Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
07/07/08 00:27 Toplam 233 oyuncu 55 sunucu 642 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Yardım / Diğer » Ultima Online (Arşiv)
Alana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Server neden mi açılmıyor ?

= Excalibur =
Oyuncu
22 Ağustos 2002 20:13 %0
1-Düşünsenize bir counter strike GM istiyor mu ? Hemde o kadar kişi oynadığı halde fakat ultimada en az 10 gm online olması lazım her zaman.
2-Bir delta force serverı kurulur ve tüm iş o serverı patch lerle desteklemektir.Ama ultima ? Oyunun server programı neyse UOX , SPHERE , POL o dil üzerinde bilgi sahibi scripterlar gerekir .
3-Oyunu oynayıp memnun olan kişisi diğer oyunlarda çok daha fazladır. Örneğin bir counter'da karakter silinmesi , edit diye bir olay yokken , +12 axe 'ınız kaybolursa kıyameti koparırsınız.(olmassa bile üzülürsünüz değil mi?)
4-Oyunu aynı anda oynayın kişi sayısı çok fazla olduğu için lag'ıda beraberinde getircektir
5-Neden player olursa , gm'lerin kafası o kadar çok şişecektir
6-Haksız mıyım ?
7-Haksız olmayı isterim çünkü bende osn'in ilk kurulduğundan beri bu sayfalara bakan nadir kişilerdenim.
8-Eski günleri çok özledim

Not : Dikkat ettimde forumlarda eskiden en yüksek counter strike oyuncuları vardır fakat ultima online bir serverı bulunmadığı halde nerdeyse aynı sayıda ?

Bunun bir ödülü olsaydı keşke....

Craberries'in solistini çok seviyorum

(Bu mesaj 22 Ağustos 2002 20:14 tarihinde Randall tarafından güncellenmiştir)

Zaknafein=TRK=
Oyuncu
22 Ağustos 2002 20:34 %0
Ne ödülü ne diosun sen,Ceza vermedıklerı kaldı..

Biz kılıcımızla degil.İnancımızla savaşırız.Kılıç sadece tanrı ile aramızdaki aracıdır.İnancımız kadar öldürürüz biz..

Rewendor
Oyuncu
22 Ağustos 2002 20:40 %0
Esas olay staff'in dağılması...

spin usa de
stranger öss kasıo
psy öss kasıo
alkon staff de olursa laroux staff e gırmıo
ragnar askere gıdıo
bla bla bla..

Zaknafein=TRK=
Oyuncu
22 Ağustos 2002 20:48 %0
Yormayın bunlara kafanızı

Biz kılıcımızla degil.İnancımızla savaşırız.Kılıç sadece tanrı ile aramızdaki aracıdır.İnancımız kadar öldürürüz biz..

twanger
Oyuncu
23 Ağustos 2002 16:48 %0
UO serveri ekonomik bir server çeşidi değil. Çok iş, Çok yatırım, Az oyuncu, Az memnuniyet.

Bir CS serveri nerede, ne şartlarla kurulmuş olursa olsun, aynı hatta daha fazla maddi imkanlarla kurulmuş bir UO serverindan çok daha fazla kullanıcı çeker.
(Bu mesaj 23 Ağustos 2002 16:49 tarihinde twanger tarafından güncellenmiştir)

mag
Albay

Albay
23 Ağustos 2002 17:33 %0
Yanlış, yanlış, yanlış. Demek ki forumları sadece okumak yetmiyor, okuduğumuzu anlamaya da çalışmalıyız.

quote:

"Her önüne gelen www.sphereserver.com adresinden ilgili sunucu yazılımını ve worldfile'i vb.'i alıp ortalama 2-3 günde kendine bir sunucu açabilir. Hatta biraz zorlayıp kablonet bağlantısıyla bile açarsınız, tek bir makine ufak bir bandwith, tıpkı bir chat sunucusu açar gibi."
...
"
Counter-Strike, Quake 2 yada benzerlerinde durum biraz daha farklıdır. Sunucu zaten oyunun üreticisi tarafından ücretsiz dağıtılır ve hatta üzerine tüm yeteneklerinizi kullanarak ayrı moduller yazabilirsiniz, tam bir güvenlik sağlayabilir, herşeyi kontrol ve monitor edebilir ve daha az insan gücüyle daha fazla kişiye robust bir hizmet verebilirsiniz. Speed'di hileydi vb. gibi durumları ise engellemeniz çok kolaydır. Ama tabi standart bir kullanıcı bunu yapamaz, uo'ya göre çok yüksek donanım gücü ve yüksek bandwith'e ihtiyacınız olur. Programlama ve networking gibi konularda uzmanlık gerektirir.
...
Başka bir istatistiki dataya gelirsek 2 counter-strike yada başka bir first person shooter sunucusunda bir ayda oynayan farklı oyuncu sayısı Türkiye'nin hemen tüm shardlarındaki ultima online oyuncu sayısına eşittir. Nedenmi kimse günde 3-4 saatten fazla bu tür oyunları oynayamaz daha kısa sürede daha fazla ve yoğun bir oyun deneyimi yaşanır o günkü doz tamamlanır, yerlerine başkaları gelir onlar oynar. Ultima Online'da ise tam bir chat formasyonu hakimdir, saatlerce sürer "

Yetkili meselesine gelince, yukarıda belirtildiği gibi "robust"; yani insan eli değmeden yada minimum iş gücüyle, tamamen bilgisayar / programlar yardımıyla verilen hizmetler Oynasana.com'un tercihidir. Neden; çünkü insanlar hata yapabilir, deadline'larına sadık kalmayabilir, kusursuz değildir, taraf tutabilir, etkilenebilir, kandırılabilir, kendi çıkarları için yetkilerini kullanabilir vs. (Bunların herhalde hepsini uo projesinde yaşadık)

Bunun sağladığı faydalar ise şunlar:
- Herşey otomatik olduğu için eşitlik
- Aynı sebeple tutarlılık
- Daha hızlı sonuç
- Kuralları ihlal eden staff'le ayrıca uğraşma ihtiyacı olmaması.

Bunlar neden uo'da yapılamıyor:
- Oyunun sunucusunun gerçeği sadece OSI'de var. Emülatörlerle aynı ortam emüle edilmeye çalışılıyor. Asla ve asla aynı düzeylere gelmesi olası görülmüyor.

- Oyunun sunucusunu zaten emüle ettiğiniz için client tarafıyla ilgili bir değişiklik için oyunun üreticisindan destek alamıyorsunuz.

- Client tarafında yaptığınız tüm işlemler oyunun üreticisinin kurallarına göre yasa dışı. (Bu nedenle hiçbir zaman ekstra item'ler, yaratıklar vb. şeyleri OSN'de bulamadınız.)

Diğer oyunlarda neden yapılabiliyor (ör: Half-Life, Quake 3, JK2 vb.)

Sunucu kodları ve SDK'si (Software Development Kit) ücretsiz olarak üreticisince dağıtılıyor. Bunlar yardımıyla bir nevi makro dili gibi değil profesyonel her önüne gelenin yapamıyacağı ve sizi öne çıkartacak eklentiler yazabilirsiniz. Yani iddiaların aksine bir emülatör için makro yazmakla oturup Quake 3'e mod yazmak arasında büyük farklar vardır. Microsoft Office kursu alıp excell'de makro yazmak ile bir kaç web sitesi okuyup scrip yazmak aynı düzeyde bir bilgi gerektirir. Profesyonel programlar yazabilen bir programcı ise bu deneyimini en az 3-5 senelik yoğun ilgisi sonucu edinir.

Üreticisi her türlü yeniliğe açık, turnuva ve benzeri organizasyonlarınızı destekliyor bunlara uygun geliştirmeler yapıyor. Bunun yanı sıra sizin modifikasyonlar yapmanıza destek oluyor, mail attığınız yada aradığınız zaman yanıtı birinci elden en kısa sürede alabiliyorsunuz.

Örneğin şu an dünyadaki Half-Life tabanlı sunucuların büyük çoğunluğunda kullanılan Adminmod'un veritabanı entegrasyonu, authentication ve benzeri önemli modüllerini yazan teknik koordinatörümüz olan disq'dir.

cyber_ninja
Oyuncu
23 Ağustos 2002 19:22 %0
Magnvs , güzel yazıyorsun ve yazdıklarının hepsi kolay şekilde anlaşılabiliyor. Fakat senin yaklaşım biçimin farklı ya da önceden planlanmış bir şeyi devam ettirerek UO`ya ilgi göstermiyorsun. Belki daha önce başka bir thread`da söylediğin gibi duygusal olarak yaklaştık , yaklaşıyoruz bu duruma. Fakat şunu söylemeliyim ; gerçekte tanıdığım çoğu insandan fazla güvendim , güveniyorum bu ortamda tanıdığım insanlara.
Bu tabi ki seni ilgilendirmeyecek , belki okumayacaksın , belki yorum yapmayacaksın.
Kaç kişinin hayallerini yıktığını benim söylememe gerek bile yok. Umarım Fps`lerle Snn iyi bir yere gelir. UO`nun da lafını ağzınıza almaz , bu forumları da kapatırsınız. Son sözlerim bunlardır.

Legolas Greenleaf.
ElanAmandil...

Rewendor
Oyuncu
23 Ağustos 2002 21:12 %0
Neyse, kısaca bir anda yüz üstü bırakıldık ve sunucumuz gitti. Yazılanlara göre de geri gelmesi mümkün değil...

O zaman hepimize geçmiş olsun deyip bir bardak soğuk su içmek düşüyor. Artık tartışmak boşuna.

Sana, ve tüm şu ana kadarki UO yetkili kadrosuna teşekkür ediyorum magnvs, bize aşağı yukarı 1.5 sene mutlu bir UO dünyası sundunuz, bu tadı da almamızı, çeşitli anılar yaşamamızı sağladınız.

Herşey için teşekkürler...

Valthoron
Oyuncu
23 Ağustos 2002 23:27 %0
quote:
Gönderen: magnvs
Microsoft Office kursu alıp excell'de makro yazmak ile bir kaç web sitesi okuyup scrip yazmak aynı düzeyde bir bilgi gerektirir.

Sphere Script kanımca "makro" tanımını bir hayli aşıyor. Piyasadaki emülatörlerin arasında en iyi ve en güçlü script sistemine sahip. Üstelik iyi bir script yazabilmek için makrolarda pek de gerek duyulmayan birşeye, programlama mantığına ihtiyaç var.
Sunucunun kapatılmasına gösterilen sebeplere zıtlık olması amacıyla değil, iyi script yazarlarının küçümsendiğini düşündüğüm için bunu yazma gereği duydum. Teşekkürler.

Valthoron A.,
Armsmaster
Blacksmith, Miner and Armsman

ge-ta
Oyuncu
24 Ağustos 2002 17:03 %0
NwN server'i acmaya ne dersiniz? Uretici destegide var onda. Baglantina gore 64 oyuncu destegi. Hic de fena sayilmaz. Bir dusunun isterseniz. Yeni zehir NwN olabilir.

In God I Trust
For Rest I Test

ManArchdevil
Oyuncu
24 Ağustos 2002 18:36 %0
Magnvs dediklerinin hepsini çok iyi anladım... Allah razı olsun... Bize bi açıklama yaptın. Şimdi biz burda yaklaşık 30 kişi fln ki eğer server açılırsa bu sayı tahmin edeceğindende çok büyüyecek OSN UO dünyasını çok özledik. Aklımız başımıza geldi. Yani tahmin ediyorumda eğer açarsanız eskisi gibi bi çok sorunla karşılaşmayacaksınız. Çünkü milletin aklı başına geldi ve millet bir daha OSN UO dünyasının kapatılmasını istemeyecektir. Şimdi bi de duygusal açıdan bakalım oyuna... Sizi baba ve biz oyuncularıda oğul olarak ele alırsak: Babala çocuklarını her zmn için mutlu olmasını ister ve çocuklarda babalarından ne isterlerse (mantıklı olanlar tabii) yapacaklarından emindirler... Siz bir babalık yapsanızda şu içimizdeki UO sevgisini bize geri gönderseniz... Ya da bize açmayı düşünüp düşünmediğinizi söyleseniz... Tekrar çok teşekkür edip saygılarımı sunuyorum...
Ben UO'nun üstüne bir b ardak soğuk su içmek istemiyorum...

The Real Slim Shady Eminem
MaN Of HoNoR
Ispanak Gücü
(All rights reserved)

khala
Oyuncu
24 Ağustos 2002 18:45 %2
quote:
Gönderen: cyber_ninja
Magnvs , güzel yazıyorsun ve yazdıklarının hepsi kolay şekilde anlaşılabiliyor. Fakat senin yaklaşım biçimin farklı ya da önceden planlanmış bir şeyi devam ettirerek UO`ya ilgi göstermiyorsun. Belki daha önce başka bir thread`da söylediğin gibi duygusal olarak yaklaştık , yaklaşıyoruz bu duruma. Fakat şunu söylemeliyim ; gerçekte tanıdığım çoğu insandan fazla güvendim , güveniyorum bu ortamda tanıdığım insanlara.
Bu tabi ki seni ilgilendirmeyecek , belki okumayacaksın , belki yorum yapmayacaksın.
Kaç kişinin hayallerini yıktığını benim söylememe gerek bile yok. Umarım Fps`lerle Snn iyi bir yere gelir. UO`nun da lafını ağzınıza almaz , bu forumları da kapatırsınız. Son sözlerim bunlardır.

Legolas Greenleaf.
ElanAmandil...

+1

1 Kişi öldürürsün.. Katil olursun..
1000 Kişi öldürürsün.. Kahraman olursun..

[!] 0wnz jo0o0o00o0

Sayfa: « 1 »
Alana Geri Dön