştuğunu da iddia ediyorsan ya söylediklerimi anlamak istemiyorsun yada meseleye duygusal olarak, subjektif yaklaşıyorsun. Tabi bu tavırınla ne kazanabilirsin o da ayrı bir mesele.

Herneyse tekrardan bu forumda bir kullanıcımızın "işte gerçekler" konulu mesajına attığım yanıtı gönderiyorum, bilmeyenler de görsünler; yazılanlar şu an içinde geçerliliğini koruyor. Bu yanıttan kısa bir süre sonrada hepinizin bildiği uo projesinin sonlandırılmasıyla ilgili duyuru yayınlandı.

Çok açık ve kesin ifade ettiğimiz gibi bundan sonra Oynasana.com için Ultima Online defteri kapanmıştır.

Bu aşamadan sonra her kim size OSN bağlantılı bir ultima online servisinin tekrar açılacağını / böyle bir ihtimalin olduğunu söylüyorsa itibar göstermemenizi tavsiye ederim.

please enjoy.1

Yazılanlardan bazıları doğru bazıları yanlış, bir de şu bakış açısından bakalım.

Oyuncularımızın kendi ifadesine göre ultima online ülkemizde son zamanlarda "dövüşlü chat" halini almıştır.

Her önüne gelen www.sphereserver.com adresinden ilgili sunucu yazılımını ve worldfile'i vb.'i alıp ortalama 2-3 günde kendine bir sunucu açabilir. Hatta biraz zorlayıp kablonet bağlantısıyla bile açarsınız, tek bir makine ufak bir bandwith, tıpkı bir chat sunucusu açar gibi. Hatta ekibimizden ayrıltılan bir veletin yazdığı osn tarafından profesyonelce tasarlanmış bağlantı programının modifiye bir versiyonunu kendinize yaptırabilirsiniz elemanın eline iki kuruş sıkıştırarak (Kabul ediyorum, Bu konuda suçlu biziz, artık böyle insanlarla çalışmıyoruz). Onun dışında sunucuyu yonetmek için vakitleri çok değerli olmayan gençler bulursunuz, tabi bol bol hileler yalan dolanlar olur ama bir şekilde ayakta durursunuz çünkü kişisel zevklerini tatmin ettiğiniz insanlar olayı devam ettirler elbette. Bu yöntemde bize uymuyor, zamanında başımıza neler geldi biliyorsunuz, kocaman adamlar neler yaptılar, ne rezaletler çıktı, oturup şahsen logları inceleyip kapının önüne konmalarına önayak oldum. OSN onurlu ve dürüst bir oyun deneyimi için var, yoksa gayet kolay gidip ülkemizin önde gelen bir lisesinin bir sınıfının öğrencilerine ultima online freeshard projesi teslim ederiz 7/24 coverage olur, belki işler; ama migde bulandırır, biz böyle şeylere göz yumamayız.

Kıssadan hisse; yani sadece veletler değil sosyal hayatları chat 'den ibaret olan kişilerlede çalışmayacaksınız, hatta bunlara bulaşmayacaksınız onun için uo.stratics'dende şaşmayın derim şahsi tavsiyem olarak.

Counter-Strike, Quake 2 yada benzerlerinde durum biraz daha farklıdır. Sunucu zaten oyunun üreticisi tarafından ücretsiz dağıtılır ve hatta üzerine tüm yeteneklerinizi kullanarak ayrı moduller yazabilirsiniz, tam bir güvenlik sağlayabilir, herşeyi kontrol ve monitor edebilir ve daha az insan gücüyle daha fazla kişiye robust bir hizmet verebilirsiniz. Speed'di hileydi vb. gibi durumları ise engellemeniz çok kolaydır. Ama tabi standart bir kullanıcı bunu yapamaz, çok yüksek donanım gücü ve yüksek bandwith'e ihtiyacınız olur. Programlama ve networking gibi konularda uzmanlık gerektirir.

Başka bir istatistiki dataya gelirsek 2 counter-strike yada başka bir first person shooter sunucusunda bir ayda oynayan farklı oyuncu sayısı Türkiye'nin hemen tüm shardlarındaki ultima online oyuncu sayısına eşittir. Nedenmi kimse günde 3-4 saatten fazla bu tür oyunları oynayamaz daha kısa sürede daha fazla ve yoğun bir oyun deneyimi yaşanır o günkü doz tamamlanır, yerlerine başkaları gelir onlar oynar. Ultima Online'da ise tam bir chat formasyonu hakimdir, insanlar girer muhabbet eder yakınırlar. İkiside farklı tür oyunlar, ikiside farklı zevklere hitap ediyor bu konuda herhangi bir sözüm yok elbette.

Artı şöyle bir durum var OSN ultima online sunucusunu açtığında ülkemizde ortam çok farklıydı, yurt dışında bırakın online oyun oynamayı download yapmak bile dert olurdu. Şimdi ise adsl, kablonet gibi bir bağlantıyla ayda 50-60 milyona 140-150 ms ping'le yurt dışında oyun oynama imkanınız var, gidip Origin Systems International'ın sunucularında bu oyunu gerçek vatanında oynayabilirsiniz, elbette biraz para vermeniz gerekir, ama naparsın onlar çoluk çocuk çalıştırmıyor, belli bir düzey ve güvenliği sağlamak için o parayı vermelisiniz.

Gelelim sadece OSN Dünyası 2 olurmu olmazmı, bazılarınızın yazılarını okuyorum OSN2 asla olmayacak oyuncular kendi arasında söylenti yarattı , aslında OSN'in böyle birşey yaptığı yok vb. gibi bir takım laflar dolaşıyor ortalarda. Birinci elden bu konuda ilgili açıklamaları Evil'la beraber zamanında Ankara'da sizlerle yüz yüze konuşurken yaptık evet. Şu an ki durum nedir, OSN2 olacakmı yada olmayacakmı, bu konuda yakında bir açıklama yapılacak. Ne kadar yakın derseniz herhalde Mayıs ortalarına doğru bu konuda bir tablo ortaya çıkacak. Ne olucak derseniz bende bilmiyorum ama ya 1 yada 0 olacak kimseyi daha fazla bekletmeye yada ortada bırakmaya niyetimiz yok merak etmeyin. Ama olursa enazından nasıl birşey olacağını biliyorsunuz, Olmazsa OSI var çok dert etmenize gerek yok.

hepinize iyi eğlenceler.

1 mgs2:sons of liberty

Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim Magnvs...

Buraya kadarmış...
Şu ana kadar bana bu zevki yaşattığı için tüm OSN inc. e teşekkür ediyorum.

Zaknafein=TRK=
Oyuncu
15 Ağustos 2002 22:12 %0
Katılıyorum teşekkürler...Elveda...

Biz kılıcımızla degil.İnancımızla savaşırız.Kılıç sadece tanrı ile aramızdaki aracıdır.İnancımız kadar öldürürüz biz..

manteran
Oyuncu
16 Ağustos 2002 06:27 %0
Son sozler yeniden tekrarlandigina gore bizlere yapicak birsey dusmuyor.

OSN Ultima dunyasini kapatmis olabilir; Haklidir da. Ama bu koprunun altindan zamanla daha nice ultima benzeri oyunlar gececektir.

O zamana kadar OSN dunyasinin unutulmaz anilari yasamaya devam edecektir.

"Bir Hadeng-i Can Gudaz-i ahdi sermayesi. Biz bu meydanda nice cabuk suvarin gormustuk."

-SON-

Nemesis-Wyrm-
Oyuncu
17 Ağustos 2002 02:02 %0
Artık Unreal,quake vs. serverlarının dolmasını beklerler.

Anlamadıgım ultima Forumları neden halen duruyor..

...The Ghost of Cove...
jonq(!)Stealt Rulz - Forever TRK -

(Bu mesaj 17 Ağustos 2002 02:03 tarihinde -jonq- tarafından güncellenmiştir)

CILGIN TURK
Oyuncu
17 Ağustos 2002 09:18 %0
olm nie urasionuz yaa. Daha script yazacanda... Bugları duzeltecende... Fuvenilir staff bulacanda... ohooo

khala
Oyuncu
17 Ağustos 2002 12:48 %0
buraya kadarmış..elimizden geleni yaptık...

1 Kişi öldürürsün.. Katil olursun..
1000 Kişi öldürürsün.. Kahraman olursun..

[!] 0wnz jo0o0o00o0

Suark
Oyuncu
17 Ağustos 2002 13:23 %0
quote:
Gönderen: khala
OSN UO EFSANESİYLE tr uo bitmiştir..
bence.

[!] 0wnz jo0o0o00o0

cok yanlıs bence osn uo dunyasıyla tr'de uo baslamıstır..yakında world of warcraft star wars glaxıes gelecek ama goreceksınız hıcbırı bunun tadını vermeyecek ve uo efsanesı surecek..kormusunuz gecene yaz 4-5 server vardı sımdı 20 felan vardır...onlıne gamın yenı nbır doneme gırdı arkadaslar bu bı son degıl bır baslangıc....

Parnak bassam olmazmı??

Suark
Oyuncu
17 Ağustos 2002 13:30 %0
neden bu kadar cok staff gereklı??6-7 ıyı arkadasta bunları yonetebılır.

Parnak bassam olmazmı??

Rewendor
Oyuncu
18 Ağustos 2002 16:04 %0
quote:
Gönderen: [Wos]Suark
neden bu kadar cok staff gereklı??6-7 ıyı arkadasta bunları yonetebılır.

Parnak bassam olmazmı??

hmm 7 kişinin her birine haftanın bir gününü verirsin, hepsi o gün 24 saat serverla ilgilenip yemeyip içmeyip oyunu kontrol eder, pagelere bakarlar. Kalan boş 6 günlerinden 1ini veya 2sini de script yazmaya harcarlar.
Oldu... Zaten bu insanların başka işi de yoktu?

Bu işin sağlam olması için minimum 30 kişi gerekir bence 6-7 kişisi script yazarken kalanları da belli dönemlerde serverı denetleyecek..

crizzzz
Oyuncu
18 Ağustos 2002 17:06 %0
Tartismanin artik anlami yok bence , keske ilk acildigi zamanki gibi acilsaydi biz osi felan istemedik. Biz sadece 1 az ilgi istedik, veremediler. Canlari saolsun, buraya kadarmis. Buda uo forumlarina attigim son mesajdir. Hepiniz kendinize iyi bakin.

Diloy diloy dil tavsan, dislere kurban tavsan

Deltoro
Oyuncu
19 Ağustos 2002 13:56 %0
Forumlarıda kapatın bence gereksiz bir şekilde yer kaplıyo sizlerde ne gerek var uo cuların olmayan bir shard için yazmaları kapatın gitsin lütfen... Sonuçda Bizler Birbirimizi Gene Buluruz...

Deltoro [ The Spanish ]

Rewendor
Oyuncu
19 Ağustos 2002 19:12 %0

twanger
Oyuncu
19 Ağustos 2002 21:05 %0
Hepiniz OSN UO kapandı diyorsunuz. Fakat OSN UO aslında hiç kurulmadı bile. OSN yetkililerinin ağızlarındaki sakız gibi tekrar tekrar dile getirdikleri gerçeği yineleyecek olursak, OSN UO projesi henüz beta statüsündeyken, yani startı verilmeden iptal edilmiş bir projedir.

İptal edilmesindeki en büyük sebep de, bu serverin diğer oyun serverları ile aynı karakteristikte olmayışıdır.

Diğer oyunlar tamamen ticari firmalar tarafından desteklenen, her türlü ayarı dakikalar hatta saniyeler içinde rahat kullanıcı arabilimleri ile yapılabilien, tabiri caizse aç ve oyna sistemindeki serverlardır. Ayrıca, bu serverların çoğu yoğun aksiyon içerdiklerinden bir oyuncu günde 2-3 saat bu serverlara girerek oyun ihtiyacını tatmin edebilir. sabah akşam oyunda karakter bırakıp macro yaparak bant genişliği ve işlemci gücü yiyen oyuncular bulunmaz bu serverlarda.
OSN staffi UO projesine başladıklarından bu yana hiç bir zaman umduklarını bulamadılar. Onlar, bir Cs, Bir Jk2 serveri gibi aç-oyna tarzında bir server bekliyorlardı.
Hiç bir denetim, hiç bir ilgi gerektirmeden kendi yağı ile kavrulan bir server değildi bu elbette. Birsürü bug'ı vardı. Ve bunlar öyle buglardı ki, süistimal edildiklerinde serverin gidişatını tamamen etkiliyor, hatta serveri kullanılmaz hale getiriyorlardı. "Bu bugları playerlar kullandı, OSN'i playerlar göçertti" gibi bir bahane kesinlikle söz konusu değildir. Hangi oyunda, hangi serverda olursa olsun bilinen bir bug varsa mutlaka suistimal edilecektir. Zaten bunun aksini düşünmek imkansızdır.
OSN UO ile bir ac-oyna serverinin gerektirdiğinden daha fazla ilgilenmeyi zaten hiç bir zaman düşünmemiş olan OSN staffi de bu "ilgi" problemini değişik yöntemlerle çözmeye kalktılar. Mesela oyunculardna bazılarına staff görevi vermek, serveri kısmen oyunculara teslim etmek gibi.
Zaten ondan sonra meydana gelen olayları da hepimiz gayet iyi biliyoruz.

CILGIN TURK
Oyuncu
19 Ağustos 2002 21:55 %0
Staffın bir kısmını playerlara bırakmayıp kendilerimi yapsalardı diyorsun? butun osn isini gucunu biraksin uo ile ugrassin yani? Hayır. Yapılabilinecek en iyi şey; sphere i yazan kisilerin ulasabilecegi veritabanı; oyuna bakanların ulaşabileceği server. Oyuna bakanlar playerden cikabilir; sphere yazanlar ise asıl stafftakilerin çok iyi tanıdıkları; guvenebilecekleri insanlar olmalıydı. O zaman kimse el emeği göz nuru ile yaptığı sphere i baskasına vermezdi. Unutmayın; kimse kendi emek verdiği seye zarar vermez. Ama herkes baskalarının yaptığı seye kendi çıkarı doğrultusunda zarar verebilir.

Khazad
Oyuncu
20 Ağustos 2002 11:15 %0
Iy hos guzelde Magnvs... bende PS2 yokki

Soul The Dwarven Berserker (alderia)

Deltoro
Oyuncu
20 Ağustos 2002 17:59 %0
sem iyi hoş emek olarak bakıyosun ama çoğu kişi UO ya ticaret gözü ile bakılıyo ve son altı ay içersinde çok güzel örnekleri geldi meydana...

Deltoro [ The Spanish ]

twanger
Oyuncu
20 Ağustos 2002 20:32 %0
quote:
Gönderen: CILGIN TURK
Staffın bir kısmını playerlara bırakmayıp kendilerimi yapsalardı diyorsun? butun osn isini gucunu biraksin uo ile ugrassin yani? Hayır. Yapılabilinecek en iyi şey; sphere i yazan kisilerin ulasabilecegi veritabanı; oyuna bakanların ulaşabileceği server. Oyuna bakanlar playerden cikabilir; sphere yazanlar ise asıl stafftakilerin çok iyi tanıdıkları; guvenebilecekleri insanlar olmalıydı. O zaman kimse el emeği göz nuru ile yaptığı sphere i baskasına vermezdi. Unutmayın; kimse kendi emek verdiği seye zarar vermez. Ama herkes baskalarının yaptığı seye kendi çıkarı doğrultusunda zarar verebilir.

Hayır, kesinlikle OSN staffi işini gücünü bırakıp ultimayla uğraşsın demiyorum. Desem de uğraşmazlar zaten . Fakat şu da bir gerçek ki UO uğraşılması gereken bir server türü. Zaten OSN bu sebeple bir türlü UO'ya ısınamadı. Ve aynı sebeple OSN2'nin de kurulacağını hiç mi hiç düşünmüyorum.

Zarar verme konusunda ise tamamen haklısın. zaten OSN UO'nun çöküşündeki sebeplerden biri de bu. Eğer bir player GM olursa elbette aklına gelen ilk şey kendi "kanka" larına akla gelen bütün torpilleri sağlamak olur. (OSN UO'da resmen GameMaster olan bir pk ile britanyanın içinde dövüştüğümü bilirim.) OSNde yapılan da ne yazık ki buydu.

CILGIN TURK
Oyuncu
21 Ağustos 2002 13:39 %0
Evet. Benim demek istedigim şu:
Türkiye de genelde bir proje yapıldığı zaman her seferinde biri bir h.alt yer ve proje akim kalır. Sebep şudur; Ortaklar başta kurallar koymaz ve sorumluluk - haklarının sınırlarını belirlemezler. Herkes her tarafa ulaşabilir. Evet, güven duygusu insanların daha çok çalışmasına sebep olabilir ancak kontrol etmeyi de unutmamalıdır. Mesela, baştan dersin ki a,b,c,d sphere yazıcılarıdır. Her türlü dosyaya erişebilirler. E,f,g,h her zaman için oyun yöneticisidirler ve dosyalara çatlasalarda patlasalarda ulaşamazlar. Istediklerinde kural kuraldır sözü işler. fln fln. Bu hata Türkiye de ortak olarak işlenen bir hata olduğu için kesinlikle osn in "Beceremediğini" iddia etmiyorum. Ama eminim bundan büyük tecrübe kazandılar ve ileride eğer herhangi bir konu üzerinde bir proje yaparlarsa kesinlikle bu hatayı tekrarlamayacaklardır.

Zaknafein=TRK=
Oyuncu
25 Ağustos 2002 16:16 %0
Ah be çisem çok güzel konuştun da.Sende en az bizim kadar bekledin dimi güzelim?Ben bilirim,Ben bilirimmm.Kapandıgı andan itibaren az yada cok herlkes bekledı..

Biz kılıcımızla degil.İnancımızla savaşırız.Kılıç sadece tanrı ile aramızdaki aracıdır.İnancımız kadar öldürürüz biz..

khala
Oyuncu
25 Ağustos 2002 16:56 %0
ahaha harbici anlamadım ben bu işi kapandığında 200 kişide oynuyomuydu acaba herkes bekledim mekledim ne ayak

[!] 0wnz jo0o0o00o0

Laroux.PoS
Oyuncu
25 Ağustos 2002 17:26 %0
quote:
Gönderen: ChisosH
Aslında yeni açılan bir sürü yer var.Herkez aynı zamanda oraya girseydi aynı insanlar birbirlerinin yüzlerini görselerdi osn yi aratmıyacak şekilde bir oyun kitlesine sahip olunabilirdi.Ama durduk burada herkez Snn nin açılmasını bekledik...Hiç değilse yeni açılan yerlerde sil baştan sıfırdan herkez başlar eşit şekilde ilerlemeler kaydedilebilirdi..Tek yaptığımız şey ağlanmak,rica etmek,bazı insanlara ne olur osn yi bize geri verin demek oldu..Sonuçta ne oldu burada onların gözünde komik duruma düşen bir kaç topluluk ve ultimaonline çocukları lafından başka bir tepki ile karşılaşmadık.Snn Ultimaonline'ı yücelten player ları idi Snn değil bunu unutmayın lütfen...

Oyuncağı alınmış bir çocuğa farklı bir markada aynısından verdiğinizde yeni oyuncağını kabullenemeyebilir. OSN'i de farklı yapanlar vardı, bu server'da olanlar zaten bu sunucuyu oluşturdu ve bizi bu şekilde bağladı. "Çok" saçma bir örnek ama şöyle düşünün, topraklarını kaybetmiş bir millet hemen bunu kabullenerek başka bir yerde yaşamayı kabul edebilir mi?..

Göç olayında da şöyle düşünülmeli; dünya yok oldu ve tüm insanlar halen yaşıyor. Başka bir gezegene giderek orada yaşayan insan türü yaratıklarla birlikte yaşayacağız..

Sanmıyorum böyle bir "tatmin" çeşiti olsun, ama keşke olabilse..

laru.posclan.com: General Failure! (F)orget / (F)orgive: F

Zaknafein=TRK=
Oyuncu
25 Ağustos 2002 18:36 %0
Of khala kıcından anladın olm.Çisem de bizim kadar bekledi anlamında söyledim.

Sayfa: « 1 2 3 »
Alana Geri Dön

Reklam: