Kullanıcı adı:
(?) Şifre:
28/08/08 22:58 Toplam 302 oyuncu 51 sunucu 883 kullanıcı siteyi görüntülemekte
Alan: Yardım / Diğer » Ultima Online (Arşiv)
Alana Geri Dön
.
Yazar

Konu: Onursuz zaknafein!!!

Khazad
Oyuncu
17 Temmuz 2002 13:05 %0
Karsılastırma belkı dogru ama benzetme yanlıs.
A-10un uranyum (cekırdeklı degıl sadece Alasımlı) alasımlı mermılerını Mıtralyoz topuyla etkılı bır sekılde Bar zırhlı araca bosaltması ıcın maxımum yerden 8 metre yukseklıkte olması gerekır. Dragonun boyle bır derdı yok

Soul The Dwarven Berserker (alderia)

Xasf
Oyuncu
17 Temmuz 2002 13:14 %0
Tarrasque demek çok da aptal değil .. Hmm sadece iç güdüleri olan bir yaratık için hiç böyle bir tanımlama duymamıştım.. Bir bildiğin vardır herhalde paylaşır mısın?

Dediğim gibi ejderhanın tek yapması gereken enlarge spell'li bir Wall of Force atmak.. Ondan sonra artık içeri ne atar ne doldurur bilemem ona kalmış. Sharpness bite için Rewendor'un getirdiği açıklama gayet iyi, dragon bodozlama dalmayacak ki ısırılma tehlikesi olsun? Uçan bir yaratıktan bahsediyoruz..

Vakt-i zamanında Netheril Empire 12. 13. seviyte büyülere ulaşmış, Create Volcano gibi işlere girişmişler.. Ejderhalar büyünün kadim sahipleri olduğuna göre.. Rest in peace Taraasque..

Abi tamam A-10 teknisyeni değilim 8 metre olsun peki.. B-52 ve nükleer silah desek o zaman?

Bir Hadeng-i Can Güdazı ahdır sermayesi,
Biz bu meydanın nice çabük süvarın gormüşüz...

lct
Oyuncu
17 Temmuz 2002 14:27 %0
benim yazımı okursan soth un modulu derken ravenloft u kastetmistim arkadasım ben 8 senelik frp ciyim derken son 2 sene oynamadıgım yıları kastetmemistim ayrıca o +9 alet sotun modulu olan siyah guller acınca yani bi ravenloft setidir ben 6 seneyi askın bi sure raven dm ligi yaptım ayrıca asla ve asla dragonlance oynamam yanlıs anlama
Gron Harbing[Union]

lct
Oyuncu
17 Temmuz 2002 14:30 %0
13 seviyemi sıkısa bak en yuksegi 12 olan karsus avatardı 13 nerden cıktı?

Rewendor
Oyuncu
17 Temmuz 2002 14:50 %0
Öncelikle şunu belirteyim, modülle ne demek istediğini anlamadım, ama official bir TSR product bir campaign veya "modül" oynadığınızı sanmıyorum. İster Lord Soth olsun isterse Kont Strahd, hiçbirinde +5in üzerinde bir +lı silah yoktur. En azından official kaynaklar bakımından bu böyledir.

Ayrıca büyü konusunda pek ilgilenmem ama Xasf diyosa vardır doğrudur derim. Ayrıca Lvl 13 büyülerin olduğunu ben de biyerlerden duymuştum. FR tarihini biraz incelersen senin de bu "sıkış"ların gerçekliğini göreceğinden eminim.

Xasf
Oyuncu
17 Temmuz 2002 14:55 %0
quote:
Gönderen: lct
13 seviyemi sıkısa bak en yuksegi 12 olan karsus avatardı 13 nerden cıktı?

Şurdan çıktı: http://www.wizards.com/dnd/dosyalar/2/fr_downloads/tsr1147.zip
(Yani Wizards'ın resmi sitesinden indirilen resmi Netheril Empire of Magic ansiklopedisi)

Şimdi o "sıkış" lafını yutar mısın yalar mısın naparsın bilemeyecem. Bilmeden etmeden sataşmayalım lütfen.

lct
Oyuncu
17 Temmuz 2002 16:17 %0
muha once o dedigin adamların modulerinin ismini ogrenin bide senin o resmi dedigin site 6 ay once satıstan sonra degistirilerek yeni spell ler eklendi eger 6 ay onceki basımı izlerseniz gorursunuz artık wizard tsr ın degil wight wolf un biliyomusunuz ona gore o yuzden o speel lerin 6 ay onceki versiyonuna bakmanızı oneririm artı o soth un modulunu orginal olanı su an elimde bu yuzden max silah +6 diye konusma

-OrKi-
Oyuncu
17 Temmuz 2002 16:50 %0
quote:
Gönderen: Loren-Soth
frp de dragon tame etmek ilginc bisey bende 4 senedir dm ım. normalde bi player dragon gordugu zaman madness check atar bu da demektır altına fecı doldurur. Dragon frp de uo dakı gtıbı dııl yanına gıdıp guzel dragon canım dragon dersen ham yapar fecı sekılde.

herneyse sonucta senın hayalgucun tabıı. istersen tank bıle koyarsın oyuna..

The Knight Of the Blackrose
Soth

uhaha ama suggestion buyusunu atarsın (vaktın kalırsa ) yerse tame atmıs sayılırsın
lol
Yobazz

Rewendor
Oyuncu
17 Temmuz 2002 17:50 %0
quote:
Gönderen: lct
muha once o dedigin adamların modulerinin ismini ogrenin bide senin o resmi dedigin site 6 ay once satıstan sonra degistirilerek yeni spell ler eklendi eger 6 ay onceki basımı izlerseniz gorursunuz artık wizard tsr ın degil wight wolf un biliyomusunuz ona gore o yuzden o speel lerin 6 ay onceki versiyonuna bakmanızı oneririm artı o soth un modulunu orginal olanı su an elimde bu yuzden max silah +6 diye konusma

Abi söylediklerinden hiçbişey anlamadım ama konuya baya yabancısın galiba. Biraz imlana anlatımına ve noktalama işaretlerine dikkat edersen seni anlayabilecem. Anladığım kadarını cevaplıyorum.
Öncelikle Wizards asla TSRnin olmadı ki. TSR wizardın oldu. Ayrıca şu an da whitewolfun değil. O whitewolfa giden sadece D20 sistemi, firmayla alakası yok!

Ayrıca "Sothun modülü" derken neyi kastettiğini hala anlamadım. MODUL NE? Setting falan mı demeye çalışıyorsun?

Bi de niye "spellerin 6 ay önceki versiyonuna" bakalım ki? Sonuçta spell'ler şu anda böyle ve böyle kabul edilmiş durumda. Eğer sen 6 ay geride kalmışsan sorun bizde değil sende. Bu "hayır barbarian die class yoktur, itirazınız varsa 2. edition PH'ye bakın" demek gibi bişey. Lütfen mantıklı olalım.

Son olarak şu an elinde "original" olarak ne bulunduğunu anlamadım ama sanırım Lord Sothla ilgili bişey. (Yazımın gerçekten çok anlaşılmaz) Dediğim gibi bu yazdığım +5 üstü silah olamaz ve olmamalıdır yazısı 2. ve 3. edition Dungeon Masters Guide'da ve buna bağlı alt kitaplarda da yazıyor. Zaten hiç bir aklı başında ve oyunun mantığını kavramış DM de bunlara izin vermez. Ha eğer "bisürü en güçlü büyü bi sürü en güçlü silah alayım dragon keseyim" mantığıyla oynuyorsan/oynatıyorsan o ayrıdır tabii.

Nitekim şu bahsettiğin "modül"e veya içerdiği +9 silahlara ait en ufak bir bilgi yok internette. Bence onun orjinalliğinden emin ol. Farkındaysan ben sana sürekli "oyunun kendi orjinal yapımcısı ve kaynaklarından" kanıtlar sunuyorum, DMs Guide veya kendi web sitesi gibi ama sen şu "modülden" bahsediyorsun.

Dediğim gibi +9 +15 +20 gibi silahlar koyan DM zaten en kısa sürede ya o işi bıraksın ya da oyunun mantığını öğrenmek için tecrübeli bir grubu ve oyunu izlesin. Veya kendi düşüncesine daha uygun settinglere (bkz. Dragonlance, fighterlar daha fighter, wizardlar daha wizard) kaydırsın oyununu.

Bir de şu modülün ne olduğunu (öyle bir kitaba veya settinge rastlamadım wizards.com'da) anlatır ve anlam ve imla bakımından daha anlaşılır mesajlar yazmayı denersen sevinirim.

Xasf
Oyuncu
17 Temmuz 2002 18:17 %0
Efendim tam anlayamadım? Wizards of the Coast'un sahibi olan TSR Wizards'ı "Wight" Wolf'a mı satmış? (Yılların "Beyaz Kurt"unu "Hortlak Kurt" yaptın ya..) Peki.

Tepede Rewendor'un de dediği gibi TSR ile WotC arasındaki sahiplik ilişkisini (daha pek çok şeyle beraber) yanlış biliyorsun. WotC TSR'yi satın aldı, kimseye de satmadı, tam tersine de soğurdu. TSR nin adı kalmadı. (Bilindiği gibi Dungeons&Dragons, Dungeon Master gibi terim ve markalar TSR'nin lisanslı ürünleri olup şu anda tüm hakları -TSR nin tamamıyla beraber- Wizards of the Coast firmasına aittir.)
Burda yine bilmeden konuşarak bir hata yapmışsın.

Ayrıca http://www.wizards.com Wizards of the Coast'ın resmi web sitesidir. http://www.wizards.com/dnd ise Dungeons&Dragons'un resmi web sitesi. Adresler şüpheye yer bırakmayacak kadar açık sanırım.

O bahsettiğin satış ise şu: http://www.wizards.com/news/pressrelease.asp?20010220a

"Arthaus Inc, White Wolf's small press publishing affiliate, is pleased to announce that it has acquired the rights to continue publishing the Ravenloft campaign setting using the D20 rules, published by Wizards of the Coast, Inc."

Yeterli İngilizcesi olan herkes bu noktada bir kere daha ne kadar yanıldığını görüyor.

Büyülere gelince, ben Netheril Empire of Magic ile ilgili resmi kitabı önceki mesajımda yazan linkten indireli bir yıldan fazla oluyor, ve o zamandan bu zamana da o kitap ile ilgili bir değişiklik yapılmadı. Eğer ileri geri atıp tutmadan önce zahmet edip bir okursan 13. level büyüleri ve hatanı görme imkanına sahip olursun.

Bahsettiğin resmi Lord Soth module ünde gerçekten bildiğimiz FR standartlarına göre +9 luk bir silah varsa hazırlayanın ayıbıdır derim, ama hiç sanmıyorum çünkü Soth +15 lik silahların olduğu Dragonlance dünyasına ait bir karakter. Sen burada -yazmaktan sıkılmaya başladım- "Abi işte +9 silah var.. Tanrı +6 yapabilio en fazla ne demek muahahah" bir yanlış anlama daha yaparak gereksiz ve haksız sataşmalarda bulunuyorsun gibime geliyor.

Biraz ilgilen,biraz bilgilen, öyle konuşalım.

Rewendor
Oyuncu
17 Temmuz 2002 18:22 %0
Bu arada modülü araştırdım buldum, o konudaki açığı giderdim, settinglere yapılan eklemelere deniyormuş (Xasf saolsun). Ama bahsettiğin Lord Soth modülünde eğer gerçekten +9 silah varsa o da Dragonlance dünyasından gelmiştir ve DL dünyasına göre +9 dur standart kurallara göre değil.

Eğer atıp tuttuklarının birazı kadar bile olayla ilgileniyorsan Lord Soth'un aslında DL dünyasına ait bir karakter olduğunu görürsün, soradan Ravenlofta geçmiştir bu arada silahı da geçmiş olabilir ama D&D kurallarına göre +9 sayılmaz o silah.

[ZT]Elessar

-Free your Mind, unlearn what you've learned, and let the force flow trough you...

archmage
Oyuncu
19 Temmuz 2002 14:06 %0
psst benim dragonlarima laf yok onnar cok cicidirler ilk basta kimse sevmez ama bi alistinmi cok cicidiler bole kanatlarinin altina girersinbole sarar seni bazen ustune binersin ole durduk yerde laf atmain dragon tame olurmu felan
(biraz gec kaldim heralde )

Saygılarımla, Ebu Hureyre
Grandmaster Animal Tamer (di)

Karpuz
Oyuncu
19 Temmuz 2002 19:11 %0
Ne +6 si gulum ben DM lik yaptigimda +60 sword yaptim bi vurusta draogn indiriyodu asaa ama kullananda level 64 Clerik/Mage/Fighter/Thief/Paladin/Druid di...
ama maalesef bu karakter goblinler tarafindan olduruldu...

Saygılar,
Sherlinda
|>E-MaiL yolla!<|

Khazad
Oyuncu
20 Temmuz 2002 19:36 %0
quote:
Gönderen: Karpuz
Ne +6 si gulum ben DM lik yaptigimda +60 sword yaptim bi vurusta draogn indiriyodu asaa ama kullananda level 64 Clerik/Mage/Fighter/Thief/Paladin/Druid di...
ama maalesef bu karakter goblinler tarafindan olduruldu...

Saygılar,
Sherlinda
|>E-MaiL yolla!<|

Korktugum sey oldu ve konustu.

Soul The Dwarven Berserker (alderia)

Sayfa: « 1 2 3 4 »
Alana Geri Dön

Reklam: